Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: Harvey »

Wuza pisze:
Kimkolwiek pisze:USD/CAD oscyluje na tym samym poziomie juz od kilku dni, to zwiastuje potezny ruch w gore lub w dol w tym tygodniu :)
Byłbym wdzięczny za nie umieszczanie takich analiz w tym dzienniku :)
Jeżeli chcesz podzielić się swoją wizją to bardzo chętnie ale niech to będzie coś więcej niż taki tekst, bzdurny pod wieloma względami.
- kilka dni na tym samym poziomie ? Daily range jak na Usd/Cad jest znacznie powyżej średniej, 2gi dzień jesteśmy w okolicach 1,05 a nie kilka dni.
- dzienne zamknięcie powyżej 1,053 otwiera drogę do testu high z 11.2011 ~
- Trend jest up ale wczorajsze zamknięcie wskazuje na możliwą korektę, dla mnie pierwszy cel to 1,028 ~.
Ale do tego droga daleka, pierwsze wsparcie 1,045, później 1,039 ~

Pomijając aspekty techniczne cały ruch w górę z zeszłego tygodnia był napędzany prognozami FEDu oraz nadzieją na zmiejszenie dodruku, dla mnie fundamentalnie Cad powinien się umacniać stąd jestem w stanie potrzymać te wejścia dłużej, mimo zbyt dużej ekspozycji. Część wejść jest jednak tylko i wyłącznie intraday i ma mniejsze stopy.
Bierzesz w swojej analizie pod uwage ten poziom ? Obrazek

Wydaje mi sie ze jest kluczowy dla Twojego Tp. pzdr
"trading is waiting"

Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html

Follow The Momo

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Harvey pisze:
Wuza pisze:
Kimkolwiek pisze:USD/CAD oscyluje na tym samym poziomie juz od kilku dni, to zwiastuje potezny ruch w gore lub w dol w tym tygodniu :)
Byłbym wdzięczny za nie umieszczanie takich analiz w tym dzienniku :)
Jeżeli chcesz podzielić się swoją wizją to bardzo chętnie ale niech to będzie coś więcej niż taki tekst, bzdurny pod wieloma względami.
- kilka dni na tym samym poziomie ? Daily range jak na Usd/Cad jest znacznie powyżej średniej, 2gi dzień jesteśmy w okolicach 1,05 a nie kilka dni.
- dzienne zamknięcie powyżej 1,053 otwiera drogę do testu high z 11.2011 ~
- Trend jest up ale wczorajsze zamknięcie wskazuje na możliwą korektę, dla mnie pierwszy cel to 1,028 ~.
Ale do tego droga daleka, pierwsze wsparcie 1,045, później 1,039 ~

Pomijając aspekty techniczne cały ruch w górę z zeszłego tygodnia był napędzany prognozami FEDu oraz nadzieją na zmiejszenie dodruku, dla mnie fundamentalnie Cad powinien się umacniać stąd jestem w stanie potrzymać te wejścia dłużej, mimo zbyt dużej ekspozycji. Część wejść jest jednak tylko i wyłącznie intraday i ma mniejsze stopy.
Bierzesz w swojej analizie pod uwage ten poziom ? Obrazek

Wydaje mi sie ze jest kluczowy dla Twojego Tp. pzdr
Tak, napisałem o 1,039 jako ważnym wsparciu. Samo dojście do tego poziomu da szanse na realizacje sporej części pozycji.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Stan konta - 45,284 $

Aktualnie - S Usd/Cad nadal + sell limity powyżej. Część pozamykana ~

Short Usd/Pln.
Obrazek

Górna banda kanału wzrostowego.
Target w okolic 3,20-22 ~ partial profit po drodze.
Daily close powyżej 3,37 sygnał do zamknięcia.

Long Eur/Usd
Średnia cena okolice 1,304 ~

Obrazek
Daily close poniżej 1,297 - zanegowanie korekty z tych poziomów ~

Awatar użytkownika
elcin2
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: elcin2 »

jak masz 5 pozycji otwartych to zamykasz je tp/sl czy ręcznie? jeśli ręcznie i chciałbyś zamknąć wszystkie naraz to wymaga trochę zręczności?

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

elcin2 pisze:jak masz 5 pozycji otwartych to zamykasz je tp/sl czy ręcznie? jeśli ręcznie i chciałbyś zamknąć wszystkie naraz to wymaga trochę zręczności?
Różnie, ale jeśli chodzi o ręczne zamykanie kilku pozycji naraz to są do tego skrypty.

anonim09383

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

tp można określić za pomocą cieni lub knotów większych od korpusów, ale chyba lepiej jest liczyć fale jak to się potrafi lepiej na tym wyjdziesz tak sądzę , dzięki za dodanie wskaźnika , trochę mnie zdziwiłeś tyle otworzyłeś transakcji na jednej parze walutowej , nie za duże ryzyko podejmujesz i napisz co cię skłoniło do tego jestem ciekaw jakieś dane makro czy wyczytałeś to z wykresu i w jaki sposób nauczaj :)

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

marcin.in00 pisze:tp można określić za pomocą cieni lub knotów większych od korpusów, ale chyba lepiej jest liczyć fale jak to się potrafi lepiej na tym wyjdziesz tak sądzę , dzięki za dodanie wskaźnika , trochę mnie zdziwiłeś tyle otworzyłeś transakcji na jednej parze walutowej , nie za duże ryzyko podejmujesz i napisz co cię skłoniło do tego jestem ciekaw jakieś dane makro czy wyczytałeś to z wykresu i w jaki sposób nauczaj :)
Tak wygląda moje zajmowanie pozycji ~ wolę więcej mniejszych wejść w celu uśrednienia ceny niż jedno większe. Takie podejście daje dużą elastyczność ale wymaga sporego depozytu ~
Co do wejścia w Eur/Usd to już wszystkie pozycje zamknięte na małym plusie.

Aktualnie otwarte pozycje -
Short Usd/Cad. średnia cena 1,0395 ~ Sell limity przy 1,05 i powyżej. Trend na mniejszych TF zawraca w dół ~
Short Usd/Jpn. średnia cena 98,75 ~ Sell limity powyżej 99,5 ~

Stan konta - 45,850 $

Ogolnie cały tydzień przebiega pod dyktando nie najlepszych wejść w Usd/Cad w zeszły piątek, wynik w tym tyg na tą chwilę to +3600 $ ~

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

Explorer w forexfactory nie dziala od wczoraj
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

forexfactory.com nie dziala:( w komunikacie jest napisane ze maja rozpierduche na serverze :(... ojoj
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Wczoraj przestał działać explorer a dzisiaj wysypała się cała stronka :)
Nie mam żadnego celu w ukrywaniu swoich wejść itp. więc nie mam zamiaru usuwać explorera ani zmieniać jego ustawień do końca trwania okresu zarządzania tym kontem tj. 21 Listopada 2013.

Usd/Cad short 1,04778
9:15 CET.

Średnia cena dla Usd/Cad aktualnie w okolicy wczorajszego minimum tj 1,042 ~

ODPOWIEDZ