Lmax Exchange (MTF)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
10
63%
Poza paroma minusami są ok
3
19%
Przeciętny
1
6%
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

LMAX

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Mam konta w Armadzie, a ten jest posrednikiem dla LMAX. Czy ktos ma konto u nich i moze cos napisac? Jest jakas roznica w egzekucji zlecen? No i prowizje bo tych to sie nie moge doszukac na stronie?

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

Re: LMAX

Nieprzeczytany post autor: trader »

http://www.lmax.com/average-spreads-fx

Tu masz link do spreadów (można sobie wrzucić opcję spread plus standardowa prowizja) i po prostych kalkulacjach wychodzi ok 0.7pipsa.
Z czwartkowej rozmowy z przedstawicielem LMAXu wiem, że nie ma problemu jeśli chodzi o negocjacje prowizji - oczywiście głównie zależy to od obrotów na rachunku ;)
Just do it !

Awatar użytkownika
reQuorter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: reQuorter »

Armada Markets ma mniejsze spready od podstawowego konta LMAX, ponieważ mogą właśnie negocjować warunki.

Jeśli chodzi o negocjacje to z tego co wiem, trzeba generować jakieś 100 lotów na miesiąc, żeby móc negocjować cokolwiek.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

LMAX za ten kwartał niesamowicie podskoczył jeśli chodzi o obrót. Natomiast dalej mają problemy z poślizgami na danych.

Co do niższych spreadów to Armada ma je ponieważ ma więcej dostawców płynności nie tylko LMAX.
Chyba, że chodziło Ci o prowizję. To oczywiście, że mają dużo niższą.

W LMAX również można dostać niższą prowizję zakładając konto przez pośrednika ;)
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

Akhh- ale wzrosły realnie czy nominalnie ?Inaczej mówiąc czy wzrosły udziały Lmax'u w rynku o proporcjonalny procent czy tylko obrót w ogóle.Obrót ,,w ogóle'' rośnie wszędzie gdzie tylko jest instrument z JPY :-D.Np na OSE w tym roku o średnio 80 % i więcej :-D.Ważna kwestia jest czy rośnie im udział w rynku a teraz będzie im ciężej-CME wreszcie otwarło giełdę w Londynie z oparciem o własną infrastrukturę Globexu i Lmax dopiero teraz ma pełną konkurencję.Ciekawe czy da radę,niestety większość przewag właśnie stracił...

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Camaro69 pisze:Akhh- j-CME wreszcie otwarło giełdę w Londynie z oparciem o własną infrastrukturę Globexu ...
Camaro69,Napisz coś więcej na ten temat,może w osobnym dziale.
pozdrawiam
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Camaro69 pisze:Akhh- ale wzrosły realnie czy nominalnie ?Inaczej mówiąc czy wzrosły udziały Lmax'u w rynku o proporcjonalny procent czy tylko obrót w ogóle.Obrót ,,w ogóle'' rośnie wszędzie gdzie tylko jest instrument z JPY :-D.Np na OSE w tym roku o średnio 80 % i więcej :-D.Ważna kwestia jest czy rośnie im udział w rynku a teraz będzie im ciężej-CME wreszcie otwarło giełdę w Londynie z oparciem o własną infrastrukturę Globexu i Lmax dopiero teraz ma pełną konkurencję.Ciekawe czy da radę,niestety większość przewag właśnie stracił...
Teoretycznie kwartał do kwartału wzrosły im obroty dwukrotnie.
z 1,6mld dziennie do 3,2mld dziennie.

Awansowali z 26 miejsca na 11 wśród brokerów dla detalu bez Japonii.

O CME wiem, ale nie miałem czasu napisać artykułu. Generalnie dobra mi się skończyła jeśli chodzi o to co mogę zrobić. A pomysłów mam jeszcze bardzo, bardzo dużo ;)
Od Traderów dla Traderów

Camaro69

3.2 mld dziennie vs 239 mld z CME USA (rekord z 6.7.2013).Nie da się tego wprawdzie tak jednoznacznie tego porównać bo wiadomo usa mają inne regulacje,z drugiej strony dzwignia CME jest znacznie (jak to futures) mniejsza niż Forex co premiuje Lmax.

Z drugiej strony... CME ma remimbi rupię i co tylko się zechce,a Lmax ma coraz gorsze warunki handlu i znacznie mniejsza płynność-cme tylko coraz lepsze warunki i sprzyjające otoczenie prawne (plus doskonały lobbing).

Jasności przejrzystości i pewności prawdziwej giełdy nie ma co porównywać do Lmax'u-jak to możliwe że ,,giełda'' Lmax sama umożliwia dokonywanie transakcji działając równocześnie jako broker -przecież to zaprzeczenie jakiejkolwiek przejrzystości.

Do tego CME ciągle publikuje wszystkie informacje mało tego jest spółką publiczną a nie spółką założoną przez zakład bukmacherski :)

Apropo publikacji:

http://cmegroup.mediaroom.com/index.php ... te=article

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Camaro69 pisze:3.2 mld dziennie vs 239 mld z CME USA (rekord z 6.7.2013).Nie da się tego wprawdzie tak jednoznacznie tego porównać bo wiadomo usa mają inne regulacje,z drugiej strony dzwignia CME jest znacznie (jak to futures) mniejsza niż Forex co premiuje Lmax.

Z drugiej strony... CME ma remimbi rupię i co tylko się zechce,a Lmax ma coraz gorsze warunki handlu i znacznie mniejsza płynność-cme tylko coraz lepsze warunki i sprzyjające otoczenie prawne (plus doskonały lobbing).

Jasności przejrzystości i pewności prawdziwej giełdy nie ma co porównywać do Lmax'u-jak to możliwe że ,,giełda'' Lmax sama umożliwia dokonywanie transakcji działając równocześnie jako broker -przecież to zaprzeczenie jakiejkolwiek przejrzystości.

Do tego CME ciągle publikuje wszystkie informacje mało tego jest spółką publiczną a nie spółką założoną przez zakład bukmacherski :)

Apropo publikacji:

http://cmegroup.mediaroom.com/index.php ... te=article

Camaro skąd takie dane z 232mld dziennie? Miałeś raczej na myśli miesięczny obrót. A to też wydaje mi się przesadzone. Chyba, że liczysz obrót całościowy nie tylko FX. CME było gdzieś za Thomson Reuters jeśli chodzi o obrót dzienny czyli powinno mieć około 120mld miesięcznie obrotu na samych kontraktach na FX.

Znalazłem tą statystykę: http://comparic.pl/listings/thomson-reu ... luty-2013/
Od Traderów dla Traderów

Camaro69

To zalezy jak podać statystykę-ty jak rozumiem podałeś statystykę average day dla Lmax,ja podałem łączne obroty WSZYSTKICH instrumentów opartych o waluty więc i opcji i to w rekordowym dniu-tak właśnie chwalą się giełdy (co oczywiście jest dowodem tak na przejrzystość jak i na chwalenie się ;-) ).Average day (dzień nie miesiąc !)wyjdzie tak jak podałeś okolo 100/150 mld dziennie-średnio dokładnie 125 mld.

Pamiętajmy że obok fut i opcji CME ma też ClearPort do rozliczania zewnętrznych transakcji.

ODPOWIEDZ