MB Trading
Pytanie do BigZbig111 czy ja Ciebie dobrze rozumiem jeżeli składam np. zlecenia market i+TTO,lub stop+TTO i cena jest np edku 1.6a mój limit 1.6100 natomiast cena przeskoczy z 1.6090 na 1.61500 i idzie dalej to mi to zlecenie nie zrealizuje?lub zlecenie stop+tto z ceną np.1.61 a cena przeskoczy z 1.6080 na 1.6200?.Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Jak dla mnie to znakomicie...zadnych problemów jesli chodzi o składanie zleceń przerobiłem niemal wszystkie i nigdy nie miałem zadnych problemów,być może że niemal z kopyta otworzyłem rachunek w MBT i nie miałem zbytniej przyjemności grac na demo...nie miałem sytuacji typu "przeskoczyło nie przeskoczyło"..póki co...ale nie oznacza że to mi sie moze przytrafic w przyszłości...poza tym genialna obsługa przez tel i chat,szybko realizowane wypłaty nawet przez fax,bardzo szybko odpowiadają...Nie mogę powiedziec o nich żadnego złego słowa...BigZbig111 pisze:wszystko na temat, jak traktują klientów spoza usa;

I Wam również życzę takiej obsługi...
BigZbig111 proszę wytłumacz mnie jak rozumieć szpile na MB czy jeżeli są oderwane od cen rynkowych np.nagłe cofnięcie popytu a duże zlecenie pójdzie na kupi wytworzy się szpila to jest to anulowane i zwracają kasę,czy w takiej sytuacji powiedzą to jest rynek nie było popytu i szpila jest OK mimo że różnica od rynku np.100pip ?. 2 pytanie czy ja Ciebie dobrze rozumiem jeżeli składam np. zlecenia market i+TTO,lub stop+TTO i cena jest np edku 1.6a mój limit 1.6100 natomiast cena przeskoczy z 1.6090 na 1.61500 i idzie dalej to mi to zlecenie nie zrealizuje?lub zlecenie stop+tto z ceną np.1.61 a cena przeskoczy z 1.6080 na 1.6200?.Wydaje mi się że powinno to wejść po gorszej cenie dla mnie.Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedż.
-
- Stały bywalec
Co to znaczy "oderwane od cen rynkowych"? Co to jest cena rynkowa?zz pisze:BigZbig111 proszę wytłumacz mnie jak rozumieć szpile na MB czy jeżeli są oderwane od cen rynkowych
Jak ziemniaki w Gdańsku są po 3 zł/kg, a w Sopocie po 3,50 zł/kg, to jaka jest cena rynkowa? Tak jak nie ma jednolitej ceny na ziemniaki w Trójmieście, tak też nie ma jednolitych kursów na FX. FX to jest rynek OTC - Over the Counter!
A to słowo na C to nic innego jak lada sklepowa!
MBT to broker ECN. Nie handluje z tobą, tylko kojarzy zlecenia innych różnych swoich klientów. To najwyraźniejsza różnica, jaka występuje pomiedzy brokerem ECN a Market Makerem (MM); MM handluje z kazdym swoim klientem.zz pisze:np.nagłe cofnięcie popytu a duże zlecenie pójdzie na kupi wytworzy się szpila to jest to anulowane i zwracają kasę,czy w takiej sytuacji powiedzą to jest rynek nie było popytu i szpila jest OK mimo że różnica od rynku np.100pip ?.
Pamiętaj, że jeżeli ty coś kupisz czy sprzedasz za pośrednictwem brokera ECN, to gdzieś po drugiej stronie jest ktoś inny, kto sprzedał czy kupił odwrotnie. Dlaczego miałby zgodzić się na anulowanie wykonanej transakcji? To działa dokładnie tak samo, jak futures na giełdzie.
Interwencja brokera w zawarte transakcje jest możliwa moim zdaniem jedynie w przypadku, gdy udowodni się błędy systemowe platformy handlu - wtedy broker może poczuć się do winy i wynagradzać straty. Ale tu zacząłem gdybać, bo nie znam żadnej konkretnej sytuacji tego typu.
Strzelasz pytaniami mało konkretnie, a mógłbyś sam spróbować na DEMO i byłoby 333% pożytku więcej z tego działania.zz pisze:2 pytanie czy ja Ciebie dobrze rozumiem jeżeli składam np. zlecenia market i+TTO,lub stop+TTO i cena jest np edku 1.6a mój limit 1.6100 natomiast cena przeskoczy z 1.6090 na 1.61500 i idzie dalej to mi to zlecenie nie zrealizuje?lub zlecenie stop+tto z ceną np.1.61 a cena przeskoczy z 1.6080 na 1.6200?.Wydaje mi się że powinno to wejść po gorszej cenie dla mnie.Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedż.
a) Market +TTO - Market wykona się natychmiast po chwilowej cenie najkorzystniejszej w systemie, zostanie otwarta pozycja, a w systemie zostanie postawione zlecenie TTO do ochrony tej pozycji; jedno ze zleceń TTO wykona się, jeśli BID albo ASK dojdzie do górnego czy dolnego pozuiomu TTO;
b) nie ma zlecenia Stop+TTO; jest StopMarket + TTO, albo StopLimit + TTO;
jeżeli osiągnięty jest poziom Stop, to zlecenie StopMarket staje się Market, a StopLimit staje się LIMIT;
Market się po prostu wykona;
Limit wykona się tylko wtedy, gdy znajdzie się zlecenie przeciwstawne, które spełnia warunek LIMIT!;
skok kursu oczywiście może spowodować, że takie zlecenie się nie wykona od razu i bedzie czekało na "powrót" kursu do oczekiwanego poziomu LimIT;
gdyby miało być tak, że "powinno to wejść po gorszej cenie dla mnie" - to po co byłby LIMIT? Jak godzisz się na niekontrolowany poślizg - stosuj market; Jak się nie godzisz na niekontrolowany poślizg - stosuj LIMIT, ale ze wszystkimi tego konsekwencjami;
Doświadczenia na DEMO nic nie kosztują - co szkodzi abyś sobie poeksperymentował?
Nie przenoś wprost logiki stosowanej u brokera typu MM (wszyscy z MT4, ale inni tez) na brokera ECN.
MM handluje z tobą; ECN kojarzy twoje zlecenia ze zleceniami innych klientów.
Pozdr
Sorka, że to samo, ale poleciało wcześniej nie tam gdzie trzeba..
TTO + Tralling Offset
Ktoś wie co to ta druga część?
czy może to jest ustawiony poziom zamknięcia pozycji wraz z tralling stop, ale odwróconym - tzn, podążającym za ceną?
Bo poszukuje takiego czegoś abym mógł sobie ustawić poziom zamknięcia , ale aby jednocześnie tralling stop aby działało (niestety nie da się tego zrobić 2 pozycjami bo zadziałają obie jednocześnie) - czyli w razie cofnięcia zamknęło przez tralling stop lub jeśli idzie w dobrym kierunku zamknęło przez Limit.
TTO + Tralling Offset
czy może to jest ustawiony poziom zamknięcia pozycji wraz z tralling stop, ale odwróconym - tzn, podążającym za ceną?
Bo poszukuje takiego czegoś abym mógł sobie ustawić poziom zamknięcia , ale aby jednocześnie tralling stop aby działało (niestety nie da się tego zrobić 2 pozycjami bo zadziałają obie jednocześnie) - czyli w razie cofnięcia zamknęło przez tralling stop lub jeśli idzie w dobrym kierunku zamknęło przez Limit.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
-
- Stały bywalec
A mozesz pokazać, skąd wziąłeś ten napis?Tig3r pisze:Sorka, że to samo, ale poleciało wcześniej nie tam gdzie trzeba..
TTO + Tralling Offset
Jest do tego jakiś opis, dokumentacja, cokolwiek?
Szansa, że zgadniesz, jest raczej znikoma.
W opisach Navigatora MBT "Trailing offset" to pojęcie użyte do opisu działania zlecenia Trailing Stop;
"Trailing Offset" wyraża przesunięcie w pipsach lub procentach:
ustalany jest najlepszy uzyskany Bid/Ask (dla Sell/Buy), i od niego odejmuje się (do niego dodaje się) "Trailing Offset", a w ten sposób powstaje poziom Stop dla zlecenia StopMarket (=Trailing Stop);
trochę to zawiłe, ale bez rysunku trudno się to opisuje;
Z tego co zrozumiałem, chciałbyś mieć kombinację typu OCA dwóch zleceń ,
z których jedno to zwykły LIMIT, realizujacy funkcję TakeProfit,
a drugie to właśnie Trailing Stop, realizujący funkcję Stop Loss;
obawiam się, że nie ma gotowca,
samemu możnaby dopisać, uzywając TTO, i posuwając mu jeden poziom wraz ze zmianami Bid/Ask.
Tam gdzie składasz zlecenia, klikasz prawym myszy i dajesz templateBigZbig111 pisze:A mozesz pokazać, skąd wziąłeś ten napis?Tig3r pisze:Sorka, że to samo, ale poleciało wcześniej nie tam gdzie trzeba..
TTO + Tralling Offset

Jeśli masz otwartą pozycję ustawiasz TTO na odpowiedni poziom i dochodzi opcja Tralling offset, którą można zaznaczyć, lub nie.
To rozwiązanie które proponujesz z ręcznym przesuwaniem nie wchodzi w grę, gdyż nie mogę tego robić bo nie mam dostępu do neta w pracy.. stąd właśnie zainteresowanie zleceniem typu OCA..
-
- Stały bywalec
Taka opcja u mnie nie dochodzi;Tig3r pisze:... i dochodzi opcja Tralling offset, którą można zaznaczyć, lub nie.....
albo jest to specyfika instrumentu, na którym działasz (ja spróbowałem na Eur/Usd),
ewentualnie mamy rózne ustawienia Preferences>OrderEntry;
Ale zlecenia, którego szukasz, nie ma w żadnym opisie, więc z pewnością Navigator go nie zawiera;
Dziękuje BigZbig111 dużo mi wyjaśniłeś.Niestety w mojej strategi nie mogę sobie pozwolić na dowolność.BigZbig111 jest na tej platformie stop+TTO i jak na razie wszystko mi to działa ok. tylko do tej pory nie miałem sytuacji żeby była luka.Natomiast patrząc w perspektywie może się to stać więc jeszcze raz Ciebie zapytam np. jest cena E-$ 1.5 i chcę kupić na pewno czyli być pewnym że jak rynek się nie cofnie jak Piszesz to i tak muszę kupić po po 1.55 do tej pory stosowałem jak pisałem wcześniej stop+TTO i wchodziło ok. czy jest inny pewniejszy sposób że jak będzie mała luka na 1.55 to mi to wejdzie na 100%.Pozdrawiam i dziękuję za cierpliwość.
BigZbig111 pisze:Taka opcja u mnie nie dochodzi;Tig3r pisze:... i dochodzi opcja Tralling offset, którą można zaznaczyć, lub nie.....
albo jest to specyfika instrumentu, na którym działasz (ja spróbowałem na Eur/Usd),
ewentualnie mamy rózne ustawienia Preferences>OrderEntry;
Ale zlecenia, którego szukasz, nie ma w żadnym opisie, więc z pewnością Navigator go nie zawiera;
Wyglada to tak, plus dodatkowo znalazłem jeszcze coś, co się nazywa Auto triggers..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.