Od zainteresowania forexem do zarabiania kasy

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Od zaiteresowania forexem do zarabiania kasy

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

A co gdybym dal Ci dostęp do forum, gdzie co dzień 42 traderow (28 z pl!!!!!!!!, reszta USA, Cz, A, D, GB, NL) podzielonych w/g stylu na 6 grup kosi kasę, a ich wyniki na bieżąco widzisz i możesz komentować (jeśli masz możliwość oczywiście-senior group) to co byś powiedział?
No nie bądź taki, daj dostęp do takiego elitarnego forum 8)

A forum jest takie, jakim je tworzymy. Przecież samo się nie robi i nie pisze. Nie licząc paru obrażonych użytkowników i paru skasowanych postów, to wszystko jest tutaj w dalszym ciągu. Kto chce, to może korzystać, może pisać, może czytać.. osobiście nie zauważyłem, żeby się jakoś zauważalnie pogorszyło :564:

Pozdrawiam serdecznie
M.

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

Stforex pisze: No nie bądź taki, daj dostęp do takiego elitarnego forum 8)
Ajjjj przez ułamek sekundy myślałem, ze łyknąłeś ten kit, ale za dobrze Cię znam, w sensie tego co piszesz na forum ale prawie mnie nabrałeś. 8)

Natomiast przeraza mnie ilość wiadomości pw w stylu „czy mógłbyś udostępnić linka..”, „w jaki sposób można się dostać…”, „hej podobno masz dostęp do…” itd. Itd…
Ludzieeeee, opanujcie się. Czy naprawdę myślicie, ze dostęp do takiego forum Wam pomoże?
Wszystko co potrzeba, aby zarabiać jest TU.
Apeluje, czytajcie ze zrozumieniem wartościowe tematy!!!
To jest kolejny scam temat, który przysypuje to co wartościowe. Taka papka dla „przelotnych”, wpadających tu po szybka kasę, nie wyjdzie po 2-ch miesiącach, to zaczyna się szukanie dziury w całym. I tak w kółko.
Stforex pisze: A forum jest takie, jakim je tworzymy. Przecież samo się nie robi i nie pisze. Nie licząc paru obrażonych użytkowników i paru skasowanych postów, to wszystko jest tutaj w dalszym ciągu. Kto chce, to może korzystać, może pisać, może czytać..
Myślę, ze to jest kwintesencja tego tematu. Bravo Stforex :564: , lepiej bym tego nie ujął. Mam nadzieje, ze parę osób (szczególnie te które atakowały moją skrzynkę pw) przemyślą temat.

Pzdr.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

bakubaq pisze:
Stforex pisze: No nie bądź taki, daj dostęp do takiego elitarnego forum 8)
Ajjjj przez ułamek sekundy myślałem, ze łyknąłeś ten kit, ale za dobrze Cię znam, w sensie tego co piszesz na forum ale prawie mnie nabrałeś. 8)

Natomiast przeraza mnie ilość wiadomości pw w stylu „czy mógłbyś udostępnić linka..”, „w jaki sposób można się dostać…”, „hej podobno masz dostęp do…” itd. Itd…
Ludzieeeee, opanujcie się. Czy naprawdę myślicie, ze dostęp do takiego forum Wam pomoże?
Apeluje, czytajcie ze zrozumieniem wartościowe tematy!!!
To jest kolejny scam temat, który przysypuje to co wartościowe. Taka papka dla „przelotnych”, wpadających tu po szybka kasę, nie wyjdzie po 2-ch miesiącach, to zaczyna się szukanie dziury w całym. I tak w kółko.
Stforex pisze: A forum jest takie, jakim je tworzymy. Przecież samo się nie robi i nie pisze. Nie licząc paru obrażonych użytkowników i paru skasowanych postów, to wszystko jest tutaj w dalszym ciągu. Kto chce, to może korzystać, może pisać, może czytać..
Myślę, ze to jest kwintesencja tego tematu. Bravo Stforex :564: , lepiej bym tego nie ujął. Mam nadzieje, ze parę osób (szczególnie te które atakowały moją skrzynkę pw) przemyślą temat.

Pzdr.
Niestety ten temat i wiele jemu podobnych pokazuje ze moderatorzy zbyt wiele nie robia. Takie tematy jak to nazwaliscie "papki", powinny byc scalane w jeden, jesli juz musza istniec i pojawianie sie kolejnych powinno byc z miejsca usuwane, wlasnie przez to ze zawalaja ono to forum i przysypuja to co istotne.

I moze rowniez uderza w wielu dlugo przesiadujacych na tym forum fakt ze przerabianie tych samych tematow poraz n-ty jest juz nudne.

Ja we wczesniejszym swoim poscie piszac o spadajacej jakosci forum pisalem o fakcie ze jakikolwiek madrzejszy temat albo techniczny szybko zanika i tak naprawde nie ma komu go kontynuowac, a takie tematy jak ten, ktore sam rowniez wzialem udzial rozwijamy i pewnie rozwinie sie na parenascie stron. To jest smutne, bo kiedys proporcje rozwijania tematow istotnych nad nic nie wnoszacymi byla inna.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

MajorGC pisze: Niestety ten temat i wiele jemu podobnych pokazuje ze moderatorzy zbyt wiele nie robia.
Major zrozum Moda. Nie usunie, źle jak piszesz.
Usunie to zaraz będzie lament, ze dyskryminacja, ze forum promujące xyz, to tamto sramto owamto.
Ja już dawno zarchiwizowałem to co dla mnie najważniejsze na tym forum.
Najlepsza opcja aby nie utonąć w takim syfie, to raportowanie tego typu tematów.
Mod usuwa na wniosek(wnioski) forumowiczów, ma czyste ręce, a Ty po raz enty nie czytasz tego samego chłamu (jesteś w stanie znaleźć konkretne info, bo coraz ciężej o to).

Pzdr.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Chłopaki nie ma co się obrażać na to, że opisałem rzeczywistość co do ilości forumowiczów radzących sobie na fx, to wy chyba deko odchodzicie od meritum sprawy bo temat brzmi "od zainteresowania forexem do zarabiania kasy" ja tylko podałem sposoby zarabiania przy fx i mniej więcej szacunek liczby osób, które zarabiają wyłącznie na fx. Nie ma co bajerować i ubarwiać szarej rzeczywistości. Lepiej napisać, że zarabia spora grupa ludzi, mimo że jest to niezgodne z prawdą?
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Przede wszystkim co to znaczy, że zarabiać? Ten kto zarabia od 3miesięcy jest osobą zarabiającą? Czy ten kto zarabia od 2 lat może być takim nazwany? A może jednak ktoś kto zarabia od 10 może dopiero zostać nazwany zarabiającym traderem? Są przypadki znanych ludzi, którzy zarabiali po 20 i więcej i nagle im się noga powinęła, stracili to coś i pieniądze również.

Tradera można troszeczkę porównać do sportowca - ale bardziej np. grającego w golfa niż w bardzo fizyczną dyscyplinę. Jeden będzie miał talent, załapie wszystko błyskawicznie i zacznie osiągać niesamowite zyski (zacznie nie znaczy, że będzie zarabiał już zawsze), a drugi mozolnie z trudem dojdzie do zadowalającego poziomu i małych zwrotów. Często ten drugi ma większą szansę osiągnięcia sukcesu.

Jak dla mnie gra tutaj nie toczy się tylko o zarabianie, ale o tą magiczną granicę "bycia traderem". Bierzesz system i od razu widzisz - o fajny zyskowny system. Zaczynasz grać i praktycznie od razu odnosisz nim sukcesy. Patrzysz na kolejny i wiesz, że nie ma szans żeby odnosić nim sukces.

Ostatnio wypłynął jeden ciekawy dość system, został odpowiednio zmodyfikowany i nagle pojawiły się dość duże zyski u kilku traderów. Ale oni już byli traderami, a założę się że ktoś "z ulicy" szybko system by porzucił na rzecz innego bardziej kolorowego.

Swoją drogą dyskusje znowu o naciągaczach (pewnie jestem jednym z nich?) nie mają większego sensu. Kilka razy pisałem jak u brokerów wyglądają obecnie prowizje. Dzieląc się nimi z klientem nie jest się w stanie zarobić więcej niż 1-5zł na locie. A naciągając początkujących raczej nie ma co liczyć na wielki obrót. Co innego oczywiście z brokerami MM, szczególnie tymi najdroższymi, albo najbardziej oszukującymi, ale to już inny temat.

Samo naciąganie Brother muszę Cię zmartwić, ale na forum praktycznie się nie odbywa. To co najgorsze dzieje się w reklamach, "darmowych szkoleniach", super systemach na allegro, opowieściach o 1000 pipsów zrobionych w jeden dzień (szkoda że 5 pozycjami na tej samej parze...).
To jest naciąganie, bo jak ktoś już trafia na forum to ma szansę opinię sobie jakąś wyrobić. Także jeśli miałbyś zamiar naprawdę coś zdziałać to zajmij się taką kwestią bo to jest przerażające jak bez skrupułów ludziom obiecuje się złote góry żerując na ich naiwności.

A klucz do wszystkiego jest w nas samych. I w zarządzaniu kapitałem. Bez tego nawet najlepszy system nie jest nic wart. I najlepszy trader na świecie jakim uznaje się Jessiego Livermora, który i tak poległ przez tą prostą i kluczową zasadę.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Hehe :D a ja w sumie rozumiem takie pytanie :D też kiedyś tam wpadłem po raz pierwszy na nawi :D

"zadałem kilka pytań między innymi Cybowi "ile czasu mniej więcej trzeba by przejść drogę od zwykłego leszcza do dobrego tradera"
@Cyb: "Nie ma odpowiedzi ile trzeba. Jednemu zajmie to miesiąc, jednemu 5 lat, a jeden nigdy nie zarobi ani grosza..."
No tak wygrywaj albo giń, to moja droga i ja ją muszę przejść, mam czas :)
" z mojego pierwszego dziennika :D

Gdzieś miałem obrazek jak to wygląda w praktyce i że droga raczej w latach liczona ale znaleźć nie mogę :/

Jak ja tu wpadłem to kerimb, Madins i klonmarcin wymiatali :D jak nie setki pips to ponad 100% :) w miesiąc czy jakoś tak.
Oj było na czym oko zawiesić, było. Też się tak chciało oj chciało :D

Czas, czas najcenniejsze co masz i możesz dać, reszta się nie liczy, są tacy co myślą że to kwestia pieniędzy,
ale się rozczarowują tylko no i tracą.

Najlepszym sposobem na sprawdzenie dokąd droga prowadzi jest jej przejście.
Wiem jedno jeśli zainwestujesz odpowiednią ilość czasu, nerwów, uporu. To ją przejdziesz.

Ale wiedz że FX na początku jest cholernie trudny, jak będzie Ci się wydawał łatwy to nie wierz :D rozczarowań sobie zaoszczędzisz.
Bo jak wkroczysz na tą drogę to każde kolejne będzie bolało bardziej i bardziej ;)

Tutaj wszystko chce twej kasy, fx -> broki -> naciągacze -> szkoleniowcy i tutaj trzeba uważać bo jeśli celujesz wysoko to
Twoja podłoga jest tam gdzie większość szkoleniowców widzi sufit, jak by oni tak kosili na lewo i prawo to by się nie błaźnili
ze szkoleniami za kilka, kilkanaście czy kilkadziesiąt stów bo to szkoda czasu. A skoro im go nie szkoda znaczy że stracili go
sporo na fx bez rezultatów, a że się nie udało to sobie to trzeba odbić jakoś na boku, oczywiście szkoląc.

Zaczynasz i chcesz być bardzo dobry, współczuję masz prze**bane ;)
Ale wszystko jest do zrobienia :p a praktycznie wszystko masz tutaj.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Czy naprawdę myślicie, ze dostęp do takiego forum Wam pomoże?
Tylko tego jest za dużo.. początkujący nie odfiltruje. Natomiast kontakt z ambitnymi traderami jest wart więcej niż 1000 tematów na forum. Napisałem "ambitnymi", bo nie muszą zarabiać, żeby pomóc nam się rozwinąć. Wystarczy, że poszukują równie mocno jak my i potrafią nas motywować.

Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patyk89 »

Stforex pisze: Napisałem "ambitnymi", bo nie muszą zarabiać, żeby pomóc nam się rozwinąć. Wystarczy, że poszukują równie mocno jak my i potrafią nas motywować.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Tak tak :). Czytaj i ucz się. W tym tyglu rozgrzanych do czerwoności ego warto czasem wybić się poza swoją zajebistość i zniżyć się do poziomu innych, by posłuchać ich opowieści ;)

ODPOWIEDZ