DayTrading: Czwartek 23.05.2013
Re: DayTrading: Czwartek 23.05.2013
21:30 EUR Prezes EBC Draghi powiedział
Ben kase drukował prawie rok temu po 1,298, teraz cena dobre 80 pipów niżej jest ...atlanticos pisze:przecież to logiczne że im więcej drukują tym bardziej to przypomina papier toaletowy niż pieniądz...:
Wszyscy wszystkim wiszą kasę....Nowy123 pisze:a kt ozaplaci za to a no caly SWIATbedzie placil za ich dlugi nie tylko oni sami
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
dobra niech dotkna te 12930 i bedzie spokoj
- ForexTig3r
- Maniak
Może to ABC się wydłużyło 
Chce rosnąć, ale coś nie może. Nawet fundamenty żyć bykom nie dają...
C musi być wyżej od A
Bo jak wybije kanał to niby spaść nie powinno....
Jeszcze możliwość 4 i załamanej 5...

Chce rosnąć, ale coś nie może. Nawet fundamenty żyć bykom nie dają...
C musi być wyżej od A

Jeszcze możliwość 4 i załamanej 5...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2013, 15:08 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
- ZielonaMgielka
- Maniak
W teorii tak ale w praktyce to wyglada troche inaczej.atlanticos pisze:overall i maniek ode mnie poprzecież to logiczne że im więcej drukują tym bardziej to przypomina papier toaletowy niż pieniądz...
http://screencast.com/t/gyzrM4Lodngr
szkopul jest w tym, iz nasilila sie skala podazy na rynkach w zwiazku z problemami w strefie euro i ameryce, dlatego mamy skup aktywow na poziomie 84 mld dolcow na miecha, a nie 40. dostosowuja sie do sytuacji panujacej na rynkach. wyobrazacie sobie gdzie teraz by byly gieldy gdyby nie qe? sp to by lapal 1000 pkt a nie historyczne 1600BOCZEK pisze:Ben kase drukował prawie rok temu po 1,298, teraz cena dobre 80 pipów niżej jest ...atlanticos pisze:przecież to logiczne że im więcej drukują tym bardziej to przypomina papier toaletowy niż pieniądz...:
Wszyscy wszystkim wiszą kasę....Nowy123 pisze:a kt ozaplaci za to a no caly SWIATbedzie placil za ich dlugi nie tylko oni sami

- ForexTig3r
- Maniak
Dokładnie nie bardzo. Przez to iż bogaci nie znają umiaru zagarniają to i nie wydają, inwestują i napychają trendy/bańki etc.ZielonaMgielka pisze:W teorii tak ale w praktyce to wyglada troche inaczej.atlanticos pisze:overall i maniek ode mnie poprzecież to logiczne że im więcej drukują tym bardziej to przypomina papier toaletowy niż pieniądz...
Tj. teraz Akcje....
Im więcej drukują tym inflacja mniejsza.....
-- Dodano: 23 maja 2013, 15:12 --
A może 0-1psxor pisze:Na Kablu zasięg długo terminowy to w/g mnie 1.3800-1.4000, teraz może się to wydawać śmieszne, ale wspomnicie moje słowa.
Ejek można szukać powoli okazji na short, myśle że korekta przed nami.
Edek dzisiaj na 1.2990 wykonał korekte przed kolejnymi spadkami, łapcie jak najwyżej się da eSki i niebawem jazda w dół, poniżej 1.28. Ja osobiscie bede staral się jutro przy danych z europy połapać eSki, może pobuja w okolice 1.29, tam już mam pierwszy order, i potem co 20 pipsów wyżej.
Miłego trejdowania, ja jutro raczej nie bede sie tutaj udzielał.

Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
- ZielonaMgielka
- Maniak
Mozliwe. Pokazuje tylko jak bardzo zmienia sie sentyment rynku wzgledem QE.ForexTig3r pisze:Dokładnie nie bardzo. Przez to iż bogaci nie znają umiaru zagarniają to i nie wydają, inwestują i napychają trendy/bańki etc.ZielonaMgielka pisze:W teorii tak ale w praktyce to wyglada troche inaczej.atlanticos pisze:overall i maniek ode mnie poprzecież to logiczne że im więcej drukują tym bardziej to przypomina papier toaletowy niż pieniądz...
Tj. Akcje....
spokój, na moje jak tam obije to możemy liczyć na S z TP 1,274Nowy123 pisze:dobra niech dotkna te 12930 i bedzie spokoj
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
nie bierz pod uwage zlota. jak dla mnie od dluzszego czasu wchodza tam nieczyste spekulacje po to, by wypedzic ludzi z tego kruszca. skoro dolar ulega dewaluacji, jen rowniez, euro szmaciane, frank jako tako sie trzyma, ludzie chca bezpiecznych aktywow, wczesniej takim bylo zloto. teraz nawet zloto doluja, wedlug mnie tylko po to, aby ludzie sie zniechecali do inwestycji w niego, a przenosili gotowke w "radioaktywne" aktywa ...ZielonaMgielka pisze:W teorii tak ale w praktyce to wyglada troche inaczej.atlanticos pisze:overall i maniek ode mnie poprzecież to logiczne że im więcej drukują tym bardziej to przypomina papier toaletowy niż pieniądz...