1. Jestem studentem, nie mam stałych dochodów ani kupy siana na koncie, w czasie wypełniania aplikacji napotkałem na rubrykę emplyment infotmation, zagadałem wiec do live help co mam tam wpisać oto fragment rozmowy:
MBT_Jim : if you put "student" down then it probably will not be accepted, you must have a job, MB Trading looks at whether you make more than 15,000 per/year or if you have more than 15,000 in your bank account.
MBT_Jim : Its for credibility reasons, if MB Trading thinks that you may not have enough income to trade then it is a risk on our end as well
Jack : money is not an issue, I've got money but I am studying in the university, so there is still a problem ??
MBT_Jim : Theres not much I can say sir, chances are if you can't prove employment anywhere then you probably will not be able to open the account, you can certainly try and open the account and worse case you get denied and try again
MBT_Jim : Another thing to take into consideration when applying is they may ask for proof of funds with a bank statement so you may want to have a bank statement available to show MB Trading
Wynika z tego mniej wiecej tyle że albo mam stałe dochody powyżej $15000/rok, lub tą samą kwotę na koncie i dopiero wtedy moja aplikacja będzie rozpatrzona pozytywnie .
Myslałem otworzyć konto z depozytem ok $2000, ale w tej sytuacji sam nie wiem co robi, macie jakiś pomysł??
2. W kolejnej częsci aplikacji jest wiele dodatkowych umów m.in.:
Customer Acknowledgement
Privacy Policy
Tax Form Certification
Risk Disclosure Statement
Additional Risk Disclosure Statement
Foreign Currency Customer Agreement
Consent to Receive Electronic Statements
Money Laundering Abatement and Anti-Terrorist Notification
Arbitration Consent
Foreign Customer Notification
Przyznam że przeglądnałem mniej wiecej każde z nich, strasznie sie zabezpieczają w tych dokumentach przed różnymi formami skarg do NFA, podpisując sie w niektórych z tych dokumentów zrzekam się wielu praw w razie ewentualnych roszczeń względem MBT, w róznych sytuacjach itp.
Chciałem zapytać czy wyżej wymienione dokumenty są normalką wśród brokerów i czy mi nic nie grozi podpisując je??
Przyznam że jest to moje pierwsze konto real, stąd te pytania, dla niektórych pewnie laickie, ale wole się poradzić bardziej doświadczonych kolegów po fachu, niż sie uczyć na własnych błędach