Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Re: Pogaduchy przy porannej kawie

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

12 dzień trendu (~288H)
5540 punktów UP
1330 punktów max korekta
rozkład za ten okres:
eurusdh1.png
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

Jeżeli Edek nie podniesie się dzisiaj tak, żeby wymazać brzydką szpilkę jak buduje się na dziennym to możemy mieć lokalną górkę i korektę.
Jeden ze znaków wskazujących na zmęczenie materiału. Do tego dochodzi odbicie od oporu 1.3880/90 o którym wspominałem wcześniej - zgrupowały się tam oferty sprzedaży na tyle silne żeby go odepchnąć.

Niewykluczone, że będę musiał się pożegnać z tą moją pozycją. I… zasadzić się niżej na nową po korekcie. Nie mam zamiaru sprzedawać Edka bo moim skromnym zdaniem on jest teraz skupowany na spadkach, a nie sprzedawany na rajdach.

EDIT: BTW: możliwe że Kangur zastał już wytrzepany przez EURAUD - już drugi dzień mu odpuszczają. Może nawed dwa i pół dnia. Najwyraźniej te 20 miliardów o których pisał Lee w zeszły czwartek czy piątek zostało już przepchnięte.
Jeżeli do jutra nic się nie odwróci, może będziemy mieć wreszcie ten zakichany dołek.
Tak na marginesie EURAUD wygląda niezbyt ciekawie i na dziennym i na niższych ramkach - jakieś takie wielbłądy...
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Mlody22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mlody22 »

259 pisze:Jeżeli Edek nie podniesie się dzisiaj tak, żeby wymazać brzydką szpilkę jak buduje się na dziennym to możemy mieć lokalną górkę i korektę.
Jeden ze znaków wskazujących na zmęczenie materiału. Do tego dochodzi odbicie od oporu 1.3880/90 o którym wspominałem wcześniej - zgrupowały się tam oferty sprzedaży na tyle silne żeby go odepchnąć.

Niewykluczone, że będę musiał się pożegnać z tą moją pozycją. I… zasadzić się niżej na nową po korekcie. Nie mam zamiaru sprzedawać Edka bo moim skromnym zdaniem on jest teraz skupowany na spadkach, a nie sprzedawany na rajdach.

Z kąd wiesz że są tam tak silne oferty sprzedaży że będą wsganie odbić kurs???

259
Maniak
Maniak

Mlody22 pisze: Z kąd wiesz że są tam tak silne oferty sprzedaży że będą wsganie odbić kurs???
O ofertach od 1.3380 w górę jest już mowa od jakiegoś czasu. Nie wiadomo było co prawda na ile duże ale były:
http://www.fxbriefs.com/major-currencies/orderboard/
http://www.forexlive.com/blog/2013/06/1 ... rders-124/
I jak widać Edek natknął się tam na opór na tyle silny żeby go odrzucić.
Poza tym tak patrząc na wykres wyglądało mi to na dobre miejsce żeby go sprzedać gdyby ktoś miał ochotę na małą zabawę :)

EDIT: dopiero teraz zobaczyłem, że w tym moim poprzednim kawałku były literówki: 1.3380, a nie 1.3880 jak napisałem.
Tak czy inaczej ten opór o którym wspominałem wczoraj:
http://forex-nawigator.biz/forum/pogadu ... ml#p593544
Ostatnio zmieniony 13 cze 2013, 14:42 przez 259, łącznie zmieniany 1 raz.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

w ramach przypomnienia to 17.06. wygasa 3 miesięczny kontrakt na edka i z tym co się dzieje na ekg od 2 dni, tzw. "fale dunaju", ewidentnie świadczą o domykaniu kontraktów :!:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

259
Maniak
Maniak

To jutro ostatni dzień żeby komuś wcisnąć gorący kartofel?
Ostatnio zmieniony 13 cze 2013, 14:51 przez 259, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

kto by przypuszczał, że na korekcie usd/jpy przyjdzie bić się z czarnymi myślami,czy aby depo wytrzyma... a taka bezpieczna wydawała się ta łódka
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

259
Maniak
Maniak

A tu jakiś trend się nawet namalował. I to jaki - górki i dołki wypadają cyklicznie w tych samych okresach w trakcie dnia.
Można komuś pokazać taki obrazek i przekonywać że rozkminiło się FX - wszytko jasne, tu się kupuje, tu się sprzedaje i tak w nieskończoność :-D

EDIT: tam było jakieś zamieszanie w tej ostatniej szpilce - na M1 spora luka w dół i zaraz odbicie, dzieje się, dzieje...

EDIT2:

12 minutes ago | June 13th, 2013 12:39:57 GMT
US dollar higher after better jobless claims report

by Adam Button

Initial jobless claims are underpinning the dollar rally. It’s nice to see a market move making sense, even it it was only a 40 pip rally in USD/JPY.

With the data out of the way, the main attraction will be the S&P 500 which is flirting with key support in the 1600/1597 range.

Update: So much for the dollar rally… US traders sold USD hard yesterday and it looks like they want to dump any bounces.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

Coś mi się Mighty zdawa, że doczekasz się tych 1355 na złocie. Krowa nie jestem, więc i zdanie czasem zmienię :-p

EDIT: Chociaż jak se tak pacze na ten mój magiczny wykres to ta najgrubsza ZL wypada jak w pysk na 1355. Wychodzi więc, że obaj mamy ten sam punkt wytyczony. Więc rynek nie ma już wyjścia :d
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

EUR/AUD - wybicie z LT oraz uderzenie w bardzo ważny poziom 1,3870-75. Jak zjedziemy choćby 5 pipsów niżej to mogiła (jazda w dół w interwałach 140-pipsowych).

EDIT: Żeby nie być gołosłownym postawiłem nawet SellStopa na 1,3865. Niech zbiera żniwo! ;)
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

Zablokowany