DayTrading: Czwartek 23.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 maja 2013, 00:02

Wzrost
22
63%
Bez zmian
1
3%
Spadek
12
34%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 23.05.2013

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

21:30 EUR Prezes EBC Draghi powiedział

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

atlanticos pisze:przecież to logiczne że im więcej drukują tym bardziej to przypomina papier toaletowy niż pieniądz...:
Ben kase drukował prawie rok temu po 1,298, teraz cena dobre 80 pipów niżej jest ...
Nowy123 pisze:a kt ozaplaci za to a no caly SWIAT :) bedzie placil za ich dlugi nie tylko oni sami :)
Wszyscy wszystkim wiszą kasę....
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

dobra niech dotkna te 12930 i bedzie spokoj

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Może to ABC się wydłużyło :?:
Chce rosnąć, ale coś nie może. Nawet fundamenty żyć bykom nie dają...

C musi być wyżej od A :?: Bo jak wybije kanał to niby spaść nie powinno....

Jeszcze możliwość 4 i załamanej 5...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2013, 15:08 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

atlanticos pisze:overall i maniek ode mnie po :564: przecież to logiczne że im więcej drukują tym bardziej to przypomina papier toaletowy niż pieniądz...
W teorii tak ale w praktyce to wyglada troche inaczej.

http://screencast.com/t/gyzrM4Lodngr

Awatar użytkownika
maniek74
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maniek74 »

BOCZEK pisze:
atlanticos pisze:przecież to logiczne że im więcej drukują tym bardziej to przypomina papier toaletowy niż pieniądz...:
Ben kase drukował prawie rok temu po 1,298, teraz cena dobre 80 pipów niżej jest ...
Nowy123 pisze:a kt ozaplaci za to a no caly SWIAT :) bedzie placil za ich dlugi nie tylko oni sami :)
Wszyscy wszystkim wiszą kasę....
szkopul jest w tym, iz nasilila sie skala podazy na rynkach w zwiazku z problemami w strefie euro i ameryce, dlatego mamy skup aktywow na poziomie 84 mld dolcow na miecha, a nie 40. dostosowuja sie do sytuacji panujacej na rynkach. wyobrazacie sobie gdzie teraz by byly gieldy gdyby nie qe? sp to by lapal 1000 pkt a nie historyczne 1600 :wink: kiedy nadejdzie dzien, gdy bernanke oglosi zakonczenie skupu, bede zacieral rece i zakladal grube, porzadne niedzwiedzie futro :)

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

ZielonaMgielka pisze:
atlanticos pisze:overall i maniek ode mnie po :564: przecież to logiczne że im więcej drukują tym bardziej to przypomina papier toaletowy niż pieniądz...

Dokładnie nie bardzo. Przez to iż bogaci nie znają umiaru zagarniają to i nie wydają, inwestują i napychają trendy/bańki etc.
Tj. teraz Akcje....

Im więcej drukują tym inflacja mniejsza.....

-- Dodano: 23 maja 2013, 15:12 --
psxor pisze:Na Kablu zasięg długo terminowy to w/g mnie 1.3800-1.4000, teraz może się to wydawać śmieszne, ale wspomnicie moje słowa.

Ejek można szukać powoli okazji na short, myśle że korekta przed nami.
Edek dzisiaj na 1.2990 wykonał korekte przed kolejnymi spadkami, łapcie jak najwyżej się da eSki i niebawem jazda w dół, poniżej 1.28. Ja osobiscie bede staral się jutro przy danych z europy połapać eSki, może pobuja w okolice 1.29, tam już mam pierwszy order, i potem co 20 pipsów wyżej.

Miłego trejdowania, ja jutro raczej nie bede sie tutaj udzielał.
A może 0-1 :?:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

ForexTig3r pisze:
ZielonaMgielka pisze:

Dokładnie nie bardzo. Przez to iż bogaci nie znają umiaru zagarniają to i nie wydają, inwestują i napychają trendy/bańki etc.
Tj. Akcje....
Mozliwe. Pokazuje tylko jak bardzo zmienia sie sentyment rynku wzgledem QE.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

Nowy123 pisze:dobra niech dotkna te 12930 i bedzie spokoj
spokój, na moje jak tam obije to możemy liczyć na S z TP 1,274
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
maniek74
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maniek74 »

ZielonaMgielka pisze:

nie bierz pod uwage zlota. jak dla mnie od dluzszego czasu wchodza tam nieczyste spekulacje po to, by wypedzic ludzi z tego kruszca. skoro dolar ulega dewaluacji, jen rowniez, euro szmaciane, frank jako tako sie trzyma, ludzie chca bezpiecznych aktywow, wczesniej takim bylo zloto. teraz nawet zloto doluja, wedlug mnie tylko po to, aby ludzie sie zniechecali do inwestycji w niego, a przenosili gotowke w "radioaktywne" aktywa ...

Zablokowany