Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

Darkey pisze: Tobie też dziękuję za odpowiedz, miałem te dwa wskaźniki ale ani jeden ani drugi nie pokazywał tylko 2 linii,
mimo że nazwa ta sama to jeden miał jakieś dodatki które mi przeszkadzały.
A ma pokazywać dwie?
Jego zadaniem jest pokazywać cztery, wszelkie pozostałe dodatki można wyłączyć w ustawieniach (wygląda wtedy jak na image, zarówno jedna jak i druga wersja).
Co do samych linii jak któreś z tych czterech Ci przeszkadzają to zawsze możesz je wyłączyć w kodzie.

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

leszczu pisze:
Coś podobnego do tego jak w tym linku, tylko w wersji MTF - np. kanał z ATR H4 na wykresie H1.

Fajni by było jakby, też ktoś dodał mnożnik (factor) tak jak ma ten wskaźnik powyżej.

Pzdr.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

bakubaq pisze:
leszczu pisze:
Coś podobnego do tego jak w tym linku, tylko w wersji MTF - np. kanał z ATR H4 na wykresie H1.

Fajni by było jakby, też ktoś dodał mnożnik (factor) tak jak ma ten wskaźnik powyżej.

Pzdr.
Kurde baku Ty to jednak jesteś gość ;) Dzięki.
A jest szansa, żeby ten atr mógł być z innego TFu - niekoniecznie z bieżącego - np. ATR z H4 na H1?
I jeszcze jedno pytanie bo sprawdziłem i nie kumam - skąd się biora wartości tych linii w tym wskaźniku?
Bo chodziło mi o coś takiego, żeby do wartości open bieżącej świecy była dodana wartość ATR z ostatniej zamkniętej świecy.

Dzięki.

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

leszczu pisze: A jest szansa, żeby ten atr mógł być z innego TFu - niekoniecznie z bieżącego - np. ATR z H4 na H1?
Ale przecież o taki pytałeś i taki załączyłem :wink:
parametr

Kod: Zaznacz cały

timeframe
odpowiada za to, TF oczywiście w/g

PERIOD_M1 1 1 minute. 
PERIOD_M5 5  
PERIOD_M15 15 
PERIOD_M30 30 
PERIOD_H1 60 
PERIOD_H4 240 
PERIOD_D1 1440
leszczu pisze: I jeszcze jedno pytanie bo sprawdziłem i nie kumam - skąd się biorą wartości tych linii w tym wskaźniku?
W przypadku tego, który załączyłem jest to cena close+(wartość atr*ATRFactor) jak na screenie, indyk 2x załadowany.
Przykład, który podałeś ma aż 3 http://codebase.mql4.com/source/1767, dlaczego takie a nie inne wartości, tego musisz się doczytać sam.
Chcesz używać ATR, to może warto przeczytać to http://stockcharts.com/school/doku.php? ... _range_atr
Jest tam gotowiec w excelu, w którym na piechotę możesz policzyć ATR, ułatwi Ci to zrozumienie zasady działania.
Obrazek

leszczu pisze: Bo chodziło mi o coś takiego, żeby do wartości open bieżącej świecy była dodana wartość ATR z ostatniej zamkniętej świecy.
Chyba chodzi Ci o shift? Opcja dodana ustaw na 1, załączony poniżej wskaźnik liczy od ceny open jak chciałeś, poprzedni tak jak było oryginalnie od close.

Pzdr.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Dobrze, że wrzuciłeś screena bo okazuje się ze u mnie nie wyświetla opcji Timeframe w oknie wskaźnika.
Co może być przyczyną, skompilowałem wskaźnik ponownie i nadal nic.
Dzięki wielkie za przeróbki i objaśnienia.

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

Szukam dobrego wskaźnika FIBO. Niestety Fibo Piv nie zbyt dobrze według mnie wyznacza poziomy. Pozdrawiam
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

leszczu pisze:Dobrze, że wrzuciłeś screena bo okazuje się ze u mnie nie wyświetla opcji Timeframe w oknie wskaźnika.
Co może być przyczyną, skompilowałem wskaźnik ponownie i nadal nic.
Dzięki wielkie za przeróbki i objaśnienia.
Podmień tylko kod, na ten z załącznika, będzie dobrze.

Pzdr

Silezia

Nieprzeczytany post autor: Silezia »

http://codebase.mql4.com/7332 

bardzo dobre wskazniki do logowania :) dziala na parach eur usd, gbpusd, audusd, usdcad

i mialbym prosbe czy ktoś moze wskaznik write i wskaznik read przerobic by obsługiwał też pare
USD JPN ?

bylbym wdzieczny, w tej wersji pierwotnej wskaznik ma buga związanego z kwotowaniem i nie jest wstanie obsluzyc tej pary a wystarczy pewno malutka przerobka :)

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Silezia pisze:
USD JPN ?
Na JPN jest za ciężko :wink: , ale na crossach z JPY będzie chodzić (na szybko, także tylko z JPY).

Zobacz to http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=359473.

Pzdr.

ufok999
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ufok999 »

Witam

Poszukuje wskaźnika który pokazuje korelacje miedzy parami, wie ktoś może jak się takowy nazywa i skąd go wziąć?

za pomoc z góry dziękuje

ODPOWIEDZ