DayTrading: Czwartek 23.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 maja 2013, 00:02

Wzrost
22
63%
Bez zmian
1
3%
Spadek
12
34%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 23.05.2013

Nieprzeczytany post autor: laktor »

atlanticos pisze:
laktor pisze:Żaba a kiwi to co tak nagle zwyżkuje? :roll:
a co w tym dziwnego? Pisałem wczoraj o edku UP, generalnie koniec tygodnia mamy przy braku ograniczenia QE pod hasłem osłabiania dolara wiec wszystkie pary będą się umacniać do USD... Nie będę zaskoczony jak np na takim edku tydzień zamkniemy objęciem hossy (W1) co przy wcześniejszym identycznym sygnale na wykresie miesięcznym wybije misiom eski z głów na dobre....

Ja na kiwi przed chwilą domknąłem L z nocy bo uśredniałem nią wczorajszą grę pod podwójne dno i jest piękny plus - po 16 jak zejdziemy niżej dobieram znowu... :564:
:564:

a Armada sobie znowu jaja robi zaczyna się coś dziać z walutą to na gpj jpy zamykałem z ręki na plus 30 pips w ogóle nie przyjęło polecenia, potem następne kliknięcie przyjeło z opóźnieniem i mi zamkneło 7pips wyżej co za....
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

laktor pisze:
atlanticos pisze:
laktor pisze:Żaba a kiwi to co tak nagle zwyżkuje? :roll:
a co w tym dziwnego? Pisałem wczoraj o edku UP, generalnie koniec tygodnia mamy przy braku ograniczenia QE pod hasłem osłabiania dolara wiec wszystkie pary będą się umacniać do USD... Nie będę zaskoczony jak np na takim edku tydzień zamkniemy objęciem hossy (W1) co przy wcześniejszym identycznym sygnale na wykresie miesięcznym wybije misiom eski z głów na dobre....

Ja na kiwi przed chwilą domknąłem L z nocy bo uśredniałem nią wczorajszą grę pod podwójne dno i jest piękny plus - po 16 jak zejdziemy niżej dobieram znowu... :564:
:564:

a Armada sobie znowu jaja robi zaczyna się coś dziać z walutą to na gpj jpy zamykałem z ręki na plus 30 pips w ogóle nie przyjęło polecenia, potem następne kliknięcie przyjeło z opóźnieniem i mi zamkneło 7pips wyżej co za....

Zamulają ostatnio...

Co do wczoraj to postanowilem sobie zrobic mala dywersyfikacje z S na eurjpy i L na gbpusd. Oczywiscie eurjpy mi wybilo i zostalem z podążającym za grawitacją funtem na nie wielkim plusie... padaka

O Funta bede spokojny jak wskoczymy ponad 1.5155, wtedy jest szansa na 1.5400

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

overall pisze:
podobnie to widzę...

Laktor - Kiwi H1 - odpowiedź na pytanie dlaczego UP :) i moje wizje tej pary na najbliższy czas...bliżej mi do niebieskiej wersji z wykesu :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

http://www.bankfotek.pl/image/1497372.jpeg

NIKIE stary wykres :) doszli do oporow i balon pekl :)

-- Dodano: czw 23-05-2013, 11:50 --

a BERNANKE jako jedyny marionetka dalej za dodrukiem wiekoszc czlonkow po FOMC za zmniejszniem

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nowy123 pisze:
a BERNANKE jako jedyny marionetka dalej za dodrukiem wiekoszc czlonkow po FOMC za zmniejszniem
w każdej firmie jest szef... podwładni mogą sobie opracowywać strategie pod nosem, ale to szef rządzi :d

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

atlanticos pisze:
overall pisze:
podobnie to widzę...

Laktor - Kiwi H1 - odpowiedź na pytanie dlaczego UP :) i moje wizje tej pary na najbliższy czas...bliżej mi do niebieskiej wersji z wykesu :564:
ja tam się nie obrażę na taki scenariusz :)

ciekaw jestem ujka w najbliższych 2 godzinach, wzrośnie nieco w końcu czy nie...
swoją drogą jak dwa dni temu mówiłem że ten tydzień to mocne południe ujka to oczywiście nikt nei wierzył :mrgreen:
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

laktor pisze:
ciekaw jestem ujka w najbliższych 2 godzinach, wzrośnie nieco w końcu czy nie...
nie wiem ale L bym się bał tam potężna korekta wisi w powietrzu od kilku tygodni i każdy zadaje sobie pytanie czy to już...Benek dał zapalnik inwestorom i jak nacisną guzik to polecimy kolejne kilkaset pipsów dół... pary z jenem to w tej chwili tylko dla zdyscyplinowanych trejderow bo nieuważni mogą depo położyć szybko... taki rzeźnik w 10 godzin (głównie w nocy) zjechał 400 pipsów :mrgreen:

przebiliśmy na rzezniku i ujku ważne poziomy...ejka nie sprawdzalem

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

kolega wlasnie napisal mi ze zamknal KIWI z 8035 S brane z 8550 namawial mnie bym trzymac a ja z ADHD zagralem pod tutaj kolegi z forum co pokazywal RGR ;) braklo samozaprcie i cierpliwosci :oops: :oops: :evil: :evil:

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

Nowy123 pisze:kolega wlasnie napisal mi ze zamknal KIWI z 8035 S brane z 8550 namawial mnie bym trzymac a ja z ADHD zagralem pod tutaj kolegi z forum co pokazywal RGR ;) braklo samozaprcie i cierpliwosci :oops: :oops: :evil: :evil:

To samo mialem gdy bralem eurchf na dnie, mowilem sobie ze bede go trzymac choć by nie wiem co sie dzialo, dalem nawet analize w prognozach... i co? wymieklem po 70.... nie nadaje sie na dlugo-terminowca :D

http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/78264

Awatar użytkownika
MarkoS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MarkoS »

overall pisze:
Nowy123 pisze:kolega wlasnie napisal mi ze zamknal KIWI z 8035 S brane z 8550 namawial mnie bym trzymac a ja z ADHD zagralem pod tutaj kolegi z forum co pokazywal RGR ;) braklo samozaprcie i cierpliwosci :oops: :oops: :evil: :evil:

To samo mialem gdy bralem eurchf na dnie, mowilem sobie ze bede go trzymac choć by nie wiem co sie dzialo, dalem nawet analize w prognozach... i co? wymieklem po 70.... nie nadaje sie na dlugo-terminowca :D
Tylko się cieszyć z tych 70 robic regularnie i będzie super :mrgreen:

-- Dodano: 23 maja 2013, 11:18 --

ja czasami wymiękam po 7

Zablokowany