Pogaduchy przy porannej kawie
Re: Pogaduchy przy porannej kawie
Na RSI może by powtórka z odbicia od 50.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
Jeżeli jen będzie nadal słabł (dzisiejsze odbicie nic specjalnie nie znaczy) to słabo widzę takie perspektywy.
EDIT: to się odnosiło do tego reko: http://forex-nawigator.biz/forum/pogadu ... ml#p599065
AJ jest w konsoli ok. miesiąca mimo, że A$ spada bo jen też jest słaby.
EDIT: to się odnosiło do tego reko: http://forex-nawigator.biz/forum/pogadu ... ml#p599065
AJ jest w konsoli ok. miesiąca mimo, że A$ spada bo jen też jest słaby.
Ostatnio zmieniony 03 lip 2013, 18:45 przez 259, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
Powrót do jedynie słusznego kierunku.
edit: 18:53
od wpisu 250 punktów

od wpisu 250 punktów

Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
EURPLN podobnie wygląda.mike_05 pisze:Jak już iść tym tropem...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam
- ForexTig3r
- Maniak
Późno zauważone, trop poprawny + B/S Stopy powyżej i poniżej oporów i wsparć = łatwe pipsy.mike_05 pisze:Jak już iść tym tropem...
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
- ForexTig3r
- Maniak
Dzięki za lekcję z wykorzystaniem wskaźnika, którego do tej pory raczej nie używałem.mike_05 pisze:Powrót do jedynie słusznego kierunku.
od wpisu 250 punktów
Realizacja zysków z potencjalnego scenariusza RGR D1 i dalej UP, mówisz

Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
Jakiś taki stał się popularny ostatnimi czasy. Wśród broków i detalistów, gruba kasa nie potrzebuje żadnych wskaźników - ona robi rynek, a nie próbuje dreptać za nim 
Ale jak gruba kasa jest na Karaibach to mała kasa z ich ich, ni, san, shi bryluje
Ten EJ wygląda apetycznie. Jak Draghi nie "rozczaruje" (cokolwiek by to znaczyło, w sensie że spekuła nie dostanie oczekiwanego cukierka) to ma spore szanse...

Ale jak gruba kasa jest na Karaibach to mała kasa z ich ich, ni, san, shi bryluje

Ten EJ wygląda apetycznie. Jak Draghi nie "rozczaruje" (cokolwiek by to znaczyło, w sensie że spekuła nie dostanie oczekiwanego cukierka) to ma spore szanse...
DJ Portugal Bans Short-Selling of Three Bank Stocks
03-lip-2013
By Patricia Kowsmann
LISBON--Portugal's stock-market regulator moved Wednesday to protect four companies, including three banks, from volatile trading by temporarily banning short sales of their stock, after a shaky day session triggered by a political crisis in the country.
Banif-Banco Internacional do Funchal SA (BANIF.LB) fell 14% Tuesday, followed by Banco Comercial Portugues SA (BPCGY, BCP.LB), with a 12.9% drop; Banco Espirito Santo SA (BES.LB) with 11%, and Sonae Industria SGPS SA (SONI.LB), after a 10.4% decline.
The ban will begin at midnight and end at 23:59 Thursday, the regulator said.
Write to Patricia Kowsmann at patricia.kowsmann@wsj.com
(END) Dow Jones Newswires
Pozdrawiam
Jak za dawnych, "dobrych" czasów...
Ale to to uz se nevrati jak mawiają Czesi.
Przynajmniej jeżeli chodzi o PIIGS i ich dług - za dużo się zmieniło żeby to miało znaczenie.
Gdzieś znalazłem coś takiego (po naszemu): cokolwiek związanego z Portugalią = kryzys długu państwowego EZ = reformy strukturalne są wprowadzone = żaden problem = daj sobie spokój.
Choć prawdę mówiąc ja widzę takie "załamania" czy "zamieszania" jako doskonałą okazję do kupienia taniej/sprzedania drożej.
Niemalże żałuję, że dzisiaj byłem "nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem" - była świetna okazja zarobić szybkie parę złotych na burzy w szklance wody. Niemalże bo nie ma czego żałować - zawsze znajdzie się jakaś okazja.
Ale to to uz se nevrati jak mawiają Czesi.
Przynajmniej jeżeli chodzi o PIIGS i ich dług - za dużo się zmieniło żeby to miało znaczenie.
Gdzieś znalazłem coś takiego (po naszemu): cokolwiek związanego z Portugalią = kryzys długu państwowego EZ = reformy strukturalne są wprowadzone = żaden problem = daj sobie spokój.
Choć prawdę mówiąc ja widzę takie "załamania" czy "zamieszania" jako doskonałą okazję do kupienia taniej/sprzedania drożej.
Niemalże żałuję, że dzisiaj byłem "nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem" - była świetna okazja zarobić szybkie parę złotych na burzy w szklance wody. Niemalże bo nie ma czego żałować - zawsze znajdzie się jakaś okazja.
Znów Japońce będą mącić - dzisiaj w nocy będą dane nt. międzynarodowych przepływów kapitałowych:
http://www.forexlive.com/blog/2013/07/0 ... ad-kuroda/
W skrócie: liczy się wartość pt "‘Japan Buying Foreign Bonds" czyli ile kupili zagranicznego długu. Ostatnio nic nie kupowali, a wręcz sprzedawali i to mocno. Wbrew temu czego spodziewał się świat oczekując "japońskich turystów" w swoich butikach. Nie tylko nie przyjeżdżają, ale wręcz wyprzedają co mają i pakują w swoje.
Tak długo jak będą to robić, tak długo Abenomics będzie raczej anemiczne. No i nie poprawia to humoru na innych rynkach.
Ale jeżeli coś się zmieni to będzie to "to" na które wszyscy czekają....
No i Kuroda mać ma też coś do powiedzenia dzisiejszej nocy. Choć nie sądzę aby miał coś nowego do powiedzenia.
http://www.forexlive.com/blog/2013/07/0 ... ad-kuroda/
W skrócie: liczy się wartość pt "‘Japan Buying Foreign Bonds" czyli ile kupili zagranicznego długu. Ostatnio nic nie kupowali, a wręcz sprzedawali i to mocno. Wbrew temu czego spodziewał się świat oczekując "japońskich turystów" w swoich butikach. Nie tylko nie przyjeżdżają, ale wręcz wyprzedają co mają i pakują w swoje.
Tak długo jak będą to robić, tak długo Abenomics będzie raczej anemiczne. No i nie poprawia to humoru na innych rynkach.
Ale jeżeli coś się zmieni to będzie to "to" na które wszyscy czekają....
No i Kuroda mać ma też coś do powiedzenia dzisiejszej nocy. Choć nie sądzę aby miał coś nowego do powiedzenia.