DayTrading: Piątek 3.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 maja 2013, 23:48

Wzrost
17
43%
Bez zmian
4
10%
Spadek
19
48%

Liczba głosów: 40

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 3.05.2013

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

FxTag pisze:
Marcin30 pisze:NZD/USD H4 - gramy pod RGR?
Te długie cienie na poprzednich świecach nie wróżą spadku. Oczywiście mogę się mylić, ale byłbym ostrożny.
Pięknie się odbijamy od kolejnych stref podaży zaczynając od W1 - 11.04., D1 - 30.04., i wczoraj znowu wkroczyliśmy w strefę podaży i cofka ( spójrzcie ile jest cieni od góry na m15 badź m30 - piękny przykład jak po nagłym wzroście reaguje cena kiedy dotrze do strefy podaży). Osobiście jestem na SELL ze strefy 0,8540 -0,8585 po każdym PA wyrysowanym m5-h1. Podsumowując dopóki ta strefa trzyma - SELL 8)

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

cugan pisze:
FxTag pisze: :D Ten wskaźnik STOCH czemu ma służyć?
No nie Kamila nie zna :wall: :shockO naukę proszę;)

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

FxTag pisze:
zastapmnie pisze: Tymczasem ja zapytam o Wasze zdanie na temat DAX-a.
Tygodniowy wygląda mocno prowzrostowo. Zdaje się, że co najmniej o jeden jeśli nie więcej dni wlazłem na shorta za wcześnie... Na tygodniowym widzę pierwszy opór w rejonie 8300.
Na dziennym z kolei mamy już 8 białych świeczek, co oczywiście wcale nie wyklucza dalszego ruchu do góry białą. Tu pierwszy opór nieco wcześniej widzę, w okolicy ciągniętej po szczytach linii klina zwyżkującego (ok. 8200), do którego wrócili po wcześniejszym wybiciu dołem. Są 40 pipsów ponad ostatnim szczytem, więc ciągle możemy mieć do czynienia z fałszywym wybiciem. Z drugiej strony zastanawiam się, czy obniżenie stopy procentowej w strefie Euro, a co za tym większa ilość pieniądza w obiegu (większa łatwość jego zdobycia), nie spowodują dalszego windowania indeksów akcji...

Ktoś ma jakieś przemyślenia na ten temat?
Nie wiem czy powinienem zabierać głos w nt. tego wejścia. Jaki masz pomysł na wyjście z tego? Po czasie oczywiście widać, że idzie ostro w górę. Są jakieś przesłanki fundamentalne, że zawróci?
Pozdrawiam.
Ponieważ po niewczasie zauważyłem, że moje wejście był przedwczesne, będę albo polował na kolejną eskę uśredniającą, tym razem po jakimś wyraźniejszym sygnale, albo będę się hedge-ował. Oba scenariusze mogą wystąpić jednocześnie
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

MasterFx pisze:
FxTag pisze:
Marcin30 pisze:NZD/USD H4 - gramy pod RGR?
Te długie cienie na poprzednich świecach nie wróżą spadku. Oczywiście mogę się mylić, ale byłbym ostrożny.
Pięknie się odbijamy od kolejnych stref podaży zaczynając od W1 - 11.04., D1 - 30.04., i wczoraj znowu wkroczyliśmy w strefę podaży i cofka ( spójrzcie ile jest cieni od góry na m15 badź m30 - piękny przykład jak po nagłym wzroście reaguje cena kiedy dotrze do strefy podaży). Osobiście jestem na SELL ze strefy 0,8540 -0,8585 po każdym PA wyrysowanym m5-h1. Podsumowując dopóki ta strefa trzyma - SELL 8)

Świeże spojrzenie na wykres. I to jest właśnie forex. Jeden kupuje z myślą, że zarobi, natomiast ktoś inny sprzedaje, bo jest przekonany,że jest to właściwa decyzja. Setki tysięcy ludzi bawi się w tę niebezpieczną grę (niebezpieczną dla upartych, jeśli ktoś jest elastyczny, zawsze jakoś wybrnie z opresji)

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

FxTag pisze:
cugan pisze:
FxTag pisze: :D Ten wskaźnik STOCH czemu ma służyć?
No nie Kamila nie zna :wall: :shockO naukę proszę;)
Podstawy do nauki są na kursach .Wyjaśnienia tu i na rysunku
http://www.wdsoftware.com/pl/encyklopedia-at/sts.html
Analiza oparta o Slow Stoch
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

zastapmnie pisze:
FxTag pisze:
zastapmnie pisze: Tymczasem ja zapytam o Wasze zdanie na temat DAX-a.
Tygodniowy wygląda mocno prowzrostowo. Zdaje się, że co najmniej o jeden jeśli nie więcej dni wlazłem na shorta za wcześnie... Na tygodniowym widzę pierwszy opór w rejonie 8300.
Na dziennym z kolei mamy już 8 białych świeczek, co oczywiście wcale nie wyklucza dalszego ruchu do góry białą. Tu pierwszy opór nieco wcześniej widzę, w okolicy ciągniętej po szczytach linii klina zwyżkującego (ok. 8200), do którego wrócili po wcześniejszym wybiciu dołem. Są 40 pipsów ponad ostatnim szczytem, więc ciągle możemy mieć do czynienia z fałszywym wybiciem. Z drugiej strony zastanawiam się, czy obniżenie stopy procentowej w strefie Euro, a co za tym większa ilość pieniądza w obiegu (większa łatwość jego zdobycia), nie spowodują dalszego windowania indeksów akcji...

Ktoś ma jakieś przemyślenia na ten temat?
Nie wiem czy powinienem zabierać głos w nt. tego wejścia. Jaki masz pomysł na wyjście z tego? Po czasie oczywiście widać, że idzie ostro w górę. Są jakieś przesłanki fundamentalne, że zawróci?
Pozdrawiam.
Ponieważ po niewczasie zauważyłem, że moje wejście był przedwczesne, będę albo polował na kolejną eskę uśredniającą, tym razem po jakimś wyraźniejszym sygnale, albo będę się hedge-ował. Oba scenariusze mogą wystąpić jednocześnie
Nie raz tak wszedłem. Dlatego zapytałem o Twoją reakcję. Oczywiście czy zawróci? tego nie wiemy (jak by nie patrzeć amerykański dodruk też trafia na DAX, jak i japoński . Mówi się że zagościł w Polsce. Więc różnie to może być z tymi spadkami. To jak ból zęba. Można piramidować straty co jest jeszcze bardziej ryzykowne, a można poczekać na moment potwierdzenia zmiany trendu. Hedge też jest dobry. Zależy od swap-u. Ale jak by nie patrzeć, sprzedajesz na górce, więc powinno być ok.
Pozdrawiam

-- Dodano: 04 maja 2013, 20:12 --

No nie Kamila nie zna :wall: :shockO naukę proszę;)[/quote]
Podstawy do nauki są na kursach .Wyjaśnienia tu i na rysunku
http://www.wdsoftware.com/pl/encyklopedia-at/sts.html
Analiza oparta o Slow Stoch[/quote]

Nic dwa razy się nie zdarza

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

FxTag pisze: Nic dwa razy się nie zdarza
I tu się mylisz rynek jest na DWA lub na TRZY lub więcej ( na RAZ rzadko)
podwójny szczyt i podwójne dno
http://atomicforex.com/formacje/podwojn ... wojne-dno/
potrójny szczyt i potrójne dno
http://atomicforex.com/formacje/potrojn ... rojne-dno/

:lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
davor5
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: davor5 »

ejek wybija z konsolidacji w trójkącie i idzie na 136 taka jest moja wizja świata na nowy tydzień :)

Awatar użytkownika
kelvin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kelvin »

Eur/Usd H4 06.05.2013

Spekulacyjny kruszec wciąż porusza się kanałem wzrostowym od dnia 16.04.2013 do chwili obecnej. Potencjał na wzrosty jest dość spory choćby z tego że kruszec obronił trend po raz czwarty. Spoglądając z perspektywy teorii Elliota rynek prawdopodobnie zakończył korektę abc na fali 4. Szansę na wybicie z dolnego ograniczenia kanału z małym ryzykiem i kontynuację dotychczasowego trendu wciąż rosną. Wybicie poziomów 1485 da sygnał , że fala 5 ma szansę na realizację. Gdyby tak się stało to zakładany target byłby w okolicach 1522-1524usd. Wsparcie to wciąż dolne ograniczenie w kanale wzrostowym . Patrząc na wskaznik zysk do ryzyka jest bardzo korzystny. Najbliższe wsparcie to 1455 co daje 14usd ryzyka wyjście 1522 co dawałoby na moment obecny 53usd potencjału w momencie 1469. Więc 53/14 daje nam książkową pozycję wynoszącą 3:1.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
If you do not have the patience and discipline to wait for conditions with a high probability outcome according to your trade plan, you are not a trader. You are a game player with no respect for rules.

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

Witam wszystkich, ja już po majówce, troszkę zarobiłem, w sumie to więcej w majówkę niż przez ostatnie 2-3 tygodnie, ale nie ma co sie chwalić, tylko przyjąć że moja wizja eSek się spełniła w 80%, mam nadzieje że longowcy za dużo nie potracili :) (80% bo nie tak dużo jak myślałem :() powychodziłem ze wszystkich eSek na edziu na 1.3040 i znowu siedzę w eSce na 1.3100 (i 2 starych, 1.2950 i 1.3020), ordery kolejne to 1.3150 i 1.3220.
Co do Ejka mam 2 eSki, jedną na 128, jedną na 129 i 1 na 130, zobaczymy jak się potoczą losy, całe szczęście to tylko 0.5 lota każda także luzik może odlatywać ejek do góry, natomiast uważam że w poniedziałek możemy zobaczyć 127~, ja tam ustawiam swój TP. Mam nadzieje że chociaż kilku z was zarobiło w majówkę kokosy :)

Zablokowany