muszę posprawdzać inne crossy, bo ktoś się ładnie zabawił z rynkiemForexTig3r pisze:Ciekawie na Brytyjczyku, bo wybił kanał...
Pogaduchy przy porannej kawie
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum

Re: Pogaduchy przy porannej kawie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
- zastapmnie
- Pasjonat

Niemiaszku, skąd bierzesz te informacje?niemiaszek pisze:dla porównania, normalny spokojny handel![]()
średnia dzienna przerzucanych kontraktów to ok 200 000, a w ciągu 5 minut wlazło 50 000![]()
naprawdę ktoś grubo poszedł![]()
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
Sie wylało...
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
Wygląda na to że zielone byki zaczynają się czuć nerwowo... Kangur zrobił największe odbicie od zeszłego czwartku gdy zaczęło się jego globalne glebowanie. Ale nadal nie odpuszczają:
Jak to kiedyś bywało. Gdzieś jeszcze w pierwszej połowie 2007 roku.
Wygląda na to, że powoli rozstajemy się z kryzysowym risk on/off na rzecz obserwowania NYSE/Nasdaq.5 minutes ago | May 16th, 2013 13:35:25 GMT
US equity markets little changed on the open
by Mike Paterson
Nasdaq + 0.05% 1.84 points at 3473.46
S&P 500 -0.01% -1.6 points 1657.14
DJI -0.02% -2.4 points 15,273,23
Markets will keep an eye on these again in the absence of any real clues elsewhere
Jak to kiedyś bywało. Gdzieś jeszcze w pierwszej połowie 2007 roku.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
- ZielonaMgielka
- Maniak

Cos mi ciezko uwierzyc ze po takim zleceniu rynkowym nie pouciekaly offery i rynek nawet nie zareagowal.niemiaszek pisze:coś się kroi...nie chcę krakać ale ktoś zrealizował zysk z tłustych S lub wziął bardzo tłuste L259 pisze:...Edek w tym wszystkim jest w najdziwniejszej pozycji. Fundamentalnie mamy plusy ujemne![]()
![]()
ECM3 (kontrakt czerwcowy edka) - TF = M5
Nie sadzisz ze to moze byc bad feed?
Może. Może komuś palec się omsknął.
Ale weż też pod uwagę, że zachowanie Edka w ostatnich powiedzmy 48-u godzinach pokazywało, że ktoś równie mocno kupuje jak inni sprzedają. Japońce?
Chyba mamy wreszcie tę korektę na zielonym... pozamykałem wszystkie S na Kangurze i nawet otworzyłem mały long
Ale weż też pod uwagę, że zachowanie Edka w ostatnich powiedzmy 48-u godzinach pokazywało, że ktoś równie mocno kupuje jak inni sprzedają. Japońce?
Chyba mamy wreszcie tę korektę na zielonym... pozamykałem wszystkie S na Kangurze i nawet otworzyłem mały long
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum

Nie ma mowy o zakłamaniu w volumenie na kontraktach.ZielonaMgielka pisze:Nie sadzisz ze to moze byc bad feed?
Na jednym monitorze mam ciągle podgląd jaka ilość jest handlowana (market deph 2).
Tzn. w klikaniu na FX korzystam z tego co się dzieje na kontraktach.
Całkiem inaczej wygląda sprawa na kontraktach (futersach).
Musi być pokrycie w transakcji, czyli na każdy kontrakt pełen deal(kupujący - sprzedający i na odwrót), a nie tak jak na forexie (studnia bez dna).
Moje screeny potwierdziły to co się dzieje aktualnie na edku
- ZielonaMgielka
- Maniak

Tak czy tak wyglada na to jakby rynek lyknal te 50tys bez zajakniecia.259 pisze:Może. Może komuś palec się omsknął.
Faktycznie widac wchodzacy popyt na kangurze. Tez bylem w shortach a teraz juz tylko "drobniaki" pracuja w nadzieji ze zahaczamy o 96-97. GBPCHF za to wyglada spadkowo; 1.46 moze uda sie zawadzic.
http://screencast.com/t/q0k2JdBdG4zL
Ostatnio zmieniony 16 maja 2013, 16:23 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.
- ZielonaMgielka
- Maniak

Wlasnie dlatego jest to interesujace bo z tego co pamietam na futursach nie ma az tak glebokiego gardla. Wyglada to bardziej na ustawke pomiedzy kupujacym i sprzedajacym.niemiaszek pisze:Nie ma mowy o zakłamaniu w volumenie na kontraktach.ZielonaMgielka pisze:Nie sadzisz ze to moze byc bad feed?
Na jednym monitorze mam ciągle podgląd jaka ilość jest handlowana (market deph 2).
Tzn. w klikaniu na FX korzystam z tego co się dzieje na kontraktach.
Całkiem inaczej wygląda sprawa na kontraktach (futersach).
Musi być pokrycie w transakcji, czyli na każdy kontrakt pełen deal(kupujący - sprzedający i na odwrót), a nie tak jak na forexie (studnia bez dna).
Moje screeny potwierdziły to co się dzieje aktualnie na edku
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum

może i o to chodziło, ale fakt, że grałem same LZielonaMgielka pisze: Wyglada to na ustawiona wymiane pozycji.![]()
natomiast zabrakło troszkę, żeby weszła mi S po 1.29339...ale nic to może innym razem i w innym miejscu się uda...