wzmagania pozytywa
Re: wzmagania pozytywa
Moim zdaniem bardzo prosty i bardzo dobry system (nie gram na Lt) ale wygląda to bardzo dobrze.
Najgorsze jest to trzymanie się zasad. (najgorsze jak dla mnie są wejścia bo ucieknie).
Gratuluje pozytyw.
Pewnie niedługo jak tylko poradzisz sobie z psychika dołączysz do tych 5%. Zycze Ci tego jak najmocniej ... sobie zresztą tez.
Najgorsze jest to trzymanie się zasad. (najgorsze jak dla mnie są wejścia bo ucieknie).
Gratuluje pozytyw.
Pewnie niedługo jak tylko poradzisz sobie z psychika dołączysz do tych 5%. Zycze Ci tego jak najmocniej ... sobie zresztą tez.
Dzięki Trader1. Tobie też życzę jak najlepiej. Oglądam Twoje wejścia (szkoda, że tak rzadko) w dzienniku Czerwinka i jestem pod wrażeniem.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Spiesz się powoli.
Za 2-3 miesiące powinienem wrócić. Teraz mam duzo pracy - cala firma na mojej głowie
Wiec forex (hobby) poszło w odstawkę - czasami tyko wpadnę popatrzeć jak wszystko idzie do przodu.
Jak będę miał znów trochę luzu, na pewno tu wrócę.
Pozdrawiam wszystkich. Pipsow życzę.

Jak będę miał znów trochę luzu, na pewno tu wrócę.
Pozdrawiam wszystkich. Pipsow życzę.
Powodzenia Trader1
Poranny zestaw Gbp Jpy zakończony na TP. Dzięki temu ten tydzień nie wyjdzie chyba bardzo tragicznie. Szykuje się jeszcze fajny trejd na Eur Usd ale cena musiałaby wrócić wyżej jakieś 30p. więc już jest za późno. Potem podam jak wyszedł w pipsach ten system w takiej postaci w jakiej jest. Przez weekend postaram się przeanalizować wszystkie te wejścia i wyciągnąć jakieś wnioski.
Poranny zestaw Gbp Jpy zakończony na TP. Dzięki temu ten tydzień nie wyjdzie chyba bardzo tragicznie. Szykuje się jeszcze fajny trejd na Eur Usd ale cena musiałaby wrócić wyżej jakieś 30p. więc już jest za późno. Potem podam jak wyszedł w pipsach ten system w takiej postaci w jakiej jest. Przez weekend postaram się przeanalizować wszystkie te wejścia i wyciągnąć jakieś wnioski.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Spiesz się powoli.
Podsumowanie od rozpoczęcia dziennika po przerwie 18.05 - 31.05
Ilość transakcji - 6
Sl - 4 - 80p
BE - 1 - 0p
TP - 1 - 76p
Łącznie minus 4p
5 prawidłowo zawartych transakcji.
Za wcześnie na jakieś konkretne wnioski a tym bardziej zmiany. Prawda jest taka, że gdyby nie GBP JPY wyszedłbym na większy minus bez żadnej pozycji zyskownej. Jej duża zmienność znacznie zmniejszyła minus.
Dalej trzymamy się zasad które mogą zostać modyfikowane poprzez dodatkowe elementy potwierdzające słuszność podejmowanej decyzji. Tak jak pisałem wcześniej może być tak, że abym otworzył pozycję, na danym poziomie musi być SR (ZL), może SD lub fałszywe wybicie. To myślę bardziej przyszłościowa sprawa ale jeśli nie dam rady wytrzymać serii strat to któryś z tych elementów wprowadzę. Nie chodzi mi o zmianę systemu a o jego ulepszanie. Tutaj będę miał dodatkowy problem bo sygnałów na trejd będzie bardzo mało. Obecnie gram na ośmiu parach a sygnałów do zawarcia transakcji miałem maksymalnie 2 na dzień. Jest to bardziej spowodowane moją częstą nieobecnością w trakcie najlepszych ruchów. Żeby sygnałów było więcej widzę dwie możliwości: 1) wprowadzić większą ilość par 2) zejść na mniejszy interwał.
Bardziej skłoniłbym się do punktu pierwszego ale z doświadczenia wiem, że mam to potem problem ogarnąć. Rezultat jest taki, że nie wiem co się dzieje na żadnej z par i mimo korelacji dostaję różne sygnały (to raczej wynika z mojej błędnej interpretacji wykresów tzn. błędnie wyznaczanych LT).
Póki co nic nie zmieniam.
Pozdrawiam.
Ilość transakcji - 6
Sl - 4 - 80p
BE - 1 - 0p
TP - 1 - 76p
Łącznie minus 4p
5 prawidłowo zawartych transakcji.
Za wcześnie na jakieś konkretne wnioski a tym bardziej zmiany. Prawda jest taka, że gdyby nie GBP JPY wyszedłbym na większy minus bez żadnej pozycji zyskownej. Jej duża zmienność znacznie zmniejszyła minus.
Dalej trzymamy się zasad które mogą zostać modyfikowane poprzez dodatkowe elementy potwierdzające słuszność podejmowanej decyzji. Tak jak pisałem wcześniej może być tak, że abym otworzył pozycję, na danym poziomie musi być SR (ZL), może SD lub fałszywe wybicie. To myślę bardziej przyszłościowa sprawa ale jeśli nie dam rady wytrzymać serii strat to któryś z tych elementów wprowadzę. Nie chodzi mi o zmianę systemu a o jego ulepszanie. Tutaj będę miał dodatkowy problem bo sygnałów na trejd będzie bardzo mało. Obecnie gram na ośmiu parach a sygnałów do zawarcia transakcji miałem maksymalnie 2 na dzień. Jest to bardziej spowodowane moją częstą nieobecnością w trakcie najlepszych ruchów. Żeby sygnałów było więcej widzę dwie możliwości: 1) wprowadzić większą ilość par 2) zejść na mniejszy interwał.
Bardziej skłoniłbym się do punktu pierwszego ale z doświadczenia wiem, że mam to potem problem ogarnąć. Rezultat jest taki, że nie wiem co się dzieje na żadnej z par i mimo korelacji dostaję różne sygnały (to raczej wynika z mojej błędnej interpretacji wykresów tzn. błędnie wyznaczanych LT).
Póki co nic nie zmieniam.
Pozdrawiam.
Spiesz się powoli.
Dziś jedno tylko zagranie. Gbp Jpy minus. Eur Usd nie załapało zlecenia. Trochę to dziś pechowe ale cóż...
Spiesz się powoli.
Nie wiem co powiedzieć. Nie zdjąłem oczekującego z Eur Usd chcąc się przyjrzeć bliżej cenie. Nie spieszyło mi się bo cena była dość daleko. W efekcie nieprawidłowe wejście.
Spiesz się powoli.
To zlecenie oczekujące jak dla mnie źle postawione. Zobacz, masz mocną świecę w dół (tzn ZL czy tam momentum jak kto woli) więc narysuj sobie po dołku poprzedzającej świecy linię, obniż jeszcze o pipsa bo nie zawsze dochodzi do zl i masz wtedy dużo większą szansę, że zlecenie wejdzie.
Midas, też o tym myślałem. Zastanawiałem się nad samym momentem wejść czy nie powinny być niżej tylko że wtedy automatycznie wzrasta SL. Pogram jeszcze do końca tygodnia bez zmian żeby mieć więcej danych i wtedy coś zmienię.
Wczoraj znalazłem w dzienniku Mr.T screena TeXs. Tak właśnie widziałbym to co robię. Zamiast ZL który proponujesz Midas jest SD ale tak naprawdę różnica w tym przypadku jest niewielka. Mam nadzieję, że TeXs nie ma nic przeciwko, że wklejam Jego screena.
Źródło screena: http://forex-nawigator.biz/forum/archiw ... 2-390.html
Wczoraj znalazłem w dzienniku Mr.T screena TeXs. Tak właśnie widziałbym to co robię. Zamiast ZL który proponujesz Midas jest SD ale tak naprawdę różnica w tym przypadku jest niewielka. Mam nadzieję, że TeXs nie ma nic przeciwko, że wklejam Jego screena.
Źródło screena: http://forex-nawigator.biz/forum/archiw ... 2-390.html
Spiesz się powoli.
Kolejny SL. Eur Usd.
Spiesz się powoli.