DayTrading: Piątek 3.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 maja 2013, 23:48

Wzrost
17
43%
Bez zmian
4
10%
Spadek
19
48%

Liczba głosów: 40

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 3.05.2013

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

aliorr pisze:3 maja SP500 mocno podbił swoje rekordy notowań z końca kwietnia , jak myślicie czy najbliższy tydzień może przynieść korektę i jakiego poziomu korekty można oczekiwać.
to nie ma znaczenia że pobił rekordy, watość historyczna jest w ogóle dla ciebie istotna?? masz haluny chłopie ;) oducz się tego błędu
znając sapnie(s&p) to zapewne do wsparcia, bo jeśli niżej to istnieje ryzyko względem oczekiwanych wzrostów na wskaźnikach albo i głębszego spadku
do wsparcia +- 15 pkt.

Awatar użytkownika
davor5
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: davor5 »

czekam na nową porcję wyśmienitej muzy od laktora :)
muza na full basy notowanie ejmana na ekranie i jedziecie trejderzy a depo pęka w szwach :)

-- Dodano: 05 maja 2013, 20:38 --

mam takie pytanie fundamentalne czy ktoś z was odnalazł już złotego Grala na forexie :) ja cały czas szukam ;-)

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

davor5 pisze: mam takie pytanie fundamentalne czy ktoś z was odnalazł już złotego Grala na forexie :) ja cały czas szukam ;-)

Wystarczy zapytac googla :)

http://forexholygrail.net

"The Forex Holy Grail is...
A secret pattern based in price action, that appears between 13:00 and 15:00 EST.
...
Not stop loss needed because the trades are guaranteed and all them close in profit a few minutes later."

"Past Performance of Holy Grail is No Guarantee of Future Results"

LOL

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

Witam. Jakieś prognozy co do E/U.

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

Widze, że poruszacie ciekawy temat : Holy Grail...

Pewnie dla każdego to określenie oznacza coś innego dla rynku forex.
Dla mnie to określenie nie oznacza nic wiecej jak osiąganie satysfakcjonujących/załozonych przeze mnie zysków z tej "zabawy".
Jak to osiągnąć? Metoda jest wg mnie dosyć prosta przynajmniej z pkt widzenia szeroko rozumianej logiki, natomiast ciężko przyswajalna z pkt widzenia emocjonalnego i natury (psychiki) człowieka.
Wg mnie w całym tym "cyrku na kółkach" chodzi jedynie o to aby mieć ZAWSZE prawdopodobieństwo po swojej stronie. Jak to zrobić?
Może tak:
1. staraj się grać z trendem (szczególnie jeśli jesteś początkujący, bądź masz trudności z uzyskiwaniem dodatnich wyników)
2. wybieraj najlepsze setup'y, bądź wybredny, nie rzucaj się na rynek jak wygłodniały pies na kość (nie ścigaj każdego ruchu ceny - czekaj i "strzelaj jak zwierz będzie blisko"). Podchodź do tego profesjonalnie.
3. stosuj racjonalne MM ! (chyba najważniejsze).

8)

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

davor5 pisze:czekam na nową porcję wyśmienitej muzy od laktora :)
muza na full basy notowanie ejmana na ekranie i jedziecie trejderzy a depo pęka w szwach :)

-- Dodano: 05 maja 2013, 20:38 --

mam takie pytanie fundamentalne czy ktoś z was odnalazł już złotego Grala na forexie :) ja cały czas szukam ;-)
1 Zgadzam się z Masterfx, satysfakcjonujące wyniki, samokontrola, elastyczność, uwaga pojadę po bandzie- każdy swojego gralla nosi w sobie 8)

2 ejman będzie rósł :mrgreen:

3 http://www.youtube.com/watch?v=R9f0O1ohXtM :564: :564: :564:
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

[quote="MasterFx"]Widze, że poruszacie ciekawy temat : Holy Grail...

Pewnie dla każdego to określenie oznacza coś innego dla rynku forex.
Dla mnie to określenie nie oznacza nic wiecej jak osiąganie satysfakcjonujących/załozonych przeze mnie zysków z tej "zabawy".
Jak to osiągnąć? Metoda jest wg mnie dosyć prosta przynajmniej z pkt widzenia szeroko rozumianej logiki, natomiast ciężko przyswajalna z pkt widzenia emocjonalnego i natury (psychiki) człowieka.
Wg mnie w całym tym "cyrku na kółkach" chodzi jedynie o to aby mieć ZAWSZE prawdopodobieństwo po swojej stronie. Jak to zrobić?
Może tak:
1. staraj się grać z trendem (szczególnie jeśli jesteś początkujący, bądź masz trudności z uzyskiwaniem dodatnich wyników)
2. wybieraj najlepsze setup'y, bądź wybredny, nie rzucaj się na rynek jak wygłodniały pies na kość (nie ścigaj każdego ruchu ceny - czekaj i "strzelaj jak zwierz będzie blisko"). Podchodź do tego profesjonalnie.
3. stosuj racjonalne MM ! (chyba najważniejsze).

8)[/quote
Przemyślenia godne polecenia. Używasz wskaźników? czy czysty wykres?

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

pr7emo pisze::roll: jeżeli eurusd do góry to złotówka też do góry, i nie ma znaczenia z kim w parze
europa jest odbiorcom półproduktów i pozostałych wyrobów z Polski, dlatego wzrost na edku jest pozytywny dla makro, a jak wokół nas jest w porządku to u nas wszyscy się cieszą eksporterzy i popyt wewnętrzny
eur i usd to osobny obszar od pln, nie ma korelacji że jak euro do góry to mus usd w dół a za tym usdpln też w dół

-- Dodano: ndz 05-05-2013, 19:50 --
ZielonaMgielka pisze:NIKKEI 15000

http://screencast.com/t/fHtQ8zna

Warto obserwowac crossy JPY kiedy Nikkei bedzie testowac ten dobrze zdefiniowany, dlugoterminowy PPZ.
to jest ciekawe, że w świadomości inwestorów pogorszenie oczekiwań w Chinach nie ma wpływu na Japonie
Pogorenie w CHinach dawniej mialo wplyw na UE i USA reagowly gieldy teraz to liczy sie kto ile dodrukuje :)

Nik na oporach 1400 - 14350
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

FxTag pisze: Przemyślenia godne polecenia. Używasz wskaźników? czy czysty wykres?
Czysty wykres + kilka kolorowych pól/stref.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Dzień wolny Japonia - Dzień Dziecka wiec za wiele pewnie sie nie bedzie dzialo na JPY :)

-- Dodano: ndz 05-05-2013, 22:08 --
atlanticos pisze:Widzę że nawet w weekend kiedy rynek nie pracuje wojny i wojenki na forum sie toczą... Laktorowi który nikomu nie wadzi i z nikim wojenek nie toczy też się oberwało bo WIELKI ZEUSS chciał błysnosc :)
Powoli jak czytam forum to przepraszam ze słownictwo ale na wymioty się zbiera... Każdy szuka tylko okazji żeby sie do kogos przywalic i pokazac że jest jedyna wyrocznią mającą rację...Szkoda gadac. Moderator powinien naprawde ostro zaczac reagowac bo odechciewa sie tu zagladac... ŻAL... Nie wiem czy to zawisc ze ktos inny zarabia czy zazdrosc ze ktos ma lepsza skutecznosc... Jak pisalem kiedys. To że ktos ma inna analizę i inna geneze wejsc nie oznacza ze go zastrzelic trzeba, ilu trejderow tyle analiz i tak bedzie zawsze, a troszke szkolenia z.... tolerancji przede wszystkim się przydałoby niektórym...Tyle ode mnie i miłego zakończenia weekendu...

P.S.
MAM APEL KTÓREGO OD JUTRA ZACZYNAM SIĘ TRZYMAC....Proponuje NIE REAGOWAC na wszelkiego rodzaju zaczepki i traktowac zaczepiającego jak powietrze... Jeśli kogos atakujesz to jest dla Ciebie WROGIEM, jesli go ignorujesz to znaczy ze hest dla Ciebie NIKIM... I tego sie powinien każdy tu trzymac... Dziękuję za uwagę :564:

dobrze pisze polac mu plus jakies udawadniania :)

Zablokowany