OzFX Squeeze-More Strategy
chyba nie tak do konca nie jest określony , przynajmniej w oryginalnej wersji jest.Yankee pisze:Mowienie o skutecznosci w systemie bez okreslonego sl i tp nie ma sensu.
Ktos moze miec skutecznosc 90% a ktos 30% i nie jest powiedziane ze ten 2. ktos nie zarobi wiecej
z pierwszego postu
Money Management (zarządzanie kapitałem)
- ustalamy tzw. pozycjonowanie trade'u tzn ustawiamy 3 loty ze stop lossem = 50 pipsów
- 1 pozycja - 1 lot SL=50 pipsów TP=50 pipsów (SL przesuwamy do BE break even)
- 2 pozycja - 2 lot SL=50 pipsów TP=100 pipsów
- 3 pozycja - 3 lot SL=50 pipsów TP=kiedy pojawi się sygnał wyjścia z zajmowanej pozycji
Jeśli grasz w 100% tak jak autor dał ustalenia, to się to sprawdza, ( no może poza JPY, tam mam większy S/L ), ale jak coś modyfikujesz, dodajesz jakiś wskaźnik, no i w jakich godzinach grasz, potestuj na demo i ustaw to pod siebie. Na H1 te ustawienia jeszcze są ok, ale na H4 podczas dużych ruchów to łatwo złapać S/L
No i trzeba uważać jak są dane do danej pary walutowej.
No i trzeba uważać jak są dane do danej pary walutowej.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein
Ale na te pytanie nikt Ci nie odpowie, bo każdy będzie trochę inaczej grał, inne pary, inny TF inne czasy wejścia. Sys jest skuteczny nawet w pierwotnej formie jaka jest tutaj podana, ale wpadek też nie unikniesz.NewTrader pisze:liczyłem na odp bardziej w stylu sys ma xx%![]()
czekam dalej na odp
jak napisał
Ma 100% racji. Poćwicz tym sysem a sam się przekonasz co i jak ( tylko nie parę godzin tylko w dłuższym okresie )Yankee pisze:Mowienie o skutecznosci w systemie bez okreslonego sl i tp nie ma sensu.
Ktos moze miec skutecznosc 90% a ktos 30% i nie jest powiedziane ze ten 2. ktos nie zarobi wiecej
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein