Pięknie się odbijamy od kolejnych stref podaży zaczynając od W1 - 11.04., D1 - 30.04., i wczoraj znowu wkroczyliśmy w strefę podaży i cofka ( spójrzcie ile jest cieni od góry na m15 badź m30 - piękny przykład jak po nagłym wzroście reaguje cena kiedy dotrze do strefy podaży). Osobiście jestem na SELL ze strefy 0,8540 -0,8585 po każdym PA wyrysowanym m5-h1. Podsumowując dopóki ta strefa trzyma - SELLFxTag pisze:Te długie cienie na poprzednich świecach nie wróżą spadku. Oczywiście mogę się mylić, ale byłbym ostrożny.Marcin30 pisze:NZD/USD H4 - gramy pod RGR?
DayTrading: Piątek 3.05.2013
Re: DayTrading: Piątek 3.05.2013
No nie Kamila nie znacugan pisze:FxTag pisze:Ten wskaźnik STOCH czemu ma służyć?
- zastapmnie
- Pasjonat

Ponieważ po niewczasie zauważyłem, że moje wejście był przedwczesne, będę albo polował na kolejną eskę uśredniającą, tym razem po jakimś wyraźniejszym sygnale, albo będę się hedge-ował. Oba scenariusze mogą wystąpić jednocześnieFxTag pisze:Nie wiem czy powinienem zabierać głos w nt. tego wejścia. Jaki masz pomysł na wyjście z tego? Po czasie oczywiście widać, że idzie ostro w górę. Są jakieś przesłanki fundamentalne, że zawróci?zastapmnie pisze: Tymczasem ja zapytam o Wasze zdanie na temat DAX-a.
Tygodniowy wygląda mocno prowzrostowo. Zdaje się, że co najmniej o jeden jeśli nie więcej dni wlazłem na shorta za wcześnie... Na tygodniowym widzę pierwszy opór w rejonie 8300.
Na dziennym z kolei mamy już 8 białych świeczek, co oczywiście wcale nie wyklucza dalszego ruchu do góry białą. Tu pierwszy opór nieco wcześniej widzę, w okolicy ciągniętej po szczytach linii klina zwyżkującego (ok. 8200), do którego wrócili po wcześniejszym wybiciu dołem. Są 40 pipsów ponad ostatnim szczytem, więc ciągle możemy mieć do czynienia z fałszywym wybiciem. Z drugiej strony zastanawiam się, czy obniżenie stopy procentowej w strefie Euro, a co za tym większa ilość pieniądza w obiegu (większa łatwość jego zdobycia), nie spowodują dalszego windowania indeksów akcji...
Ktoś ma jakieś przemyślenia na ten temat?
Pozdrawiam.
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
MasterFx pisze:Pięknie się odbijamy od kolejnych stref podaży zaczynając od W1 - 11.04., D1 - 30.04., i wczoraj znowu wkroczyliśmy w strefę podaży i cofka ( spójrzcie ile jest cieni od góry na m15 badź m30 - piękny przykład jak po nagłym wzroście reaguje cena kiedy dotrze do strefy podaży). Osobiście jestem na SELL ze strefy 0,8540 -0,8585 po każdym PA wyrysowanym m5-h1. Podsumowując dopóki ta strefa trzyma - SELLFxTag pisze:Te długie cienie na poprzednich świecach nie wróżą spadku. Oczywiście mogę się mylić, ale byłbym ostrożny.Marcin30 pisze:NZD/USD H4 - gramy pod RGR?
Świeże spojrzenie na wykres. I to jest właśnie forex. Jeden kupuje z myślą, że zarobi, natomiast ktoś inny sprzedaje, bo jest przekonany,że jest to właściwa decyzja. Setki tysięcy ludzi bawi się w tę niebezpieczną grę (niebezpieczną dla upartych, jeśli ktoś jest elastyczny, zawsze jakoś wybrnie z opresji)
Podstawy do nauki są na kursach .Wyjaśnienia tu i na rysunkuFxTag pisze:No nie Kamila nie znacugan pisze:FxTag pisze:Ten wskaźnik STOCH czemu ma służyć?
:shockO naukę proszę;)
http://www.wdsoftware.com/pl/encyklopedia-at/sts.html
Analiza oparta o Slow Stoch
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
Nie raz tak wszedłem. Dlatego zapytałem o Twoją reakcję. Oczywiście czy zawróci? tego nie wiemy (jak by nie patrzeć amerykański dodruk też trafia na DAX, jak i japoński . Mówi się że zagościł w Polsce. Więc różnie to może być z tymi spadkami. To jak ból zęba. Można piramidować straty co jest jeszcze bardziej ryzykowne, a można poczekać na moment potwierdzenia zmiany trendu. Hedge też jest dobry. Zależy od swap-u. Ale jak by nie patrzeć, sprzedajesz na górce, więc powinno być ok.zastapmnie pisze:Ponieważ po niewczasie zauważyłem, że moje wejście był przedwczesne, będę albo polował na kolejną eskę uśredniającą, tym razem po jakimś wyraźniejszym sygnale, albo będę się hedge-ował. Oba scenariusze mogą wystąpić jednocześnieFxTag pisze:Nie wiem czy powinienem zabierać głos w nt. tego wejścia. Jaki masz pomysł na wyjście z tego? Po czasie oczywiście widać, że idzie ostro w górę. Są jakieś przesłanki fundamentalne, że zawróci?zastapmnie pisze: Tymczasem ja zapytam o Wasze zdanie na temat DAX-a.
Tygodniowy wygląda mocno prowzrostowo. Zdaje się, że co najmniej o jeden jeśli nie więcej dni wlazłem na shorta za wcześnie... Na tygodniowym widzę pierwszy opór w rejonie 8300.
Na dziennym z kolei mamy już 8 białych świeczek, co oczywiście wcale nie wyklucza dalszego ruchu do góry białą. Tu pierwszy opór nieco wcześniej widzę, w okolicy ciągniętej po szczytach linii klina zwyżkującego (ok. 8200), do którego wrócili po wcześniejszym wybiciu dołem. Są 40 pipsów ponad ostatnim szczytem, więc ciągle możemy mieć do czynienia z fałszywym wybiciem. Z drugiej strony zastanawiam się, czy obniżenie stopy procentowej w strefie Euro, a co za tym większa ilość pieniądza w obiegu (większa łatwość jego zdobycia), nie spowodują dalszego windowania indeksów akcji...
Ktoś ma jakieś przemyślenia na ten temat?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam
-- Dodano: 04 maja 2013, 20:12 --
No nie Kamila nie zna
Podstawy do nauki są na kursach .Wyjaśnienia tu i na rysunku
http://www.wdsoftware.com/pl/encyklopedia-at/sts.html
Analiza oparta o Slow Stoch[/quote]
Nic dwa razy się nie zdarza
I tu się mylisz rynek jest na DWA lub na TRZY lub więcej ( na RAZ rzadko)FxTag pisze: Nic dwa razy się nie zdarza
podwójny szczyt i podwójne dno
http://atomicforex.com/formacje/podwojn ... wojne-dno/
potrójny szczyt i potrójne dno
http://atomicforex.com/formacje/potrojn ... rojne-dno/
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
ejek wybija z konsolidacji w trójkącie i idzie na 136 taka jest moja wizja świata na nowy tydzień 
Eur/Usd H4 06.05.2013
Spekulacyjny kruszec wciąż porusza się kanałem wzrostowym od dnia 16.04.2013 do chwili obecnej. Potencjał na wzrosty jest dość spory choćby z tego że kruszec obronił trend po raz czwarty. Spoglądając z perspektywy teorii Elliota rynek prawdopodobnie zakończył korektę abc na fali 4. Szansę na wybicie z dolnego ograniczenia kanału z małym ryzykiem i kontynuację dotychczasowego trendu wciąż rosną. Wybicie poziomów 1485 da sygnał , że fala 5 ma szansę na realizację. Gdyby tak się stało to zakładany target byłby w okolicach 1522-1524usd. Wsparcie to wciąż dolne ograniczenie w kanale wzrostowym . Patrząc na wskaznik zysk do ryzyka jest bardzo korzystny. Najbliższe wsparcie to 1455 co daje 14usd ryzyka wyjście 1522 co dawałoby na moment obecny 53usd potencjału w momencie 1469. Więc 53/14 daje nam książkową pozycję wynoszącą 3:1.
Spekulacyjny kruszec wciąż porusza się kanałem wzrostowym od dnia 16.04.2013 do chwili obecnej. Potencjał na wzrosty jest dość spory choćby z tego że kruszec obronił trend po raz czwarty. Spoglądając z perspektywy teorii Elliota rynek prawdopodobnie zakończył korektę abc na fali 4. Szansę na wybicie z dolnego ograniczenia kanału z małym ryzykiem i kontynuację dotychczasowego trendu wciąż rosną. Wybicie poziomów 1485 da sygnał , że fala 5 ma szansę na realizację. Gdyby tak się stało to zakładany target byłby w okolicach 1522-1524usd. Wsparcie to wciąż dolne ograniczenie w kanale wzrostowym . Patrząc na wskaznik zysk do ryzyka jest bardzo korzystny. Najbliższe wsparcie to 1455 co daje 14usd ryzyka wyjście 1522 co dawałoby na moment obecny 53usd potencjału w momencie 1469. Więc 53/14 daje nam książkową pozycję wynoszącą 3:1.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
If you do not have the patience and discipline to wait for conditions with a high probability outcome according to your trade plan, you are not a trader. You are a game player with no respect for rules.
Witam wszystkich, ja już po majówce, troszkę zarobiłem, w sumie to więcej w majówkę niż przez ostatnie 2-3 tygodnie, ale nie ma co sie chwalić, tylko przyjąć że moja wizja eSek się spełniła w 80%, mam nadzieje że longowcy za dużo nie potracili
(80% bo nie tak dużo jak myślałem
) powychodziłem ze wszystkich eSek na edziu na 1.3040 i znowu siedzę w eSce na 1.3100 (i 2 starych, 1.2950 i 1.3020), ordery kolejne to 1.3150 i 1.3220.
Co do Ejka mam 2 eSki, jedną na 128, jedną na 129 i 1 na 130, zobaczymy jak się potoczą losy, całe szczęście to tylko 0.5 lota każda także luzik może odlatywać ejek do góry, natomiast uważam że w poniedziałek możemy zobaczyć 127~, ja tam ustawiam swój TP. Mam nadzieje że chociaż kilku z was zarobiło w majówkę kokosy
Co do Ejka mam 2 eSki, jedną na 128, jedną na 129 i 1 na 130, zobaczymy jak się potoczą losy, całe szczęście to tylko 0.5 lota każda także luzik może odlatywać ejek do góry, natomiast uważam że w poniedziałek możemy zobaczyć 127~, ja tam ustawiam swój TP. Mam nadzieje że chociaż kilku z was zarobiło w majówkę kokosy