OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

nikolas pisze:Dokladnie Mr Yogi obserwowac dane -dzisiaj mialem otwarte 2 shorty na gbj\usd przed danymi o godz 10:30 zamknelem bo cholera wie co urzednicy królowej zadecydują no i cale szczescie bo bym wtopił to co zarobilem -u gory go znowu sprzedalem i jak narazie czekam jak sie to dalej rozwinie
dokładnie dzis na gbpusd były wazne dane o 8.00i najlepiej było przeczekać nie ma jeszcze takiego sysu a na pewno nie jest nim ten który uchroni nas przed danymi...wystarczy spojrzez na gbpusd w kontekście Ozfx i wnioski same sie nasuną tak na prwde to dopiero o 9.00 mozna było wejśc i troche ugrać
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

umika3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: umika3 »

Dlaczego 0 na AC jest ruchome tzn. przesuwa się w górę lub w dół?? A może mam coś źle ustawione??
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

To zależy od wartości maksymalnych i minimalnych wskaźnika. Nie wiem w czym ci to przeszkadza ale jak chcesz to zmienić to zafiksuj wartości oscylatora na stałe.

umika3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: umika3 »

Nie przeszkadza tylko.......zdziwiło i dla tego zapytałam :oops:
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

:D Tutaj podaje link do alternatywnych ciekawych wejść wykorzystujący 4H-główny trade i 30M-jako precyzyjny moment wejścia (niestety w języku angielskim)

http://www.ozfx.com.au/forum/viewtopic.php?f=3&t=497

oraz główną strone systemu...

http://www.ozfx.com.au/forum/index.php

P.S jak macie zrobione jakies trade'y to wrzucajcie też screeny do tematu,im wiecej przykładów tym lepiej... :D

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Na razie EA wymaga jeszcze kilku kosmetycznych poprawek, ale poniżej pokazuję jego wyniki z ostatnich 3 lat (2005-2008). Kwota początkowa 10 000 $, wielkość transakcji 0.3 lota.
Zasady działania:
BUY:
stochastic jest rosnący i znajduje się w przedziale (20,80),
AO jest rosnące,
AC jest rosnące,

SELL:
stochastic jest malejący i znajduje się w przedziale (20,80),
AO jest malejące,
AC jest malejące,

Co o tym sądzicie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Malo porazajacy wynik...
Moglbys podac wszystkie warunki uwzglednione w EA?
Bo z podanych w poprzednim poscie stanowczo brakuje mi synchronizacji zmiany koloru ao i ac (osobna kwestia to jak ja ujac...)
Bo jesli ac jest zielone od 5 swieczek a ao dopiero zmienia kolor to wejscie jest wybitnie wbrew systemowi, a z podanych warunkow jest dopuszczalne.
Dodatkowo o ile grajac manualnie mam mieszane uczucia wzgledem filtrow to uwazam ze w ea wartoby jakis zastosowac. Jaki to tez kwestia do dyskusji

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

dokładnie trzeba by było sie zastanowic nad dokładnymi warunkami pod to EA (najwazniejsza kwestią jest ustalenie dokładnego wejścia czy kiedy AO i AC maja ten sam kolor i stoch przebija 80 lub 20 czy tylko samo AC i stoch który przebija 80 lub 20,poza tym trzeba sie zastanowic nad tym że czasami AC zmienia kolor podczas notowań -sprawdzone doswiadczalnie zreszta AO też,być moze wskazówką byłoby spoglądanie na nizsze TF aby sprawdzić dokładny moment wejścia dość ciekawie przedstawił to JaguarII w poprzednich postach...generalnie jest to trudny system ,profitowy i czasami nawet bardzo ale trudny napiasanie EA nastręcza wiele problemów i komplikacji chocby wspomniane zmiany kolorów AC lub AO)...niemniej szacunek dla Pablo90,który podjął sie napisania czegoś takiego...

ps do pablo90 a nie znalazłeś juz gotowego EA na zagrancznych forach przez podane wczesniej linki? :P

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Yankee pisze:Malo porazajacy wynik...
To prawda, ale na razie jest to raczej wersja testowa i jeszcze sporo da się ulepszyć.
Yankee pisze:Bo jesli ac jest zielone od 5 swieczek a ao dopiero zmienia kolor to wejscie jest wybitnie wbrew systemowi, a z podanych warunkow jest dopuszczalne.
Masz rację, słuszna uwaga. Postaram się to naprawić w najbliższym czasie.
Yankee pisze:Dodatkowo o ile grajac manualnie mam mieszane uczucia wzgledem filtrow to uwazam ze w ea wartoby jakis zastosowac.
To też weznę pod uwagę, na razie muszę się jednak upewnić, że wszystkie podstawy systemu działają prawidłowo.
galileo pisze:najwazniejsza kwestią jest ustalenie dokładnego wejścia czy kiedy AO i AC maja ten sam i stoch przebija 80 lub 20 kolor czy tylko samo AC i stoch który przebija 80 lub 20,poza tym trzeba sie zastanowic nad tym że czasami AC zmienia kolor podczas notowań
Postaram się przeprowadzić serię testów, które pokazywały by, które rozwiązanie było by najbardziej optymalne.
galileo pisze:generalnie jest to trudny system ,profitowy i czasami nawet bardzo ale trudny napiasanie EA nastręcza wiele problemów i komplikacji chocby wspomniane zmiany kolorów AC lub AO
W sumie nie jest to takie trudne. A jeśli do tego wiem, że EA, które piszę ma dużą szansę przynosić zyski w dłuższym okresie czasu, to tworzenie takiego automatu to czysta przyjemność :D
galileo pisze:ps do pablo90 a nie znalazłeś juz gotowego EA na zagrancznych forach przez podane wczesniej linki?
Przejrzałem te EA wcześniej, ale szczerze mówiąc wolę napisać własny EA od podstaw, bo przynajmniej znam każdy szczegół jego działania. Sporo czasu zajęło by mi też analizowanie samego kodu i wszelkie modyfikacje byłby dla mnie znacznie trudniejsze do zrealizowania.

Ogólnie system ma rzeczywiście spory potencjał i myślę, że warto go wykorzystać. Nie sugerujcie się tym wynikiem u góry, bo to jest tylko drobna namiastka tego co można wydusić z tego systemu (przynajmniej tak mi się wydaje). Mam nadzieję, że mogę także liczyć na waszą pomoc i pomysłowość w zakresie ulepszania EA :D Acha i oczywiście jak tylko EA zostanie odpowiednio dopracowane zostanie umieszczone na forum.

ODPOWIEDZ