zgadzam się.... uważam że do 15-16 dziś czeka nas teraz umiarkowany zjazd a potem UPmaniek74 pisze:wybacz ale jesli pojdzie na 1.2920 to korekty w najblizszych paru dniach ponizej 1,28 nie zobaczyszSoulMan pisze:Spokojnie. Moim zdaniem Edek idzie do 1,2920, po czym dalsza korekta w dół poniżej 1,28.
Ale cierpliwie czekajmy na informacje z US za 3h. Coś czuję, że wyniki bezrobocia wykreują dzisiejszy trend.
DayTrading: Czwartek 23.05.2013
- atlanticos
- Maniak
Re: DayTrading: Czwartek 23.05.2013
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
maniek74 pisze:wybacz ale jesli pojdzie na 1.2920 to korekty w najblizszych paru dniach ponizej 1,28 nie zobaczyszSoulMan pisze:Spokojnie. Moim zdaniem Edek idzie do 1,2920, po czym dalsza korekta w dół poniżej 1,28.
Ale cierpliwie czekajmy na informacje z US za 3h. Coś czuję, że wyniki bezrobocia wykreują dzisiejszy trend.

Zastanawiam się czemu nazywacie ruch w dół "korektą"

A Ty maniek74 mam nadzieje że jesteś w eLce i zapiąłeś pasy

Nikt tutaj nie myli pojęć. Korekta - jest to określenie, które używam do określenia trendu spadkowego.
Na UJ widać korektę
Na UJ widać trend spadkowy
Zamiast szukać stylistyki, wstawiłbyś jakiś wykres...
Na UJ widać korektę
YOU GOT ONLY ONE LIFE, LIVE IT WELL

Żaba a kiwi to co tak nagle zwyżkuje? 

Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI
Pytanko,
Jak założyć konto na FF bo nie widzę nigdzie opcji " rejestracja "

Jak założyć konto na FF bo nie widzę nigdzie opcji " rejestracja "

Rzadko korzystam z wykresów, raczej tylko po to żeby sprawdzić opory/wsparcia/poziomy fibo, tyle. A jak korzystam to korzystam z czyichś. I bardzo dobrze na tym wychodzę.SoulMan pisze:Nikt tutaj nie myli pojęć. Korekta - jest to określenie, które używam do określenia trendu spadkowego.
Na UJ widać korektę
laktor pisze:Żaba a kiwi to co tak nagle zwyżkuje?
jesli ktos pamieta tutaj pisalem ze CEL na KIWI 0,8000 osiagniety no 8006
Czas najwyższy na kiwi. Idzie razem z osłabieniem USD.laktor pisze:Żaba a kiwi to co tak nagle zwyżkuje?
„Porzućcie wszelką nadzieję, wy, którzy tu wchodzicie”. - Dante Alighieri
- atlanticos
- Maniak
a co w tym dziwnego? Pisałem wczoraj o edku UP, generalnie koniec tygodnia mamy przy braku ograniczenia QE pod hasłem osłabiania dolara wiec wszystkie waluty będą się umacniać do USD... Nie będę zaskoczony jak np na takim edku tydzień zamkniemy objęciem hossy (W1) co przy wcześniejszym identycznym sygnale na wykresie miesięcznym wybije misiom eski z głów na dobre....laktor pisze:Żaba a kiwi to co tak nagle zwyżkuje?
Ja na kiwi przed chwilą domknąłem L z nocy bo uśredniałem nią wczorajszą grę pod podwójne dno i jest piękny plus - po 16 jak zejdziemy niżej dobieram znowu...

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
futy na SP500 mocno zdolowane mozliwe a bardzo prawdopodobne ze zaczna je podciagac USaki a nawet przed wejsciem USA i wtedy U J w gore i za tym powinni EUR USD w dol zobaczymy czy sie sprawdziatlanticos pisze:a co w tym dziwnego? Pisałem wczoraj o edku UP, generalnie koniec tygodnia mamy przy braku ograniczenia QE pod hasłem osłabiania dolara wiec wszystkie pary będą się umacniać do USD... Nie będę zaskoczony jak np na takim edku tydzień zamkniemy objęciem hossy (W1) co przy wcześniejszym identycznym sygnale na wykresie miesięcznym wybije misiom eski z głów na dobre....laktor pisze:Żaba a kiwi to co tak nagle zwyżkuje?
Ja na kiwi przed chwilą domknąłem L z nocy bo uśredniałem nią wczorajszą grę pod podwójne dno i jest piękny plus - po 16 jak zejdziemy niżej dobieram znowu...