Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

pr7emo pisze: jeśli o mnie chodzi to sobie nie wymyśliłem i wiem dość dużo o komputerach

platforma już działa, przerwa trwała mniej niż godzinę, kilka stron przestało działać, twitter, inne fora
kaspersky nie wykrył w tych godzinach niczego podejrzanego, wczoraj tylko wykrył szkodliwy adres nic więcej
Skoro nie działa Ci kilka usług to chyba nie jest to wina brokera prawda? No chyba że broker odpowiada również za twittera...
Ehhh ludzie, kiedy się nauczycie że internet to nie jest proste połączenie od punktu A do punktu B. Każdy z dostawców internetu może mieć tą samą trasę pakietów, zupełnie różną lub częściowo pokrywająca się. Mi połączenie z Play nie działało, natomiast internet stacjonarny nie posiadał żadnej przerwy w łączności.
Za to od kilku tygodni na internecie stacjonarnym nie działa mi pewna strona. I nie jest to ani wina serwera na którym stoi, ani mojego dostawcy internetowego. Po prostu gdzieś na świecie dzieje się coś nie za bardzo dobrego i któryś z węzłów ma jakąś czkawkę. Raz może nie działać twitter, raz połączenie do brokera X, raz do brokera Y....

To na prawdę nie są skomplikowane rzeczy a pozwalają uniknąć przykrych sytuacji jak ta.
Już samo przetunelowanie ruchu przez proxy może pomóc.

szybki_lopez_13
Gaduła
Gaduła

Re: Odp: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: szybki_lopez_13 »

ajot pisze:
szybki_lopez_13 pisze: może trzeba zapłacić za neta??? A działają Ci strony i inne rzeczy?
Z tym rachunkiem za net rozumiem ze to zart ;-)
Oczywiscie, ze wszystko bryka, stronki chodza, pingi leca.
Teraz sie polaczyl i na PC i na telefonie. Na kompie mam stale lacze na fonie dane mobilne z Play wiec to nie wina lacza. I jak wspomnialem platforma polaczyla sie w tym samym czasie na kompie i na fonie czyli chyba po stronie serwerow Armady byl problem.

Wszystko dziala EOT
No jasne że żart do rozładowania emocji. Fajnie ze już po choć nie zdarzyło mi się jeszcze by mi czy komuś ze znajomych w tym samym czasie Armada siadła. Czasami jak coś dziwnego z kompem się dzieje to reset robię albo otwieram na nowo platformę. No nic. super ze już PO.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

no ok nauczę się korzystać z tego traceroute
dziwne jest to ze taka przerwa często poprzedza głębszy ruch

Awatar użytkownika
biotiq
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: biotiq »

pr7emo pisze:no ok nauczę się korzystać z tego traceroute
dziwne jest to ze taka przerwa często poprzedza głębszy ruch
Ta... I UFO pewnie porwało ciotkę klotkę.
U mnie wszystko śmigało bez problemu. U znajomego też wszystko ok. Najpierw sprawdźcie (porządnie), czy u Was się nie skaszaniło, a później pytajcie.

Peace

Awatar użytkownika
agatalucz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: agatalucz »

U mnie też wszystko było ok, a dużo otwierałam pozycji na UsdJpy w tym czasie, około 50 razem.
Żadnego rozłączenia nie było, nie ma luk na wykresie.
Nie wiem dlaczego mieliście problem z łącznością.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

agatalucz pisze:U mnie też wszystko było ok, a dużo otwierałam pozycji na UsdJpy w tym czasie, około 50 razem.
Żadnego rozłączenia nie było, nie ma luk na wykresie.
Nie wiem dlaczego mieliście problem z łącznością.
może faktycznie wina dostawcy, ja nie szukam winnych po stronie brokera, ale tego typu sytuacja wymaga zapytania czy istnieją w tym miejscu problemy
może jakimś cudem ARTCOM z Jaworzna ingerował w połączenie z platformą

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Jeden mieszka w punkcie A, drugi w B, i nie ważne że będzie ten sam dostawca itd. Wystarczy że gdzieś tam na tej trasie coś się wysypie i dupa. Kiedyś tak już było, pewnie gdzies tam wstecz są wątki. Część miała połączenie z Armadą inni nie. Ja miałem połączenie z 3 brokami, oprócz właśnie Armady. Część stron śmigała, część nie. Natomiast faktem jest, piszę jako laik, że Armada mogła by jeśli to możliwe tak skonfigurować serwery ( jeśli to wykonalne ) by nie było takich jazd. Jak była ta awaria , jeden z broków miał łączność a Armada nie, a serwery o ile pamiętam stoją praktycznie w tym samym kraju. Zaznaczam, w tej kwestii jestem totalnie zielony :mrgreen:

Awatar użytkownika
ajot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ajot »

pr7emo pisze: może jakimś cudem ARTCOM z Jaworzna ingerował w połączenie z platformą
Widze ze jestes ze Slaska jak ja, moze gdzies sie serwer laczacy u nas sypnol. Ot i cala tajemnica :-)

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

ajot pisze:
pr7emo pisze: może jakimś cudem ARTCOM z Jaworzna ingerował w połączenie z platformą
Widze ze jestes ze Slaska jak ja, moze gdzies sie serwer laczacy u nas sypnol. Ot i cala tajemnica :-)
przydałby się jakiś programik do mt4 który by weryfikował takie usterki

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Microbi pisze:Jeden mieszka w punkcie A, drugi w B, i nie ważne że będzie ten sam dostawca itd. Wystarczy że gdzieś tam na tej trasie coś się wysypie i dupa. Kiedyś tak już było, pewnie gdzies tam wstecz są wątki. Część miała połączenie z Armadą inni nie. Ja miałem połączenie z 3 brokami, oprócz właśnie Armady. Część stron śmigała, część nie. Natomiast faktem jest, piszę jako laik, że Armada mogła by jeśli to możliwe tak skonfigurować serwery ( jeśli to wykonalne ) by nie było takich jazd. Jak była ta awaria , jeden z broków miał łączność a Armada nie, a serwery o ile pamiętam stoją praktycznie w tym samym kraju. Zaznaczam, w tej kwestii jestem totalnie zielony :mrgreen:
To że stoją w tym samym kraju ma małe znaczenie. Tak samo jak ludzie z Polski mają różne łącza ( różni operatorzy, różnego levelu ) tak i różni brokerzy mają różnych dostawców.
Nie wiem czy jest to technicznie wykonalne. Biorąc pod uwagę że zapewne klienci są z każdej praktycznie części świata, takich zapasowych łącz / tras musiałoby być bardzo dużo.
Przeważnie pakiet przelatuje przez kilkanaście - kilkadziesiąt węzłów.
Tak więc dla jednej osoby trzeba by zapewnić trasę, na której awaria może być w mniej więcej 15 punktach. Co prawda główne punkty typu Level3 ( operator klasy Tier1 ) będą się pokrywać i w teorii cały routing powinien być dynamiczny ( awaria jednego punktu powoduje automatyczne przerzucenie ruchu na inne punkty ). W praktyce jednak zależne jest to od umów o wymianie ruchu.

ODPOWIEDZ