DayTrading: Piątek 3.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 maja 2013, 23:48

Wzrost
17
43%
Bez zmian
4
10%
Spadek
19
48%

Liczba głosów: 40

flogopit
Bywalec
Bywalec

Re: DayTrading: Piątek 3.05.2013

Nieprzeczytany post autor: flogopit »

dzień dobry :) nie było mnie chyba z rok i tak z ciekawości wszedłem zobaczyć, co tu się dzieje :)
przeglądając wątki widzę, że osoby, które pluły na wszystkich z byle powodu robią to nadal hehe ... a miałem nadzieję, że coś się zmieniło :)

Awatar użytkownika
Darooo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Darooo »

Debili którzy nie mają nic do wniesienia oprócz " jadu " bo przez swoja nieudolność rozumianą przez nich jako pewność i wiara w swoje umiejętności z czyścili niejedno depo .... nie brakuje , nikt ich tu nie zapraszał , jest tylko jedna rada IGNORANCJA

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

atlanticos pisze:Widzę że nawet w weekend kiedy rynek nie pracuje wojny i wojenki na forum sie toczą... Laktorowi który nikomu nie wadzi i z nikim wojenek nie toczy też się oberwało bo WIELKI ZEUSS chciał błysnosc :)
Powoli jak czytam forum to przepraszam ze słownictwo ale na wymioty się zbiera... Każdy szuka tylko okazji żeby sie do kogos przywalic i pokazac że jest jedyna wyrocznią mającą rację...Szkoda gadac. Moderator powinien naprawde ostro zaczac reagowac bo odechciewa sie tu zagladac... ŻAL... Nie wiem czy to zawisc ze ktos inny zarabia czy zazdrosc ze ktos ma lepsza skutecznosc... Jak pisalem kiedys. To że ktos ma inna analizę i inna geneze wejsc nie oznacza ze go zastrzelic trzeba, ilu trejderow tyle analiz i tak bedzie zawsze, a troszke szkolenia z.... tolerancji przede wszystkim się przydałoby niektórym...Tyle ode mnie i miłego zakończenia weekendu...

P.S.
MAM APEL KTÓREGO OD JUTRA ZACZYNAM SIĘ TRZYMAC....Proponuje NIE REAGOWAC na wszelkiego rodzaju zaczepki i traktowac zaczepiającego jak powietrze... Jeśli kogos atakujesz to jest dla Ciebie WROGIEM, jesli go ignorujesz to znaczy ze hest dla Ciebie NIKIM... I tego sie powinien każdy tu trzymac... Dziękuję za uwagę :564:

Żaba - święta racja.
Kiedyś stale czytałem Chciwego Spekulanta. Było wielu mądrych uczestników forum i wiele się tam nauczyłem.
Ale pojawiło się kilku debilnych troli i rozwalili merytoryczną dyskusję.
Tu też zaczynają pojawiać się debile zaczynający po raz 10 grę na demo (poprzednie konta wyczyszczone :lol: ) i obrażają innych.
Jak moderator nie zareaguje albo nie zrealizujemy propozycji Zaby to forum straci najwartościowszych traderów
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
Marcin30
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Marcin30 »

AUD/USD - kurs dotarł do 61,8% spadków z 1,0384.
We wtorek decyzja w sprawie stóp procentowych (06.30)
Obniżka sprowadzi kurs do 1,0220 zaś brak obniżki - bardzo prawdopodobny atak na 1,0384.
Co wg Was bardziej prawdopodobne?
Wg Mnie spadki, ale nie wiem czy nie poczekać z S do wtorku...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

jen-yy pisze:
atlanticos pisze:Widzę że nawet w weekend kiedy rynek nie pracuje wojny i wojenki na forum sie toczą... Laktorowi który nikomu nie wadzi i z nikim wojenek nie toczy też się oberwało bo WIELKI ZEUSS chciał błysnosc :)
Powoli jak czytam forum to przepraszam ze słownictwo ale na wymioty się zbiera... Każdy szuka tylko okazji żeby sie do kogos przywalic i pokazac że jest jedyna wyrocznią mającą rację...Szkoda gadac. Moderator powinien naprawde ostro zaczac reagowac bo odechciewa sie tu zagladac... ŻAL... Nie wiem czy to zawisc ze ktos inny zarabia czy zazdrosc ze ktos ma lepsza skutecznosc... Jak pisalem kiedys. To że ktos ma inna analizę i inna geneze wejsc nie oznacza ze go zastrzelic trzeba, ilu trejderow tyle analiz i tak bedzie zawsze, a troszke szkolenia z.... tolerancji przede wszystkim się przydałoby niektórym...Tyle ode mnie i miłego zakończenia weekendu...

P.S.
MAM APEL KTÓREGO OD JUTRA ZACZYNAM SIĘ TRZYMAC....Proponuje NIE REAGOWAC na wszelkiego rodzaju zaczepki i traktowac zaczepiającego jak powietrze... Jeśli kogos atakujesz to jest dla Ciebie WROGIEM, jesli go ignorujesz to znaczy ze hest dla Ciebie NIKIM... I tego sie powinien każdy tu trzymac... Dziękuję za uwagę :564:

Żaba - święta racja.
Kiedyś stale czytałem Chciwego Spekulanta. Było wielu mądrych uczestników forum i wiele się tam nauczyłem.
Ale pojawiło się kilku debilnych troli i rozwalili merytoryczną dyskusję.
Tu też zaczynają pojawiać się debile zaczynający po raz 10 grę na demo (poprzednie konta wyczyszczone :lol: ) i obrażają innych.
Jak moderator nie zareaguje albo nie zrealizujemy propozycji Zaby to forum straci najwartościowszych traderów
jak tak dalej pójdzie , skończymy na forexkonieistajniepl :d

JAk już mówiłem odpowiadając Panu Olimpu i przedstawiając charakterystykę bóstwa, nędza intelektualna i emocjonalna wzbudza moją litość i z chęcią bym takim osobom pomógł, jakby gdzieś zbierali na tego typu ludzi z chęcią się dołożę.
NAtomiast dobry trader ma emocje na wodzy więc tak jak zwisa mu emocjonalnie rynek, tak kilka trolli przy rynku to tym bardziej owad rozpaćkany na szybie samochodu, trochę irytuje ale od czego są spryskiwacze...

Ja utwierdzam się w przekonaniu prowzrostowego tygodnia dla euro, zobaczymy jak otworzą i czy się coś ciekawego wydarzy (bomby?:P)

Swoją drogą mod już zaczął reagować jak wiemy, mam nadzieję że to kwestia czasu jak uprzątnie resztę tałatajstwa
(poprawka - Nowy i Rafmax są dla mnie bardzo wartościowymi uczestnikami, natomiast zostali słusznie zawieszeni za zbyt dużo nikomu niepotrzebnych i nikogo nie interesujących sprzeczek - to nie Jerry Springer. Natomiast skoro nawet Oni zostali zbanowani, to po prostu logiczne dla mnei że osoby które w przeciwieństwie do nich NIGDY NIC NIE WNOSZĄ znikną na dobre)

Ja zaś przed ruszeniem rynku zgodnie z obietnicą daną Davor5 prześle następną radosną melodie :d

Ktoś myślał już nad losem złotówki w nadchodzącym tygodniu?
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

]biedne dzieci bezstresowego wychowywania,padło kilka krytycznych spostrzezeń z mojej strony i kpina dla disco polo, a wy sapiecie i tworzycie kółka wzajemnej adoracji jakby wam ktoś konto w Tibii skasował. Trochę krytyki jeszcze nikomu nie zaszkodziło, a tym bardziej wam sezonowym traderom, bo prędzej czy póżniej znikniecie z forum. I kto tu ma nadszarpnięte Ego ??!!. Odzywam się rzadko, ale w określonych przez mój ,,bullshit detector'' przypadkach. Ktoś musi was sprowadzić na ziemie, nie ma wiecznego klepania po pleckach. :d I nie mam zamiaru się tu wymądzrzać ani tego nie robiłem, to jest moje zdanie i tyle,zadaje wam pytania na które nie znacie odpowiedzi, więc traktujecie to jako wymądrzanie, a to qrwa podstawy są. :P
atlanticos apeluje do ciebie abyś się dowiedział jak otworzyc interwał H8, a nie podjudzasz paratraderów do swoich wojenek. :D
Marcin30 pisze:AUD/USD - kurs dotarł do 61,8% spadków z 1,0384.
We wtorek decyzja w sprawie stóp procentowych (06.30)
Obniżka sprowadzi kurs do 1,0220 zaś brak obniżki - bardzo prawdopodobny atak na 1,0384.
Co wg Was bardziej prawdopodobne?
Wg Mnie spadki, ale nie wiem czy nie poczekać z S do wtorku...
jak chcesz otwierac eski na tej parze to juz, do poziomu 1,22440 i spieprzac, bo korekta tych wzrostów potrwa tylko kilka godzin

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

laktor pisze:
Ktoś myślał już nad losem złotówki w nadchodzącym tygodniu?
jeśli zakładasz wzrosty na edku to siłą rzeczy usdpln w dół... ale wciąż mam wątpliwości co do tego... zobaczymy jak zamknie się świeca tygodniowa za parę godzin...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

NIKKEI 15000

http://screencast.com/t/fHtQ8zna

Warto obserwowac crossy JPY kiedy Nikkei bedzie testowac ten dobrze zdefiniowany, dlugoterminowy PPZ.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

:roll: jeżeli eurusd do góry to złotówka też do góry, i nie ma znaczenia z kim w parze
europa jest odbiorcom półproduktów i pozostałych wyrobów z Polski, dlatego wzrost na edku jest pozytywny dla makro, a jak wokół nas jest w porządku to u nas wszyscy się cieszą eksporterzy i popyt wewnętrzny
eur i usd to osobny obszar od pln, nie ma korelacji że jak euro do góry to mus usd w dół a za tym usdpln też w dół

-- Dodano: ndz 05-05-2013, 19:50 --
ZielonaMgielka pisze:NIKKEI 15000

http://screencast.com/t/fHtQ8zna

Warto obserwowac crossy JPY kiedy Nikkei bedzie testowac ten dobrze zdefiniowany, dlugoterminowy PPZ.
to jest ciekawe, że w świadomości inwestorów pogorszenie oczekiwań w Chinach nie ma wpływu na Japonie

aliorr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: aliorr »

3 maja SP500 mocno podbił swoje rekordy notowań z końca kwietnia , jak myślicie czy najbliższy tydzień może przynieść korektę i jakiego poziomu korekty można oczekiwać.

Zablokowany