AliorTrader - ECN.
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Re: AliorTrader - ECN.
Szanowni Państwo,
Informujemy, że dnia 30.04.2013r. z przyczyn technicznych, niezależnych od Biura Maklerskiego Alior Banku, nastąpiło błędne zamknięcie pozycji na niektórych rachunkach Alior Trader. W związku z zaistniałą sytuacją dołożyliśmy wszelkich starań, które miały na celu przywrócenie zamkniętych pozycji na rachunkach Klientów. Podjęliśmy próbę kontaktu z wszystkimi Klientami, których ten problem dotyczył, celem przywrócenia pozycji na rachunkach Alior Trader. Zostały poczynione działania, aby w związku z zaistniałą sytuacją żaden Klient nie poniósł straty. Powyższy błąd został wykryty i wyeliminowany. Za wszystkie problemy chcielibyśmy gorąco przeprosić i zapewnić, że dokładamy wszelkich starań aby platforma Alior Trader działała stabilnie.
Z poważaniem,
Zespół BM Alior Bank
Informujemy, że dnia 30.04.2013r. z przyczyn technicznych, niezależnych od Biura Maklerskiego Alior Banku, nastąpiło błędne zamknięcie pozycji na niektórych rachunkach Alior Trader. W związku z zaistniałą sytuacją dołożyliśmy wszelkich starań, które miały na celu przywrócenie zamkniętych pozycji na rachunkach Klientów. Podjęliśmy próbę kontaktu z wszystkimi Klientami, których ten problem dotyczył, celem przywrócenia pozycji na rachunkach Alior Trader. Zostały poczynione działania, aby w związku z zaistniałą sytuacją żaden Klient nie poniósł straty. Powyższy błąd został wykryty i wyeliminowany. Za wszystkie problemy chcielibyśmy gorąco przeprosić i zapewnić, że dokładamy wszelkich starań aby platforma Alior Trader działała stabilnie.
Z poważaniem,
Zespół BM Alior Bank
Ja akurat nie dałem rady odebrać telefonu z Aliora we wtorek wieczorem, a gdy sam usiłowałem się tam dodzwonić "wszystkie linie były zajęte. Na szczęście zadzwonili dziś, proponując ponowne otwarcie zamkniętych pozycji po bieżących cenach, ze zwrotem różnicy. Tylko że dziś już miałem pootwierane inne pozycje na rachunku i nie bardzo miałem wolne środki na otwieranie kolejnych, więc nie mogłem się na to zgodzić. Uważam, że w takiej sytuacji, jaka miała miejsce, broker powinien uznać feralne transakcje za niebyłe, tzn. przywrócić rachunek do stanu sprzed tych transakcji (zwrot straty, lub zabranie zysku będących efektem omyłkowego zamknięcia). Złożyłem reklamację, domagając się właśnie takiego załatwienia sprawy. Mam nadzieję, że nie trzeba będzie pisać skarg do KNF-u.
Witam,
ostatnia moja wiadomość kilka stron przepadła bez echa. Skoro problem z zamkniętymi pozycjami prawie został rozwiązany, chciałbym również uzyskać pomoc w związku z moim problemem z funkcjonowaniem platformy. Po aktualizacji platformy niektóre narzędzie nie działają poprawnie. Chodzi mi głównie o Fibo retracement, fibo exp działa poprawnie. Nie można zmienić ich ustawień, bo brakuje zakładki we właściwościach narzędzia.
ostatnia moja wiadomość kilka stron przepadła bez echa. Skoro problem z zamkniętymi pozycjami prawie został rozwiązany, chciałbym również uzyskać pomoc w związku z moim problemem z funkcjonowaniem platformy. Po aktualizacji platformy niektóre narzędzie nie działają poprawnie. Chodzi mi głównie o Fibo retracement, fibo exp działa poprawnie. Nie można zmienić ich ustawień, bo brakuje zakładki we właściwościach narzędzia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam,
czy tez macie problemy z wykonaniem zlecen? Ja chce otworzyc shorty na USA500 i GER30, i dostaje odpowiedz ze "External feed" odrzuca.
Pozdrawiam,
Marcin Kamaj
czy tez macie problemy z wykonaniem zlecen? Ja chce otworzyc shorty na USA500 i GER30, i dostaje odpowiedz ze "External feed" odrzuca.
Pozdrawiam,
Marcin Kamaj
ja od dłuższego czasu próbuję zamknąć pozycję na USA500 bez skutku ..........otrzymuje taki sam komunikat
To już przestało byc zabawne, przez pół dnia nie mozna otworzyć/ zamknąc pozycji na cfd i jak zwykle zero odezwu ze strony Alior BAnku, jakies informacji, komunikatu.
Albo dla Aliora klienic korzystający z AlioTradera to tylko dodatek do kożucha, albo trzeba miec depo z 1000 000PLN, zeby powaznie potraktowali, bo przy takiej obsłudze i takim podejściu to klienci odejda gdzie inndziej bez żadnego żalu...
Pisze reklamcję, że pomimo klilku prób nie udało mi sie dzis otworzyc pozycji krótkiej na USA500, mam nadzieję, że zostanie rozpaczona pozytywnie i pozycja zostanie otworzona,( jezeli nizej to zostanie mi na konto dodana kwtoa wynikajca z roznicy kursowej) zwlaszcza ze wartosc pozycji jest mniejsza niz prowizje, ktore odprowadzam co miesiac.
AliorBank, jak widze nie zajal stanowiska w sprawie wynagrodzenia klientom utrudnien z dnia 30.04....
Z poważaniem
Marcin Kamaj
Albo dla Aliora klienic korzystający z AlioTradera to tylko dodatek do kożucha, albo trzeba miec depo z 1000 000PLN, zeby powaznie potraktowali, bo przy takiej obsłudze i takim podejściu to klienci odejda gdzie inndziej bez żadnego żalu...
Pisze reklamcję, że pomimo klilku prób nie udało mi sie dzis otworzyc pozycji krótkiej na USA500, mam nadzieję, że zostanie rozpaczona pozytywnie i pozycja zostanie otworzona,( jezeli nizej to zostanie mi na konto dodana kwtoa wynikajca z roznicy kursowej) zwlaszcza ze wartosc pozycji jest mniejsza niz prowizje, ktore odprowadzam co miesiac.
AliorBank, jak widze nie zajal stanowiska w sprawie wynagrodzenia klientom utrudnien z dnia 30.04....
Z poważaniem
Marcin Kamaj
Oni za bardzo się nie przejmują tymi cyrkami jakie sie u nich dzieją. Zawsze wina nie jest ich tylko ich pośredników, itd, niedługo na sprzątaczki zrzucą winę, że platforma nie działa poprawnie.KMarcin pisze:
A mnie jeszcze coś innego ciekawi. Jeśli możecie to sprawdźcie u siebie czy macie tak samo. Mianowicie pobrana prowizja. Podczas samoczynnego zamknięcia przez nich pozycji została pobrana prowizja od transakcji i co więcej podczas powtórnego (na moje żądanie) otwarcia pozycji prowizja została ponownie pobrana. Nie chce mi się tego przeliczać czy aby czasem nie zwrócili tego w trakcie "dopisania różnicy" na konto.
Mógłby ktoś to zweryfikować?
Mógłby ktoś to zweryfikować?
Przecież to tylko może zweryfikować ktoś , kto ma wgląd w Twoje konto , a więc Ty ewentualnie broker , tak więc mimo chęci nie będę mógł pomóc 

Chyba źle mnie zrozumiałeś albo ja nie wyraziłem się wystarczająco jasno. Nie chodzi mi o to, żeby mi ktoś przeliczył moje pozycje ale żeby sprawdził na swoim koncie (jeśli podobnie jak ja zażądał przywrócenia zamkniętych pozycji) czy aby nie naliczyli mu drugi raz prowizji tak jak u mnie. Zamknęli pozycję bez mojej zgody i przywrócili na moje żądanie pobierając jeszcze raz prowizję od tego otwarcia. Jaśniej już nie potrafięaliorr pisze:Przecież to tylko może zweryfikować ktoś , kto ma wgląd w Twoje konto , a więc Ty ewentualnie broker , tak więc mimo chęci nie będę mógł pomóc

Chwała Bogu, że to moje konto numer 4 w hierarchii bo by mnie szlag trafił chyba. Tak czy tak pora uciekać z tego bagna.