profession pisze:
A czy to nie jest czasem tak jak w tym kawale gdzie ślepy głuchego prowadzi? Oczywiście bez urazy ale czy to czasem nie tak wygląda?

Trzeba to zawsze przemyśleć czy czasem nie idziemy na ślepo.
profession to polega na uczeniu się na własnych błędach, co do działu systemy i strategie co najmniej 2 są warte polecenia,
co najmniej 3 dzienniki też warto poczytać. a później to już tylko testować, ulepszać, dostosowywać.
Książki, a kto powiedział że książki są złe, je też warto poczytać na temat AT i takie tam giełdowe
Ale nie ma czegoś takiego co by było w książce a czego by nie było w internecie, ba teraz to na podstawie google
książki powstają

A i tak całe te książki to psu na budę jak się myślenia nie włączy.
Bo po co są te książki, po co prowadzi się tyle szkoleń i najważniejsze dlaczego tylu przegrywa
Nie współpracowałem z osobą która dwa dni wcześniej się o fx dowiedziała, mi też rynki kapitałowe nie były jakoś strasznie obce.
Całą teorię którą trzeba idzie zdobyć w kilka miesięcy. Motywacja i wyznaczenie celu też jest bardzo ważne, jak nie najważniejsze
bo od tego się powinno zacząć i to da siłę nawet jak wszystkie bastiony legną w gruzach
Wiedza, doświadczenie, praca nad sobą, tworzenie i przestrzeganie strategi, trzymanie się MM bez tego to nawet nie ma co się
zabierać za prawdziwą gotówkę lepiej sobie dla sportu jak
Ink. pisał na demo z nudów klepać.
profession to według Ciebie gdzie taka początkująca osoba powinna szukać wiedzy?
U szkoleniowców którzy nie potrafią wykorzystać wiedzy którą mają? I tacy mają kogoś czegoś nauczyć?
Patologia rodzi patologię, wątpię czy na polskim rynku jest choć jedno szkolenie którego odbycie
przy przestrzeganiu całej uczonej strategii pozwoli kursantowi zarabiać.
I nie wmawiajcie ludziom kitu że to traderzy są słabi bo każdy zaczyna od zera, złe są tylko strategie, stworzenie dobrej równa się
z poświęceniem masy czasu bo nikt niczego za nic pod pysk nie dostanie. I jak się chce w to bawić to powinien o tym wiedzieć.
Mówiłem że jak zaczyna to współczuję bo będzie miał prze**bane na początku, jak odpadnie to odpadnie wszyscy wygrywać nie mogą.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates