Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Re: Pogaduchy przy porannej kawie

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

259 pisze:Wcześniej był tu taki link... zaproś tego gościa na do tego wątku, między innymi robimy tutaj to o czym on pisał i to na wszelkie możliwe sposoby :)
Nie znam się z nim, wklejałem za szybko, bo tekst raczej przeznaczony dla najbardziej początkujących adaptów rynku.

Co do edka wkleiłem wcześniej potencjalnego oRGR-a ale jak stwierdziłem zdziwił bym się jakby miał się zrealizować.
Wybicie z klina nastąpiło...

Szczęśliwie pozycje krótkie ze złotem w nocy zamknięte.
NA Edwardzie pozycje dołożone...

A propo setek na dużym lewarze z bardzo małym S/L.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

troche dziwna sytuacja, euro w dół, dolar w gore , a złoto stoi jak zamurowane, zamiast spadać.
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

już wakacje... może troszkę się ruszy pod koniec sesji jak po lunchu pozamykają resztki.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
magura2004
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magura2004 »

Greckie wakacje powracają :) " informacja z Grecji, gdzie Grecka Lewica Demokratyczna ogłosiła, iż może wycofać się z koalicji rządowej, po tym jak załamały się negocjacje w sprawie reaktywacji państwowej telewizji"

259
Maniak
Maniak

magura2004 pisze:Greckie wakacje powracają :) " informacja z Grecji, gdzie Grecka Lewica Demokratyczna ogłosiła, iż może wycofać się z koalicji rządowej, po tym jak załamały się negocjacje w sprawie reaktywacji państwowej telewizji"
A tak. Z braku laku i Grecja dobra....
Ale prawdę mówiąc Grecja obchodzi rynki tyle co sanki w maju.
Nawet jeżeli by zbankrutowała jeszcze raz.
Za to żurnaliści mają o czym pisać i próbują odgrzewać kotlety.
To tak "dobrze" brzmi: "MFW grozi wycofaniem się z Grecji..."

Natomiast ta historia z ich TV zrobiła wiele zamieszania zupełnie gdzie indziej.
W naszej TVP miny są bardzo nieciekawe. Tyle podobieństw: przerost zatrudnienia, marnotrawstwo, nieefektywność, w tyle za konkurencją, brak pomysłów na przyszłość, rozmaite koterie i interesy na boku... długo by wymieniać. I teraz to towarzystwo nieco zbladło jak zobaczyło, że "socjalistyczny" rząd kraju w którym taka TV była tak "mocną" pozycją liżącą d... każdemu rządowi, a zwłaszcza "socjalistycznemu", potrafił rozpędzić ich w kilka godzin jak zabrakło kasy... (wziąłem pewne słowa w nawiasy bo ci co się nimi posługują niewiele mają wspólnego ze znaczeniem tych słów)
Strach się bać, nie?
Ostatnio zmieniony 21 cze 2013, 18:47 przez 259, łącznie zmieniany 1 raz.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

259
Maniak
Maniak

Tak patrzę na Margin Level (jeden z kluczowych dla mnie parametrów zarządzania ryzykiem) na jednym z moich kont, a on idzie w dół chociaż całość akurat jest tak zhegowana (EDIT: ogłaszam konkurs na polski odpowiednik słowa hedge w sensie zabezpieczenia jednej pozycji drugą tak, żeby zredukować ryzyko. Do wygrania czapka śliwek i mołojecka sława :-) ), że samo konto ani w górę, ani w dół.
WTF? To nasza złotówka - leci w dół, a to akurat konto jest złotówkowe.
Gdzie jest NBP z tą ich interwencją? :-D

OK, wytrzymam. I tak jest grubo powyżej 1000% ;-)
Ostatnio zmieniony 21 cze 2013, 18:34 przez 259, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

A tak z czystej ciekawości , jak juz został przywołany temat PLNka , dobije do 4,45XX w przyszłym tygodniu ?
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

259
Maniak
Maniak

Jakby ktoś pytał to do tej pory waluty wyglądają tak jak na załączonym obrazku.

Uprzedzając zaś kolejne pytanie o wskaźnik oraz nie mogąc się oprzeć jego rosnącej popularności :mrgreen: postanowiłem, że jeżeli będziecie grzeczni i ... no dobra powiem szczerze: jeżeli przemogę moją niechęć i wrodzone lenistwo to spróbuję "spowodować", że będzie publikował gdzieś w interdrucie takie obrazki powiedzmy co kilka minut.
Coś jak te moje bazgroły sprzed kilku lat: http://www.novusorsa.pl/novusorsa/gmt1/wcdnd.php - dla uproszczenia: olej te wszystkie piękne krzywe i patrz na sam wykres :-D Ja tego używam jako substytut wykresów w telefonie komórkowym. Czasami też przydaje się żeby tak po prostu przelecieć rynki.
To nie reklama - ja na tym nie zarabiam.

Może być?

EDIT: obrazka zabrakło. Sorki, już jest:
Ostatnio zmieniony 21 cze 2013, 18:29 przez 259, łącznie zmieniany 2 razy.

259
Maniak
Maniak

uciekinier pisze:A tak z czystej ciekawości , jak juz został przywołany temat PLNka , dobije do 4,45XX w przyszłym tygodniu ?
Naszego narodowego skarbu ja nie ruszam.... głównie dlatego, że ta piła tarczowa nie tylko ma tendencje do gwałtownych przyspieszeń, nie tylko nierówne zęby ale jeszcze te zęby są tak różnej wielkości, że trudno się dopasować tak, żeby nie zostać kaleką...

Inaczej mówiąc zmienność może wykończyć szybciej niż na złocie. Ale to w końcu nasz Polski Złoty co nie?

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Yyy 4.45 tam jest opór... ale od tego nie jest myślenie tylko PA żeby stwierdzić czy odbije czy nie.

A co do TVP to wiecie, ona bardzo dobrze wspiera rodzime telewizje prywatne i uświadamia naród, że to co publiczne, to się robi od razu gnój. Bardzo szczytna misja :)

Miłego weekendu wszystkim życzę! :564:

Zablokowany