OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
NewTrader
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: NewTrader »

Witam ja mam pytanie do osob które juz jakis czas uzywaja ta strategie , ile tak mniej wiecej ma % stuteczności ten sys?

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Mowienie o skutecznosci w systemie bez okreslonego sl i tp nie ma sensu.
Ktos moze miec skutecznosc 90% a ktos 30% i nie jest powiedziane ze ten 2. ktos nie zarobi wiecej

simonyx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: simonyx »

Yankee pisze:Mowienie o skutecznosci w systemie bez okreslonego sl i tp nie ma sensu.
Ktos moze miec skutecznosc 90% a ktos 30% i nie jest powiedziane ze ten 2. ktos nie zarobi wiecej
chyba nie tak do konca nie jest określony , przynajmniej w oryginalnej wersji jest.

z pierwszego postu
Money Management (zarządzanie kapitałem)

- ustalamy tzw. pozycjonowanie trade'u tzn ustawiamy 3 loty ze stop lossem = 50 pipsów
- 1 pozycja - 1 lot SL=50 pipsów TP=50 pipsów (SL przesuwamy do BE break even)
- 2 pozycja - 2 lot SL=50 pipsów TP=100 pipsów
- 3 pozycja - 3 lot SL=50 pipsów TP=kiedy pojawi się sygnał wyjścia z zajmowanej pozycji

NewTrader
Stały bywalec
Stały bywalec

Ja nic nie mowie ;] tylko pytam i czekam na odp :)

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Jeśli grasz w 100% tak jak autor dał ustalenia, to się to sprawdza, ( no może poza JPY, tam mam większy S/L ), ale jak coś modyfikujesz, dodajesz jakiś wskaźnik, no i w jakich godzinach grasz, potestuj na demo i ustaw to pod siebie. Na H1 te ustawienia jeszcze są ok, ale na H4 podczas dużych ruchów to łatwo złapać S/L
No i trzeba uważać jak są dane do danej pary walutowej.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
nikolas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nikolas »

Dokladnie Mr Yogi obserwowac dane -dzisiaj mialem otwarte 2 shorty na gbj\usd przed danymi o godz 10:30 zamknelem bo cholera wie co urzednicy królowej zadecydują no i cale szczescie bo bym wtopił to co zarobilem -u gory go znowu sprzedalem i jak narazie czekam jak sie to dalej rozwinie :lol:

NewTrader
Stały bywalec
Stały bywalec

liczyłem na odp bardziej w stylu sys ma xx% :) :) czekam dalej na odp :)

umika3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: umika3 »

Liczysz na przepis na"budyń" :lol: Myślę że na to pytanie musisz .......odpowiedzieć sobie sam....po jakimś czasie :!:
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

NewTrader pisze:liczyłem na odp bardziej w stylu sys ma xx% :) :) czekam dalej na odp :)
Ale na te pytanie nikt Ci nie odpowie, bo każdy będzie trochę inaczej grał, inne pary, inny TF inne czasy wejścia. Sys jest skuteczny nawet w pierwotnej formie jaka jest tutaj podana, ale wpadek też nie unikniesz.

jak napisał
Yankee pisze:Mowienie o skutecznosci w systemie bez okreslonego sl i tp nie ma sensu.
Ma 100% racji. Poćwicz tym sysem a sam się przekonasz co i jak ( tylko nie parę godzin tylko w dłuższym okresie )
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

ODPOWIEDZ