mForex ECN (wcześniej BRE Forex)
Re: BRE Forex ECN
Testowalem wasze kopiowanie transakcji. Szczerze powiem troche do kitu
1. Gdy komputer jest wyłączony transakcje sie nie kopjują a ni nie zamykają te które są już otwarte, czyli komputer powinien chodzić 24/h
2. znalazłem dostawce sygnału który gra na micro lotch od 0,02 do 0,24 w tym przedziale. ja na koncie demo miałem 3000 pln on chyba 10.000 za chiny ludowe nie mogłem kopiować transakcji w odpowiednio wielkościach lot cały czas kopiowało mi z wielkoscią 0,01 czasami 0,02 kombinowałem z ustawieniami na wszystkie sposoby i lipa.
Według mnie lepsze jest zulu czy myfxbook jeśli chodzi o kopiowanie transakcji.
Czy mógł by ktoś sie jeszcze wypowiedzieć na ten temat, jeśli wogóle testujecie ten SOCIAL TRADING
1. Gdy komputer jest wyłączony transakcje sie nie kopjują a ni nie zamykają te które są już otwarte, czyli komputer powinien chodzić 24/h
2. znalazłem dostawce sygnału który gra na micro lotch od 0,02 do 0,24 w tym przedziale. ja na koncie demo miałem 3000 pln on chyba 10.000 za chiny ludowe nie mogłem kopiować transakcji w odpowiednio wielkościach lot cały czas kopiowało mi z wielkoscią 0,01 czasami 0,02 kombinowałem z ustawieniami na wszystkie sposoby i lipa.
Czy mógł by ktoś sie jeszcze wypowiedzieć na ten temat, jeśli wogóle testujecie ten SOCIAL TRADING
Ja powoli się za to zabieram. Może na początku warto sprostować, że to nie BRE jest autorem tego Social Tradingu a MetaQuotes więc to do nich trzeba mieć ew. pretensje dot. działania. Jest to nowa usługa więc mogą występować niedociągnięcia, które stopniowo będą niwelowane. Ja dopiero powoli zabieram się za testowanie ST więc za wiele powiedzieć nie mogę ale wydawało mi się, że komputer nie musi być włączony przez cały czas? Jeśli tak to cóż, trzeba będzie zainwestować w VPS, bo w długim terminie wyjdzie to zdecydowanie taniej niż prąd
.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- BRE FX ECN
- Gaduła
Komputer musi być cały czas włączony, dokładnie tak samo jak podczas działania EA, czy trailing stop. O wielkości pozycji decyduje współczynnik obliczany na podstawie środków na obu kontach, dźwigni, ale także ustawień sygnałów w terminalu klienta.Mlody22 pisze:Testowalem wasze kopiowanie transakcji. Szczerze powiem troche do kitu
Polecamy zapoznać się dokładnie z opisem usługi : http://www.breforex.pl/signals
Instrukcja: http://www.breforex.pl/Media/Default/In ... rading.pdf
mam pytanie: (dotyczy kont realnych - odpowiedzi demowcow mnie nie interesuja...)
czy ktos moze jest odbiorca sygnalu..? ile kosztuje platny sygnal? (oplata miesieczna stala czy %...)
czy ktos moze jest sprzedawca sygnalu ..? jesli tak to jaka sie oplate pobiera jako sprzedawca..? oraz w jakiej formie jest ta oplata wyplacana i na jakich zasadach...?
czy ktos moze jest odbiorca sygnalu..? ile kosztuje platny sygnal? (oplata miesieczna stala czy %...)
czy ktos moze jest sprzedawca sygnalu ..? jesli tak to jaka sie oplate pobiera jako sprzedawca..? oraz w jakiej formie jest ta oplata wyplacana i na jakich zasadach...?
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
Opłata jest stała, wyrażana w kredytach i każdy dostawca ustala ją indywidualnie.andy11 pisze:czy ktos moze jest odbiorca sygnalu..? ile kosztuje platny sygnal? (oplata miesieczna stala czy %...)
O płatnościach:
http://www.mql5.com/en/articles/302
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
dzieki poczytalemraposo pisze:Opłata jest stała, wyrażana w kredytach i każdy dostawca ustala ją indywidualnie.andy11 pisze:czy ktos moze jest odbiorca sygnalu..? ile kosztuje platny sygnal? (oplata miesieczna stala czy %...)
O płatnościach:
http://www.mql5.com/en/articles/302
czyli 1 kredyt to 1 USD czyli jak przy dostawcy widnieje 35 kredytow badz 50 kredytow http://www.mql5.com/en/signals to znaczy ze dostawca zyczy sobie 30 $ badz 50$ na miesiac...?
i ma zapisane te kredyty na swoim koncie w meta....i jak jak chce je zamienic na $ to ma rozne formy przelewu..?
ale ale jakim tytulem sa one przelewane na konto ..? i jak je pozniej rozliczyc finansowa z Urzedem Skarbowym..?
bo zalozmy ze sprzedajesz sygnal i zyczysz sobie 50 kredytow co rownoznaczne jest 50$ i masz 100 odbiorcow czyli 50$ x 100 = 5000$ na miesiac a rocznie 60000tys $ jako zysk i jak to zapisac w deklaracji podatkowej i zaplacic 19% podatku...?
Na pierwsze parę pytań odpowiedziałeś sobie sam, a pytanie dot. podatków najlepiej skierować do specjalisty w tej dziedzinie. Myślę, że rosyjskich autorów tego serwisu niezbyt to interesuje jak ich klienci będą się rozliczać z Urzędami Skarbowymi... 

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
raposo pisze:Na pierwsze parę pytań odpowiedziałeś sobie sam, a pytanie dot. podatków najlepiej skierować do specjalisty w tej dziedzinie. Myślę, że rosyjskich autorów tego serwisu niezbyt to interesuje jak ich klienci będą się rozliczać z Urzędami Skarbowymi...
czyli pozostaja kwestie takie:
1)kwestia rozliczania sie z Urzedem Skarbowym (jak to zapisac - nie chodzi o zaplate 19%)
2)czy te kredyty/ dolary sa w calosci dla dostawcy czy cos zakasza moze meta dla siebie jakas prowizje,etc..?
- BRE FX ECN
- Gaduła
W odpowiedzi na 2. pytanie http://www.mql5.com/en/signals/rules, Punkt V.6, firma Metaquotes pobiera obecnie 20% prowizji od dostawców sygnału.andy11 pisze:
czyli pozostaja kwestie takie:
2)czy te kredyty/ dolary sa w calosci dla dostawcy czy cos zakasza moze meta dla siebie jakas prowizje,etc..?
Przy okazji zachęcamy do zapoznania się z nowym artykułem poświęconym Social Trading, dostępnym pod linkiem http://www.breforex.pl/co-nowego/fenomen-social-trading-na-rynku-forex.
1)czyli 20% prowizji pobiera meta (np. 50 kreditow = 50$ -20% = 40$ /prowizja 10$) jesli ktos zarabia na Forexie to w blyskawicznym czasie ma rzesze odbiorcow ...
2)wyczytalem ze aby byc dostawca to najpierw metta bierze tradera pod lupe na okres miesiaca...a dopiero po weryfikacji decyduje czy go dopusci do koryta...
3) pozostaje kwestia rozliczenia z naszym Urzedem Skarbowym
2)wyczytalem ze aby byc dostawca to najpierw metta bierze tradera pod lupe na okres miesiaca...a dopiero po weryfikacji decyduje czy go dopusci do koryta...
3) pozostaje kwestia rozliczenia z naszym Urzedem Skarbowym