mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: kolbi123 »

Mlody22 pisze:Zdażają się wam jakieś duże poślizgi prze zleceniach ze stopem jak rynek szaleje po jakiś publikacjach?? bo ostatnio wycieło mnie na stop loss o 5 pipsów niżej niż ustawiłem czy to normalne według was czy raczej takie sytuacje u tego brokera to żadkość???

zastanawiałem sie nad otwarciem konta w bre, jakie macie przewaznie poślizgi na wejsciu?

Mlody22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mlody22 »

szczerze powiem że nie ma tragedi ja gram glównie na oczekujące i poślizgi zdażają sie, owszem ale nie sa one duże, kilka pisów i to zazwyczaj wtedy gdy dają dane makro i jest jakaś luka cenowa na wykresie. Największy poślizg jaki miałem to 5 pip ale, to był pierwszy piątek miesiąca wiec nie ma sie co dziwić. Napewno jest lepszy od FXpro u którego prowizje są mniejsze ale, poślizgi zdażaą sie po 15 pips, może w BRE prowizja nie powala na kolana ale jakość zleceń jest konkurencyjna i to nie tylko na polskim ryku. OBY TAK DALEJ :lol:.

Dodam że konto mam dopiero od niecałego miesiąca

Awatar użytkownika
drulaka
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: drulaka »

Witam

Potrzebuję danych historycznych z M1 (mam od 6 grudzień 2012 a chciałbym dużo więcej) jak pobrać aby były zgodne z kwotowaniem w BRE ? Czy jest taka możliwość ?

W centrum histori po wybraniu pobierz otrzymuje komunikat że dane nie są zgodne z BRE Forex czy jakoś tak
jest pipnie

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Tak jest ponieważ z Centrum Historii pobierane są dane z serwera MetaQuotes. Dalszych historycznych danych M1 zgodnych z BRE raczej nie otrzymasz, jeśli broker sam ich nie udostępni. BRE Forex jest na rynku od końca września więc wątpię aby mógł udostępnić kwotowania sprzed tego terminu...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Mlody22 pisze:szczerze powiem że nie ma tragedi ja gram glównie na oczekujące i poślizgi zdażają sie, owszem ale nie sa one duże, kilka pisów i to zazwyczaj wtedy gdy dają dane makro i jest jakaś luka cenowa na wykresie. Największy poślizg jaki miałem to 5 pip ale, to był pierwszy piątek miesiąca wiec nie ma sie co dziwić. Napewno jest lepszy od FXpro u którego prowizje są mniejsze ale, poślizgi zdażaą sie po 15 pips, może w BRE prowizja nie powala na kolana ale jakość zleceń jest konkurencyjna i to nie tylko na polskim ryku. OBY TAK DALEJ :lol:.

Dodam że konto mam dopiero od niecałego miesiąca
Piszesz o pipsach czy o punktach? Poślizg 5 pipsów to w ogóle sachara i środkowa afryka.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Poślizgi mogą i będą występować u każdego brokera ECN. To już taka specyfika rynku. Jeśli komuś trafi się raz na jakiś czas poślizg 5 pips i to jeszcze w czasie danych makro lub w innym okresie niskiej płynności to myślę, że jest to bardzo dobry wynik, o ile można to tak nazwać ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Darooo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Darooo »

Witam

Mam real konto w BREFOREX i nie zdarzyło mi się uśliznąć 5 pips czyli 50 pkt nie ma takiej jazdy platforma działa bardzo dobrze i bardzo dobrze spisuje się breorders ..... naprawdę można plecic

Mlody22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mlody22 »

Dla porównania w tym samym czasie w którym w BRe miałem 5 pipsów poślizgu w FXPRO było 15 pipsów na wejście zlecenia. To dopiero jest sahara i Afryka. Dodam że z ciekawości sprawdzałem obu brokerów w pierwszy piątek miesiąca ( USA - Sytuacja n a rynku pracy )

kolega
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kolega »

Najprościej bez wchodzenia w więcej szczegółów, ECN mamy dostęp, nazwijmy to, do realnego rynku (nie poprawiany przez pośrednika) więc zwłaszcza w okresie danych makro gracze mogą,chcą (jak zwał....) wycofać się z rynku i w arkuszu jest wówczas mniej zleceń i spread jest większy i płynność mniejsza ( podobnie jak na regulowanym rynku gdzie mamy podobną sytuację czyli dziury w arkuszu zleceń w niektórych specyficznych okresach handlu). Najlepiej poczytać o zasadzie działania MM i ECN aby wiedzieć na czym polegają różnice. I na pewno BRE nie jest jedynym dostawcą płynności w swojej platformie :P

Awatar użytkownika
BRE FX ECN
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: BRE FX ECN »

Zapraszamy na szkolenia organizowane przez BRE FOREX ECN we współpracy z doświadczonym traderem rynku Forex - Michałem Wiśniewskim. Michał Wiśniewski od kilku lat jest profesjonalnym inwestorem na rynku Forex, Futures i Akcji, doświadczenie zdobywał na giełdach europejskich i amerykańskich (NYSE, Euronext, Liffe, ICE, CME, GPW).

Cykl szkoleń organizowanych w czerwcu obejmuje następujące tematy:

- 3 najważniejsze czynniki na rynku - Trend, Wsparcia, Dynamika Ceny
- Świece i ich układy, powtarzające się formacje
- Wskaźniki, Fale Elliotta, Poziomy Fibonacci
- Publikacje - Dane fundamentalne codziennie pojawiające sie na rynku

Więcej na temat szkoleń w BRE FOREX ECN można znaleźć na stronie: forex szkolenia

-- 05 cze 2013, 14:10 --

Modele działania na rynku Forex, czyli co w praktyce oznaczają skróty ECN, MM, STP, NDD…

W ostatnich latach rynek Forex na świecie oraz w Polsce uległ znacznym zmianom. Zmniejszyły się znacznie koszty inwestowania w waluty (spready), zwiększyła się ilość dostępnych platform transakcyjnych, poprawiła się też oferta analityczna oraz wsparcie dostępne dla klientów inwestujących na Foreksie. Także model działania domów maklerskich na rynku Forex nie oparł się zmianom.

Artykuł na temat modeli działania brokerów na rynku Forex>>
mForex ECN
email: kontakt@mforex.pl
Infolinia: (22)6974774

ODPOWIEDZ