Pogaduchy przy porannej kawie
- ForexTig3r
- Maniak
Re: Pogaduchy przy porannej kawie
RGR Kabel M2
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
Super Mario występuje za 15 minut:
http://www.ecb.int/press/tvservices/web ... 01.en.html
http://www.ecb.int/press/tvservices/web ... 01.en.html
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
Ogólnie nic nowego. Za to dużo szczegółów technicznych i przypomnienia tak niedawnej, a jednak już zapomnianej przez żurnalistów historii kryzysu i działań jakie ECB zrobił aby pomóc go zdusić. I tłumaczenia co znaczy co.
Nuda. Z nudów kupiłem trochę Edka choć nie udało mi się go złapać za 1.32 - dwa razy tam nurkował ale ja byłem zajęty.
Nuda. Z nudów kupiłem trochę Edka choć nie udało mi się go złapać za 1.32 - dwa razy tam nurkował ale ja byłem zajęty.
Dużo ten kangur jeszcze może polecieć? Drugi miesiąc się czaję na długoterminowe L, ale przesłanek na wykresie nie widać.
O długoterminowym L to na razie można zapomnieć. O ile długoterminowo to cokolwiek dłużej niż tydzień.kamil52 pisze:Dużo ten kangur jeszcze może polecieć? Drugi miesiąc się czaję na długoterminowe L, ale przesłanek na wykresie nie widać.
Nawet jeżeli RBA nie zetnie w przyszłym tygodniu stóp to nadal będzie oczekiwanie, że zrobi to we wrześniu.
Czyli póki co pozostaje w średnim terminie gra na umocnienie dolara.
Tego nie powiedziałem 

- zastapmnie
- Pasjonat
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
- Mighty Baz
- Pasjonat
pare tyg temu popełniłem taką prognozę, ciekawe czy ktoś weryfikował? Jak widać wcale ciężko jest ocenić..kamil52 pisze:Dużo ten kangur jeszcze może polecieć? Drugi miesiąc się czaję na długoterminowe L, ale przesłanek na wykresie nie widać.

Mighty Baz pisze: 14 lip 2013, 11:26
Dzisiaj pokusiłem się o wykonanie dłuższej prognozy dla kilku par, niestety w przyszłym tygodniu jest sporo zdarzeń, które z pkt widzenia analizy fundamentalnej mogą sporo namieszać, więc nie traktujcie tych analiz śmiertelnie poważnie![]()
![]()
.
Zauważyłem, że ostatnio w tym wątku masa jest odniesień do newsów aniżeli samych prognoz, jeszcze tylko mike_05, czasem się pokusi o wykres z sugerowanym ruchem. Także, poniżej dane na najbliższy tydzień (może dla niektórych par dłużej), ale z przymrużeniem oka.
1. Euro/AUD
spadek 1,43 - wzrost 1,472 - spadek 1,288
2. AUD/NZD
wzrost 1,695 - spadek 1,437
3. NZD/USD
wzrost 0.7828 - spadek 0,567
4. USD/CAD
spadek 1,028 - wzrost 1,080
5. AUD/USD
wzrost 0,917 - spadek 0,693
6. złoto
spadek 1250 - wzrost 1370 - spadek 1137
7. euro/USD
wzrost 1366 - spadek 1,3150 - wzrost 1,350
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze
powodzenia, kilometrow pips wam zycze
Ale buja. Prognozowanie kierunku edka to więcej niż lotto.
Wczoraj pokazywałem dwa (przeciwne) potencjalne kierunki z dużym odstępem od ceny aktualnej, żadne nie sprawdziło się, choć jeden w 60%. Dziś znów jakieś figurki malarze z kolorowymi kredkami próbują. Ogólnie świadczy o niezdecydowaniu rynku. Skoki +/- na długich szpilkach potwierdzają ten stan. Co prawda, nie jest tak bardzo nudno, coś można naskubać. Ten schemacik co wczoraj pokazałem, zrobił w dwa dni 13% konta, a przecież mam inne zajęcia i niektóre sytuacje przegapiłem. System set and forget w tym samym czasie zrobił tylko 7,7%, a on nie przegapia.
Prognoza na dziś:
czyli krótko, albo początek dłuższej podróży. Niektórzy pobekują po wybiciu o 1,37, np dzisiejsze wskazania jakiegoś tam banku w reko, co dostałem od broka.

edit
ale to niezdecydowanie jakoś dobrze mi się przekłada. Oprócz tego co wspomniałem, mój Mini Mario dostał odpału i wreszcie zaczął zarabiać gwałtownie zmieniając kierunek swojego trendu (coś 60% od wczoraj). Zachęcam do kopiowania.
http://www.mql5.com/en/signals/11595
ps.
a na godzinowym coś chyba konkretnego widać. Na 170 pipsów
Wczoraj pokazywałem dwa (przeciwne) potencjalne kierunki z dużym odstępem od ceny aktualnej, żadne nie sprawdziło się, choć jeden w 60%. Dziś znów jakieś figurki malarze z kolorowymi kredkami próbują. Ogólnie świadczy o niezdecydowaniu rynku. Skoki +/- na długich szpilkach potwierdzają ten stan. Co prawda, nie jest tak bardzo nudno, coś można naskubać. Ten schemacik co wczoraj pokazałem, zrobił w dwa dni 13% konta, a przecież mam inne zajęcia i niektóre sytuacje przegapiłem. System set and forget w tym samym czasie zrobił tylko 7,7%, a on nie przegapia.
Prognoza na dziś:
czyli krótko, albo początek dłuższej podróży. Niektórzy pobekują po wybiciu o 1,37, np dzisiejsze wskazania jakiegoś tam banku w reko, co dostałem od broka.
Mighty Baz pisze:jeszcze tylko mike_05, czasem się pokusi o wykres z sugerowanym ruchem.

edit
ale to niezdecydowanie jakoś dobrze mi się przekłada. Oprócz tego co wspomniałem, mój Mini Mario dostał odpału i wreszcie zaczął zarabiać gwałtownie zmieniając kierunek swojego trendu (coś 60% od wczoraj). Zachęcam do kopiowania.
http://www.mql5.com/en/signals/11595
ps.
a na godzinowym coś chyba konkretnego widać. Na 170 pipsów
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.