muszę posprawdzać inne crossy, bo ktoś się ładnie zabawił z rynkiemForexTig3r pisze:Ciekawie na Brytyjczyku, bo wybił kanał...

muszę posprawdzać inne crossy, bo ktoś się ładnie zabawił z rynkiemForexTig3r pisze:Ciekawie na Brytyjczyku, bo wybił kanał...
Niemiaszku, skąd bierzesz te informacje?niemiaszek pisze:dla porównania, normalny spokojny handel![]()
średnia dzienna przerzucanych kontraktów to ok 200 000, a w ciągu 5 minut wlazło 50 000![]()
naprawdę ktoś grubo poszedł![]()
Wygląda na to, że powoli rozstajemy się z kryzysowym risk on/off na rzecz obserwowania NYSE/Nasdaq.5 minutes ago | May 16th, 2013 13:35:25 GMT
US equity markets little changed on the open
by Mike Paterson
Nasdaq + 0.05% 1.84 points at 3473.46
S&P 500 -0.01% -1.6 points 1657.14
DJI -0.02% -2.4 points 15,273,23
Markets will keep an eye on these again in the absence of any real clues elsewhere
Cos mi ciezko uwierzyc ze po takim zleceniu rynkowym nie pouciekaly offery i rynek nawet nie zareagowal.niemiaszek pisze:coś się kroi...nie chcę krakać ale ktoś zrealizował zysk z tłustych S lub wziął bardzo tłuste L259 pisze:...Edek w tym wszystkim jest w najdziwniejszej pozycji. Fundamentalnie mamy plusy ujemne![]()
![]()
ECM3 (kontrakt czerwcowy edka) - TF = M5
Nie ma mowy o zakłamaniu w volumenie na kontraktach.ZielonaMgielka pisze:Nie sadzisz ze to moze byc bad feed?
Tak czy tak wyglada na to jakby rynek lyknal te 50tys bez zajakniecia.259 pisze:Może. Może komuś palec się omsknął.
Ale weż też pod uwagę, że zachowanie Edka w ostatnich powiedzmy 48-u godzinach pokazywało, że ktoś równie mocno kupuje jak inni sprzedają. Japońce?
Chyba mamy wreszcie tę korektę na zielonym... pozamykałem wszystkie S na Kangurze i nawet otworzyłem mały long
Wlasnie dlatego jest to interesujace bo z tego co pamietam na futursach nie ma az tak glebokiego gardla. Wyglada to bardziej na ustawke pomiedzy kupujacym i sprzedajacym.niemiaszek pisze:Nie ma mowy o zakłamaniu w volumenie na kontraktach.ZielonaMgielka pisze:Nie sadzisz ze to moze byc bad feed?
Na jednym monitorze mam ciągle podgląd jaka ilość jest handlowana (market deph 2).
Tzn. w klikaniu na FX korzystam z tego co się dzieje na kontraktach.
Całkiem inaczej wygląda sprawa na kontraktach (futersach).
Musi być pokrycie w transakcji, czyli na każdy kontrakt pełen deal(kupujący - sprzedający i na odwrót), a nie tak jak na forexie (studnia bez dna).
Moje screeny potwierdziły to co się dzieje aktualnie na edku
może i o to chodziło, ale fakt, że grałem same LZielonaMgielka pisze: Wyglada to na ustawiona wymiane pozycji.![]()