BO & FBO
- DigitalSmoke
- Pasjonat
Re: BO & FBO
Czerwinek, dołożyłem jeszcze scr do sytuacji, którą pokazałeś wczoraj z miejscami moich potencjalnych wejść. Z potwierdzeniami to RR w okolicach 1:1, ale ja obecnie przedkładam skuteczność na RR, dlatego tak. Oczywiście łątwo analizować wykres jak już jest, a sztuka w tym żeby właściwie rozpoznać sytuację w ogniu walki.
Edit: Dzisiaj NFP, więc znowu loteria, a że nie miałem najlepszego tygodnia to sobie odpuszcze. Miłego weekendu wszystkim.
Edit: Dzisiaj NFP, więc znowu loteria, a że nie miałem najlepszego tygodnia to sobie odpuszcze. Miłego weekendu wszystkim.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Usdjpy czekam na sell. nie rozpisuje sie bo z rana w biegu analiza przy śniadanku... i później praca...
Swoja droga DigitalSmoke zagrałeś wczoraj pod swoja analizę na usdjpy? - widać ze niezłe profitowała.
Jak dla mnie to była zbyt mała cofka w gore..
Swoja droga DigitalSmoke zagrałeś wczoraj pod swoja analizę na usdjpy? - widać ze niezłe profitowała.
Jak dla mnie to była zbyt mała cofka w gore..
- DigitalSmoke
- Pasjonat
Trader1, wczoraj nie miałem już czasu gnić przed kompem, a granie z telefonu średnio mi idzie
. Pozatym granie na takich danych to dla mnie zawsze 50/50, technika idzie w odstawkę.
Edit: miałem dzisiaj nie grać ale patrzę że zaczyna się kręcić na ostro.

Edit: miałem dzisiaj nie grać ale patrzę że zaczyna się kręcić na ostro.

Digital bardzo dobrze to wszystko zaznaczyłeś na swoim zrzucie jeżeli chodzi o cad/chf naprawdęidentycznie bym to widział po 16 wychodziłem już i nie miałem dostępu do kompa ale spokojnie moje TP by wzięło.
Ja chciałem poruszyć wyznaczanie kierunku. Wg mnie chyba jest to najwazniejsze, przykład na zrzucie z CAD/chf z D1. Kierunek zostal wyzaczony poprzez FBO na górze aktualnie idziemy do ekstremum na dole tak więc pewnie już niedługo sończy się podróż w dół. Zobaczcie cena idzie od FBo do ekstremum, jezeli wcześniej zaczęła przed zrbieniem FBO iść do góry to i tak wróciła prędzej czy później aby zrobić to FBO. Natomiast jak cena zrobi FBO to na mniejszych interwałach strasznie kotłuje czyli lecą w dół cofną to o czym pisałeś wytną tych co chcą od razu iść w dół i dopiero polecą. Z tego wynika, że jak wchodzimy od razu po FBO to lepiej BE nie stawiać lepiej SL nad FBO i druga sprawa to próbować się załapać na korekcie, która nie zawsze ma miejsce.
Poza tym, jeżeli wyznaczymy prawidłowo kierunek to oczywiście gramy tylko zgodnie z kierunkiem szukając odpowiedniej okazji do wejścia. Jak widać na początku rucuhu jest trudniej ale więcej mozliwość, bo poźnieej często jest tak, że lecą i nie dadzą gdzie już wejść, chociaż na każdym interwale zawsze dadzą jakąś szansę. Moje wczorajsze wejście było w związku że czekałem na sell, pojawiła się okazja po lokalnym FBO, potem trochę spanikowałem i wyszedłem a lepiej byłoby dołożyć po tej korekcie, no ale szczegóły gry to już każdy po siebie może dograć. Najwazniejsze to kierunek obrać dobry i czekać na swoje okazje, Analizy z D1 i W1 są bardzo w tym przydatne tam dużo widać. To chyba na tyle, to o czym Madins pisał ładnie się sprawdziło ostatnio edzio up jak ta lalai trzeba było tylko szukać dołożenia a nie pchania się pod prad po jakiś słabych FBO
Ja chciałem poruszyć wyznaczanie kierunku. Wg mnie chyba jest to najwazniejsze, przykład na zrzucie z CAD/chf z D1. Kierunek zostal wyzaczony poprzez FBO na górze aktualnie idziemy do ekstremum na dole tak więc pewnie już niedługo sończy się podróż w dół. Zobaczcie cena idzie od FBo do ekstremum, jezeli wcześniej zaczęła przed zrbieniem FBO iść do góry to i tak wróciła prędzej czy później aby zrobić to FBO. Natomiast jak cena zrobi FBO to na mniejszych interwałach strasznie kotłuje czyli lecą w dół cofną to o czym pisałeś wytną tych co chcą od razu iść w dół i dopiero polecą. Z tego wynika, że jak wchodzimy od razu po FBO to lepiej BE nie stawiać lepiej SL nad FBO i druga sprawa to próbować się załapać na korekcie, która nie zawsze ma miejsce.
Poza tym, jeżeli wyznaczymy prawidłowo kierunek to oczywiście gramy tylko zgodnie z kierunkiem szukając odpowiedniej okazji do wejścia. Jak widać na początku rucuhu jest trudniej ale więcej mozliwość, bo poźnieej często jest tak, że lecą i nie dadzą gdzie już wejść, chociaż na każdym interwale zawsze dadzą jakąś szansę. Moje wczorajsze wejście było w związku że czekałem na sell, pojawiła się okazja po lokalnym FBO, potem trochę spanikowałem i wyszedłem a lepiej byłoby dołożyć po tej korekcie, no ale szczegóły gry to już każdy po siebie może dograć. Najwazniejsze to kierunek obrać dobry i czekać na swoje okazje, Analizy z D1 i W1 są bardzo w tym przydatne tam dużo widać. To chyba na tyle, to o czym Madins pisał ładnie się sprawdziło ostatnio edzio up jak ta lalai trzeba było tylko szukać dołożenia a nie pchania się pod prad po jakiś słabych FBO
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
- DigitalSmoke
- Pasjonat
Dzięki Czerwinek za objaśnienia. Właśnie jakiś czas temu pytałem cię które FBO z twojego doświadczenia najlepiej zagrywać, ale wtedy zrozumiałem że te countertrendowe, ale teraz widzę że widocznie źle zrozumiałem. Ja jak do tej pory starałem się zagrywać w obie strony i miałem dobre efekty, ale ostatnio coś się spsuło i spadła mi skuteczność. Czyli docieramy do banalnej fundamentalnej prawdy, że najlepiej grać z trendem
.
Co do analizy z wyższych interwałów to zgadzam się w 100%. Dzięki, bardzo pomogłeś jak zwykle.

Co do analizy z wyższych interwałów to zgadzam się w 100%. Dzięki, bardzo pomogłeś jak zwykle.
ja dzisiaj zaryzykowałem na aud/nzd wczoraj grałem sell do miejsca gdzie dzis liczyłem na up.
zobaczymy co z tego będzie.
Aktualnie kilkanaście dni temu zrobili FBO na dość ważnym poziomie, aktualnie cena korekciła do miejsca gdzie zrbione zostało FBO z wyższego miejsca. tutaj szukałem FBO na mniejszych interwałach oraz ZL i potiwerdzeń, jakies tam znalazłem i szukam L. Zobaczymy co z tego będzei jaki wiadomo przy zmianie kierunku ciężko się od razu załapać ale może coś z tego wyjdzie.
Powody dodatkowe:
PB z W1, Dywergencja na D1 i chyba H4 o ile pamiętam,
Ogólnie jeszcze tak podsumowaując chcę zacząć grać tak że analizy na wyższych inerwałach i próba dokładnia. pozwala to mniej czasu na wykresach spędzić i i zysk moze być spory bo cały ruch ma często zasięg od kilkuset do i kilku tysięcy pipsów. Ale do tego potrzebna CIERPLIWOŚĆ, czego wszystkim życzę
zobaczymy co z tego będzie.
Aktualnie kilkanaście dni temu zrobili FBO na dość ważnym poziomie, aktualnie cena korekciła do miejsca gdzie zrbione zostało FBO z wyższego miejsca. tutaj szukałem FBO na mniejszych interwałach oraz ZL i potiwerdzeń, jakies tam znalazłem i szukam L. Zobaczymy co z tego będzei jaki wiadomo przy zmianie kierunku ciężko się od razu załapać ale może coś z tego wyjdzie.
Powody dodatkowe:
PB z W1, Dywergencja na D1 i chyba H4 o ile pamiętam,
Ogólnie jeszcze tak podsumowaując chcę zacząć grać tak że analizy na wyższych inerwałach i próba dokładnia. pozwala to mniej czasu na wykresach spędzić i i zysk moze być spory bo cały ruch ma często zasięg od kilkuset do i kilku tysięcy pipsów. Ale do tego potrzebna CIERPLIWOŚĆ, czego wszystkim życzę

Najlepsi z tego fora tak graja....
Swojego czasu pisałem do shadiego i on odpisał mi, ze gra teraz od 300 do 3000 pipsow wiec musi siedzieć na dluzych interwalach.
Swojego czasu pisałem do shadiego i on odpisał mi, ze gra teraz od 300 do 3000 pipsow wiec musi siedzieć na dluzych interwalach.
jedna pozycja zamknięta durga sobie będzie jak narazie czekać jeżeli nie dojdzie do TP to chyba zostawię na weeke zobaczę jeszcze, cieszy mnie że takie trochę inne spojrzenei na rynek niż dotychczas zobaczymy na dłuższą metę jak to wyjdzie oczywiście kierunek jak dla mnie jest na razie jeden na tej parze więc może będę szukał dokładek w następnym tygodniu. Fajna sytuacja na cad/jpy ciekawy jestem jak zmkną D1, chciałem w longa wejść już po tym FBO z H1 ale nie wiem czemu tego nie zrobiłem.
i ostatnie zrzuty na dzisiaj, o wspomnianym cad/jpy naprawdę cieszy mnie że to tak pięknie wygląda dokładnie tak jak bym sobie życzył 
piękne FBO na BO z D1, na H1 zrobili również FBO, mozna było wchodzić, ja byłem zajęty moim aud/nzd ale cieszy mnie że analiza sprawdziła się, zaraz powinien być pierwszy przystanek na ZL spadkowej i tutaj bym wychodził ale również będę obserwował w następnym tygodniu do gry pod longi.
Aud/nzd drugą pozycję na BE+3 przestawiłem i na dzisiaj już kończę.

piękne FBO na BO z D1, na H1 zrobili również FBO, mozna było wchodzić, ja byłem zajęty moim aud/nzd ale cieszy mnie że analiza sprawdziła się, zaraz powinien być pierwszy przystanek na ZL spadkowej i tutaj bym wychodził ale również będę obserwował w następnym tygodniu do gry pod longi.
Aud/nzd drugą pozycję na BE+3 przestawiłem i na dzisiaj już kończę.
Z kom pisze widze ze cena doszla ladnie do tp2 wiec pelen sukces
Wierze ze troche inne podejscie do rynku befzie tym czym ostatecznie szukalem
Wierze ze troche inne podejscie do rynku befzie tym czym ostatecznie szukalem