Scalping

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Re: Scalping

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

Czym się różni edek od ejka? No trochę się różni :D

Pozycje otwarte dokładnie w tym samym czasie, Ryzyko podwojone bo ten setup wydawał mi się bardzo mocny.

Edek -6
2013-05-08_edek.png
Ejek +32
2013-05-08_ejek.png
Na dzisiaj koniec. Dzień na plus :)

P.S. O 12 chyba były jakieś dane. Nie wiem jakie wiem tylko że były :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Po wczorajszym dziwnym zachowaniu platformy MT4 zdecydowałem, że wracam do dukasa :) Wczoraj platforma MT4 sama z siebie otwierała mi pozycje. Jakiś konflikt był po aktualizacji platformy. Nie chce mi się dociekać co i jak, wolę grać na dukasie gdzie wszystko działa tak jak należy, nie potrzeba jakiś dodatkowych rzeczy doinstalowywać żeby grać :) Wole się skupić na grze niż myśleć dlaczego platforma sama otwiera mi pozycje w jej tylko znanym kierunku :P JForex ma wszystko czego mi potrzeba :) Trzy linie poziome i short line :mrgreen:

Ejek -7 i +31,1
2013-05-14_ejek_2.png
Na dzisiaj koniec :) Dzień na plus :)

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Pięknie Kolego, pięknie, pogratulować :)

p.s edek, niby wredny ale dziś był dla mnie łaskawy :) 45p do przodu
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki :) W końcu uczyłem się od najlepszych ;) :564:

U Ciebie jak zwykle super trejdy :) I z tego co widzę ostatnio coraz dłuższe :)

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Gratulacje Panowie, z każdym trejdem co raz ładniej :)

Mandrejk, czemu dziennika nie prowadzisz? Nie chce Ci się? Ja to jakąś przyjemność z tego czerpię i chęć do pracy :)

Zwracacie w ogóle uwagę na ZL ? Bo ja kiedyś zbyt dużą wagę do tego przywiązywałem i było od cholery wejść, z których mnie wywalało, bo zamiast poczekać na podwójne dno to wchodziłem na zl na m5. Co prawda nadal zwracam uwagę na to ale jedynie na h1 - screen "05.14.2013 Ejek ZL". Jeśli ktoś nie wszedł tam na dole to zawsze można wejść na ZL'ce (w obu miejscach był dla mnie sygnał do L, nawet grałem z dołu longa).

Ja dzisiaj nic ciekawego nie złapałem, ogólnie na mały minus. Niestety źle rozegrałem 2 pozycje.. Zauważyłem u siebie taką zależność, że jak mam taką sytuację jak dziś czyli, że najpierw łapię SL to potem nie trzymam pozycji/za szybko przechodzę na be, bo mam jakieś napięcie, żeby wyjść na to "przynajmniej zero".

Hehe, najciekawsze jest to, że im dłużej człowiek w tym siedzi tym bardziej dostrzega te rzeczy, które bardziej doświadczeni ludzie mówili na początku. Nie jakieś tam banały, tylko coś w stylu "Podchodź do forexu na spokojnie" "Nie miej ciśnienia na wyniki" "Nie siedź przy wykresie zbyt długo" "Nie idzie? Odpuść". Dochodzę do wniosku, że to są najważniejsze rzeczy, im mniej się tym wszystkim człowiek przejmuje i poświęca czasu tym lepsze są wyniki :)

Na drugim screenie "05.14.2013 Ejek m5" jest przykład zbyt szybkiego wejścia. Zamiast poczekać na podwójne dno to ja wlazłem przy pierwszej reakcji. Jeżeli już wejście tak wysoko to większy SL :) Czasem tak sobie patrzę na to co grałem i myślę "Szkoda, że nie wszedłem i nie zostawiłem w pi**u pozycji i nie wróciłem za 3h" :P

Pozdrawiam serdecznie i obyśmy parli do przodu cały czas ! :D
Midas

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

adamkaluza pisze:Dzięki :) W końcu uczyłem się od najlepszych ;) :564:

U Ciebie jak zwykle super trejdy :) I z tego co widzę ostatnio coraz dłuższe :)
Jakoś tak wyszło :)
Midas pisze:Gratulacje Panowie, z każdym trejdem co raz ładniej :)

Mandrejk, czemu dziennika nie prowadzisz? Nie chce Ci się? Ja to jakąś przyjemność z tego czerpię i chęć do pracy :)

Zwracacie w ogóle uwagę na ZL ? Bo ja kiedyś zbyt dużą wagę do tego przywiązywałem i było od cholery wejść, z których mnie wywalało, bo zamiast poczekać na podwójne dno to wchodziłem na zl na m5. Co prawda nadal zwracam uwagę na to ale jedynie na h1 - screen "05.14.2013 Ejek ZL". Jeśli ktoś nie wszedł tam na dole to zawsze można wejść na ZL'ce (w obu miejscach był dla mnie sygnał do L, nawet grałem z dołu longa).
Midas
Co do dziennika to po prostu nie chce mi się, nie jest mi to potrzebne, wrzucę coś od czasu do czasu żeby nie spadł
na dalsze strony :mrgreen:
Jeśli chodzi o ZL to można powiedzieć ,że gram na nie bo ZL to SR i odwrotnie :)
pozdr.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Midas pisze:najciekawsze jest to, że im dłużej człowiek w tym siedzi tym bardziej dostrzega te rzeczy, które bardziej doświadczeni ludzie mówili na początku.
Dokładne !

Teraz czytajcie uważnie :mrgreen:
Myślę że dostrzeżenie tego że się te rzeczy dostrzega świadczy o tym że jesteśmy kolejny krok do przodu 8)

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

!!!

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Wejście z wczoraj :)

Edek +1,5
2013-05-15_edek.png

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Każdy pips się liczy :)

Wracam po małej przerwie ale tydzień średnio bo wczoraj -5p na kangurze a dzisiaj słaby początek

Obrazek
screenshot on pc
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

ODPOWIEDZ