Skoro nie działa Ci kilka usług to chyba nie jest to wina brokera prawda? No chyba że broker odpowiada również za twittera...pr7emo pisze: jeśli o mnie chodzi to sobie nie wymyśliłem i wiem dość dużo o komputerach
platforma już działa, przerwa trwała mniej niż godzinę, kilka stron przestało działać, twitter, inne fora
kaspersky nie wykrył w tych godzinach niczego podejrzanego, wczoraj tylko wykrył szkodliwy adres nic więcej
Ehhh ludzie, kiedy się nauczycie że internet to nie jest proste połączenie od punktu A do punktu B. Każdy z dostawców internetu może mieć tą samą trasę pakietów, zupełnie różną lub częściowo pokrywająca się. Mi połączenie z Play nie działało, natomiast internet stacjonarny nie posiadał żadnej przerwy w łączności.
Za to od kilku tygodni na internecie stacjonarnym nie działa mi pewna strona. I nie jest to ani wina serwera na którym stoi, ani mojego dostawcy internetowego. Po prostu gdzieś na świecie dzieje się coś nie za bardzo dobrego i któryś z węzłów ma jakąś czkawkę. Raz może nie działać twitter, raz połączenie do brokera X, raz do brokera Y....
To na prawdę nie są skomplikowane rzeczy a pozwalają uniknąć przykrych sytuacji jak ta.
Już samo przetunelowanie ruchu przez proxy może pomóc.