DayTrading: Piątek 17.05.2013
Re: DayTrading: Piątek 17.05.2013
trochę sytuacja się krystalizuje. dzisiaj nie udało się wyjść górą z kanału, więc jest szansa na spadki miejsce do którego dotarliśmy jest bardzo istotne. Możliwe, że zakończyliśmy dużą 5 falową strukturę, którą oznaczyłem flamastrem
jak masz jaja to trzymaj, ale istnieje duże ryzyko, że w niedzielę pootwieramy się z lukami[/quote]
Jaja i tak mam że potrafiłem pod taką presją ugrać 20% depo przez 2tyg :] tylko pytanie czy to już nie samobójstwo... zobaczymy jak się dzisiaj zamknie...
jak masz jaja to trzymaj, ale istnieje duże ryzyko, że w niedzielę pootwieramy się z lukami[/quote]
Jaja i tak mam że potrafiłem pod taką presją ugrać 20% depo przez 2tyg :] tylko pytanie czy to już nie samobójstwo... zobaczymy jak się dzisiaj zamknie...
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...
jak edek ruszy na południe to Ujek sie może zatrzymać aż na108 +-
czy to dobra okazja na S a Eur/JPY ?
narazie bedzie spdac do 1.31 i wzrosnie, potem znowu powinno spadac,do 1.30 i wzrosnie w najlepszym razie przewiduje spadek na 1.2744 na wykresie tygodniowym. takze do 1.30 to raczej napewno spadnie w przyszlym tygodniu tak mi wynika z wykresu.szczudlo6 pisze:Mam pytanie do wyjadaczy tego forum :]
Jak pisałem wcześniej siedze w eur/aud w eSce od 1,272 i w tej chwili jest na oporze 1,32...
Otwarłem eSke na 1,32 i mam dość spory zysk tylko nie wiem jaki będzie ruch... nie potrafie go określić dalej....
Moge zamknąć obie pozycje krótkie i wtedy bedę miał strate 10% depo ( i tak nieźle bo wyszedlem z -30% zarabiając na innych parach :]).
Co radzicie... czy trzymać i liczyć na to że spadnie do 1,30 czy zamykać a i tak kiedys nadrobie strate ?
dzięki z góry za rade :]
Ślepy może tego nie widzi ale rynek raczej widzi na pewno
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
- ZielonaMgielka
- Maniak
Co ma jedno do drugiego?dywergent pisze:jak edek ruszy na południe to Ujek sie może zatrzymać aż na108 +-
http://screencast.com/t/cAjHq21p
wirtp pisze:narazie bedzie spdac do 1.31 i wzrosnie, potem znowu powinno spadac,do 1.30 i wzrosnie w najlepszym razie przewiduje spadek na 1.2744 na wykresie tygodniowym. takze do 1.30 to raczej napewno spadnie w przyszlym tygodniu tak mi wynika z wykresu.szczudlo6 pisze:Mam pytanie do wyjadaczy tego forum :]
Jak pisałem wcześniej siedze w eur/aud w eSce od 1,272 i w tej chwili jest na oporze 1,32...
Otwarłem eSke na 1,32 i mam dość spory zysk tylko nie wiem jaki będzie ruch... nie potrafie go określić dalej....
Moge zamknąć obie pozycje krótkie i wtedy bedę miał strate 10% depo ( i tak nieźle bo wyszedlem z -30% zarabiając na innych parach :]).
Co radzicie... czy trzymać i liczyć na to że spadnie do 1,30 czy zamykać a i tak kiedys nadrobie strate ?
dzięki z góry za rade :]
mi wynikało z wykresu że spadnie przy 1.30 przy bardzo silnym oporze W1 a tu dupa.... AT się tutaj mało sprawdza, tylko info fundamentalne a cięzko mi domyśleć się jak będzie z rządem AUD a chiny powoli padają ze swoim wzrostem gospodarczym... ciężko cokolowiek spodziewać się po AT...
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...
- ZielonaMgielka
- Maniak
Chociazby wlasnie dlatego ze kazdy stawia zlecenia sell stop pod linia szyji nie bedzie tak latwo z przebiciem.cugan pisze:Ślepy może tego nie widzi ale rynek raczej widzi na pewno
W wiekszosci przypadkow poczatkowo lepiej kupowac breakout niz wchodzic na ksiazkowym potwierdzeniu.
Jesli spadki od prawego ramienia sa dosyc silne to przewaznie sprzedajacy realizuja zyski wlasnie ponizej lini szyji.
ejek w nadchodzacych tygodniach bedzie spadal, ujek tak samo bedzie spadal w nadchodzacych tygodniach tak mi wynika z wykresu.rajdel pisze:To pewnie pociągnie ejka, a ujek wtedy powinien podskoczyć czy się mylę?Bemowo pisze:tuk, wszystkim będzie d.... tłukł
edek future
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.