OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

galileo pisze:ale można jeszcze było więcej złapać pipsów
nie no bez przesady nie będę się szarpał o 30 pipsów przecież wcale nie musiało tak być :D

galileo pisze:jaguarII a jaki docelowo stosujesz MM taki jak załozono na poczatku?
...elastyczny
:D

żeby był przynajmniej tp>sl min 2 według ATR z 1h i 4h

Awatar użytkownika
nikolas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nikolas »

no panowie mi sie własnie udało ugrać 200 pipsow na gbp\usd -piękny systemik dzieki za wasze zaangażowanie i prace :564:

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

dzis kolejny dzień duzych profitów...jeszcze nie mogłem sie nacieszyć wczorajszym shortem na GBPUSD i 200 pipsami a tu kolejny piękny tym razem long i kolejne 200 pipsów na +....

od wczoraj para wygenerowała +400 pipsów :D

poza tym dały zarobić jeszcze EUR/USD (nocny short +50 pipsów) i AUD/USD-w tym momencie jeszcze wazą sie losy tej pary :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

jaguarII pisze:(nocny short +50 pipsów)
jaguarII mozesz mi pokazać gdzie zarobiłeś na shorcie na eur usd +50 bo nie kumam albo nie potrafie znaleźć? :P
Pozdrawiam
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

jasne...że tak

nie jest to może rewelacyjna ilość pipsów w porownaniu z podana przeze mnie wyzej para GBP/USD...no ale euro dało tyle ile dało..dobre i te +50... :)..jak sie potem okazalo to był max na wyciągniecie tylu pipsów,potem juz sie wszystko cofneło..niestety nie wszystkie trade dają nam tyle ile chcielibysmy :D

a tu masz galileo te wejścia...
na 1h potwierdzenie wejścia o 5.00 (ODL) przy 1,5909 (na 4h AO własnie o godzinie 5.00 ODL zmieniło kolor na taki sam jak AC-czerwony)
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2008, 21:24 przez jaguarII, łącznie zmieniany 1 raz.

umika3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: umika3 »

Ja się dopiero ...uczę :oops: i coś zrobiłam, nie tak ???? dlaczego moje świeczki nie są kolorowe..tylko zwykłe?? coś powinnam zaistalować, i drugie jak nalożyć jeden wskaźnik na drugi, u nie otwiera się kolejne okno??
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

umika3 pisze:Ja się dopiero ...uczę :oops: i coś zrobiłam, nie tak ???? dlaczego moje świeczki nie są kolorowe..tylko zwykłe?? coś powinnam zaistalować, i drugie jak nalożyć jeden wskaźnik na drugi, u nie otwiera się kolejne okno??
Sciąniągnij załącznik i daj go do :
C:\Program Files\MetaTrader 4\templates

Zrestartuj MT4

Otwórz jakieś wykes i daj

SZABLON ---> OZFX-SQEEZEMORE

i to wszystko

aha i TF ustaw na H4
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

umika3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: umika3 »

Ok.dzięki a jak nałożyć jeden wskaźnik na drugi???Chodzi mi o nałożenie stoch na AC??

Dodano po 1 minutach:

Już mam dzęk :D i
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

:P oki dzięki jaguarII musiałem najzwyczajniej to wejscie przeoczyc....

A jak zachowuja sie pary z Jenem japońskim?
bo z tego co testowałem i wiem to sys ten najlepszy jest pod pary eur/usd gbp/usd aud/usd oraz mozna jeszcze zaliczyc pary z nzd/usd i usd/cad...od biedy mozna zaliczyc usd/chf :P

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

galileo pisze::P oki dzięki jaguarII musiałem najzwyczajniej to wejscie przeoczyc....

A jak zachowuja sie pary z Jenem japońskim?
bo z tego co testowałem i wiem to sys ten najlepszy jest pod pary eur/usd gbp/usd aud/usd oraz mozna jeszcze zaliczyc pary z nzd/usd i usd/cad..
Jeśli chodzi o JPY, to sie sprawdza znakomicie, tylko że do tych par trzeba dostosować większy S/L i T/P z racji ruchów. Wartości te dostosuj w zależności na jakim TF grasz i w jakich godzinach. Ja mam a pary z JPY 75 S/L, ale nie posiłkuj sie tym bo używam też innych wskaźników.
galileo pisze:od biedy mozna zaliczyc usd/chf :P
niby dlaczego ? też się sprawdza a ruchy dość spore
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

ODPOWIEDZ