DayTrading: Piątek 17.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 maja 2013, 00:11

Wzrost
21
50%
Bez zmian
5
12%
Spadek
16
38%

Liczba głosów: 42

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 17.05.2013

Nieprzeczytany post autor: szczudlo6 »

trochę sytuacja się krystalizuje. dzisiaj nie udało się wyjść górą z kanału, więc jest szansa na spadki miejsce do którego dotarliśmy jest bardzo istotne. Możliwe, że zakończyliśmy dużą 5 falową strukturę, którą oznaczyłem flamastrem

jak masz jaja to trzymaj, ale istnieje duże ryzyko, że w niedzielę pootwieramy się z lukami[/quote]

Jaja i tak mam że potrafiłem pod taką presją ugrać 20% depo przez 2tyg :] tylko pytanie czy to już nie samobójstwo... zobaczymy jak się dzisiaj zamknie...
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...

dywergent
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dywergent »

jak edek ruszy na południe to Ujek sie może zatrzymać aż na108 +-

jonas1
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jonas1 »

czy to dobra okazja na S a Eur/JPY ?

wirtp
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wirtp »

szczudlo6 pisze:Mam pytanie do wyjadaczy tego forum :]
Jak pisałem wcześniej siedze w eur/aud w eSce od 1,272 i w tej chwili jest na oporze 1,32...
Otwarłem eSke na 1,32 i mam dość spory zysk tylko nie wiem jaki będzie ruch... nie potrafie go określić dalej....
Moge zamknąć obie pozycje krótkie i wtedy bedę miał strate 10% depo ( i tak nieźle bo wyszedlem z -30% zarabiając na innych parach :]).

Co radzicie... czy trzymać i liczyć na to że spadnie do 1,30 czy zamykać a i tak kiedys nadrobie strate ?

dzięki z góry za rade :]
narazie bedzie spdac do 1.31 i wzrosnie, potem znowu powinno spadac,do 1.30 i wzrosnie w najlepszym razie przewiduje spadek na 1.2744 na wykresie tygodniowym. takze do 1.30 to raczej napewno spadnie w przyszlym tygodniu tak mi wynika z wykresu.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Ślepy może tego nie widzi ale rynek raczej widzi na pewno
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

dywergent pisze:jak edek ruszy na południe to Ujek sie może zatrzymać aż na108 +-
Co ma jedno do drugiego?

http://screencast.com/t/cAjHq21p

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szczudlo6 »

wirtp pisze:
szczudlo6 pisze:Mam pytanie do wyjadaczy tego forum :]
Jak pisałem wcześniej siedze w eur/aud w eSce od 1,272 i w tej chwili jest na oporze 1,32...
Otwarłem eSke na 1,32 i mam dość spory zysk tylko nie wiem jaki będzie ruch... nie potrafie go określić dalej....
Moge zamknąć obie pozycje krótkie i wtedy bedę miał strate 10% depo ( i tak nieźle bo wyszedlem z -30% zarabiając na innych parach :]).

Co radzicie... czy trzymać i liczyć na to że spadnie do 1,30 czy zamykać a i tak kiedys nadrobie strate ?

dzięki z góry za rade :]
narazie bedzie spdac do 1.31 i wzrosnie, potem znowu powinno spadac,do 1.30 i wzrosnie w najlepszym razie przewiduje spadek na 1.2744 na wykresie tygodniowym. takze do 1.30 to raczej napewno spadnie w przyszlym tygodniu tak mi wynika z wykresu.

mi wynikało z wykresu że spadnie przy 1.30 przy bardzo silnym oporze W1 a tu dupa.... AT się tutaj mało sprawdza, tylko info fundamentalne a cięzko mi domyśleć się jak będzie z rządem AUD a chiny powoli padają ze swoim wzrostem gospodarczym... ciężko cokolowiek spodziewać się po AT...
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

cugan pisze:Ślepy może tego nie widzi ale rynek raczej widzi na pewno
Chociazby wlasnie dlatego ze kazdy stawia zlecenia sell stop pod linia szyji nie bedzie tak latwo z przebiciem.
W wiekszosci przypadkow poczatkowo lepiej kupowac breakout niz wchodzic na ksiazkowym potwierdzeniu.
Jesli spadki od prawego ramienia sa dosyc silne to przewaznie sprzedajacy realizuja zyski wlasnie ponizej lini szyji.

wirtp
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wirtp »

rajdel pisze:
Bemowo pisze:tuk, wszystkim będzie d.... tłukł
To pewnie pociągnie ejka, a ujek wtedy powinien podskoczyć czy się mylę?
ejek w nadchodzacych tygodniach bedzie spadal, ujek tak samo bedzie spadal w nadchodzacych tygodniach tak mi wynika z wykresu.

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

edek future
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany