Lmax Exchange (MTF)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
10
63%
Poza paroma minusami są ok
3
19%
Przeciętny
1
6%
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
FXMTF
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Lmax - gielda FX i CFD

Nieprzeczytany post autor: FXMTF »

Mlody22 pisze:Witam jestem zainteresowany ofertą fxmtf chciałem wypróbować na koncie demo platforme ecn2 trader jak to zrobić??? Bo gdy wchodze na waszą strone i chce założyć konto mam do wyboru 3 platformy MT4 WebClient i multichart a gdzie ECN2 trader??
Witamy, platformę transakcyjną ECN2 Trader wycofaliśmy z oferty.
Partner LMAX Global

Mlody22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mlody22 »

a jak u was jest z poślizgami bo u ECN-ów występują. Kiedyś przeprowadzilem test u FXpro i u Armady pod czs publikacji z ameryki (sytuacja na rynku pracy) otworzyłem dwie przeciw stawne pozycje wraz ze STOP LOSS-ami mniej więcej po tej samej cenie u obu brokerów. Poślizg na STOP LOSS u FX pro wyniósł 11pipsów u Armady 2 pipsy co przemawia na korzyść Armady wy pisze cie że nie ma u was poślizgow jak wygląda sprawa z STOP LOSS i oczekującymi BUYS TOP i SELL STOP pod czas większych róchów??

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

Jako użytkownik powiem że wygląda tak jak na giełdzie ;-)Cena będzie zrealizowana po najlepszej możliwej cenie( aktualnie dostępnej) a że mają najszybsze serwery to musiałbyś mieć bardzo szybki rynek i to na danych by mieć poslizg większy niż 2 pipsy.

Jedyny problem z Lmaxem to taki że siada im płynność od paru tygodni -spready (pomijam eurdolara bo to bezużyteczna dla mnie para) wzrosły nawet o 100 % od kwietnia (np na USDJPY z 0.3 pipsa nawet do 1 pipsa srednio 0.6/0.8),na parach z złotym przez 80 % czasu wręcz nie da się grać...

Mlody22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mlody22 »

Właśnie zauważyłem że mają spready 2 razy większe w niektórych dość dla mnie istotnych momentach od takiego polskiego BRE Banku np. dziś publikacja ZEW Niemcy przez tak ogromny spread wycieło mnie na STop LOSS, w Bre banku spread był przez chwile dosłownie 2 razy mniejszy czyli około 3,2 pipsy, na LMAX ponad 5 niezła wtopa dobrze że to tylko demo, Bre bank jest chyba niezłą konkurencją i to nie tylko na Polskim rynku. Jesli chodzi o poślizgi też nie ma tragedi od kilku dni testuje tych dwóch brokerów i narazie jestem bardziej skłonny do pozostania przy polaczku, zobaczymy co pokaże kolejny tydzień

Camaro69

Nie wiem czemu siadła im tak płynność od jakiegoś czasu może przedstawiciel będzie wiedział.

Ja też mam pytanie do FXMTF -bezpośrednio na Lmax minimalna pozycja to 1000 waluty a na mostku mt4 też.Natomiast już na indexach jak Japan 225 można mieć mniejszą na MT4 niż na Lmax-można dać 0.1 zamiast minimum 1 na Lmax.Podobnie na metalach.Dlaczego tak jest na MTF?

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Camaro69 pisze:Nie wiem czemu siadła im tak płynność od jakiegoś czasu może przedstawiciel będzie wiedział.

Ja też mam pytanie do FXMTF -bezpośrednio na Lmax minimalna pozycja to 1000 waluty a na mostku mt4 też.Natomiast już na indexach jak Japan 225 można mieć mniejszą na MT4 niż na Lmax-można dać 0.1 zamiast minimum 1 na Lmax.Podobnie na metalach.Dlaczego tak jest na MTF?
Zmiany, zmiany.

http://forexmagnates.com/exclusive-lmax ... ng-market/

Jak to zwykle bywa na FX przy zmianach najpierw jest bardzo źle, później tylko troszkę gorzej niż przed zmianami na lepsze. Nie wiem czemu, ale tak jest w 100% przypadków.

U brokerów korzystających z LMAX jako LP też to można zauważyć.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Camaro69

Żeby to był powód ?Myślałem że to tylko przełożenie się ogólnej tragicznej kondycji płynności na rynkach, skąd ucieka kto może a zostają tylko gracze mający dostęp do kroplówki FED'u czy ECB.Z tymi zmianami na lepsze poprzez pogorszenie masz rację-choćby tragedia z UTP na GPW :-D

Awatar użytkownika
FXMTF
Stały bywalec
Stały bywalec

Poniżej oryginalna, bezpośrednia odpowiedź LMAX dotycząca spreadów:

"Spread has widened on Interbank markets, where our Liquidity Providers stream their prices from. Therefore spread has widened for all brokers, since banks stream to all venues.
Even though, we might not have the best spreads, clients who trade with us should still get a better price, since our Exchange is faster and Liquidity Providers do not have ‘last look’.
We should have 3 more Liquidity Providers live within 2-3 weeks and that should possibly help with the spreads as well"
Partner LMAX Global

Awatar użytkownika
FXMTF
Stały bywalec
Stały bywalec

Nowe instrumenty CFD

LMAX Exchange dodała nowe instrumenty inwestycyjne CFD: Japan 225 i Spot US Crude. Jednocześnie zlikwidował minimalną prowizję za pojedynczy kontrakt CFD.

Instrument: Japan 225
Margin: 2.00%
Wartość nominalna kontraktu: 100 JPY na punkt
Prowizja: ¥ 40 za kontrakt
Min zlecenie: 1 kontrakt
Max zlecenie: 500 kontraktów
Wartośc 1 punktu: ¥ 100
Wielkość 1 punktu: 1
Long swap: 1 mies. JPY LIBOR + 1.50%
Short swap: 1 mies. JPY LIBOR - 0.12%
Zlecenie limit: 3.00% od ceny rynkowej
Waluta: JPY
Dni handlu: od niedzieli do piątku
Godziny handlu: 18:00 do 16:00 America/New York

Instrument: US Crude (Spot)
Symbol (MT4): XTIUSD.lmx
Margin: 2.00%
Wartość nominalna kontraktu: 100 XTI
Prowizja: 0.0020% nominalnej wartości
Min zlecenie: 0.1 kontraktu
Max zlecenie: 5 000 kontraktów
Wartośc 1 punktu: $ 1.00
Wielkość 1 punktu: 0.010
Long swap: 0.18
Short swap: 0.10
Zlecenie limit: 3.00% od ceny rynkowej
Waluta: USD
Dni handlu: od niedzieli do piątku
Godziny handlu: 18:00 do 17:00 America/New York
Partner LMAX Global

Camaro69

Szkoda tylko że płynność spadła często więcej niż o 300 %-tą ropę z braku spreadu zwiększyli na 3 az do nawet 5,USD/JPY łączny koszt transakcji ( z prowizją)to CAŁY pips przez 80 % czasu...tylko eurodolar (bezużyteczny dla mnie) trzyma fason.Szkoda bo z fenomenalnego miejsca zrobiło się mocno przeciętne a szybkość nic nie daje w takim przypadku.

ODPOWIEDZ