AliorTrader - ECN.
Re: AliorTrader - ECN.
kto wybrał niestabilnego brokera niech płacze .
zamkneli mi dwa zlecenia i przywrocili niedawno (po polnocy), zmian w ich wielkosci nie bylo.. na jedym widze TP sie zrealizowalo zaraz po powrocie wiec ok. pewnie ze stopem beda zwracac roznice w kasie bo w zeszlym roku tak mialem - zrealizowalo mi SL na awarii i rynek poszedl nizej - po awarii mi zwrocili roznice rynkowego wykonania i mojego poziomu.
nie mniej jakbym gral pod korek to bym sie bardzo zdenerwowal...
dzwonilem do nich i pytalem jak jutro alior dziala - dowiedzialem sie ze caly tydzien dziala normalnie, pewnie cfdeki jakies tylko swiatecznie..
nie mniej jakbym gral pod korek to bym sie bardzo zdenerwowal...
dzwonilem do nich i pytalem jak jutro alior dziala - dowiedzialem sie ze caly tydzien dziala normalnie, pewnie cfdeki jakies tylko swiatecznie..
Witam,
po wyspaniu sie, nerwy opadły,ale pozycje wróciły dopiero po północy.
Paltforma wygląda już normalnie, ale nadal jestem ciekawy czy Alior stanie na wysokości zadania i jakos Swoim klientom wynagrodzi wczorajsza awarię.
Czekam na ich ruch do poniedziałku, jak nie będzie odezwu to czas zmienić brokera.
Pozdrawiam,
Marcin Kamaj
po wyspaniu sie, nerwy opadły,ale pozycje wróciły dopiero po północy.
Paltforma wygląda już normalnie, ale nadal jestem ciekawy czy Alior stanie na wysokości zadania i jakos Swoim klientom wynagrodzi wczorajsza awarię.
Czekam na ich ruch do poniedziałku, jak nie będzie odezwu to czas zmienić brokera.
Pozdrawiam,
Marcin Kamaj
Awarie zdarzają się wszędzie i nie ma co panikować, o ile ktoś rzetelnie o tym informuje. Tu widziałem wpisy Alioru więc tragedii nie było. Oczywiście jest to sytuacja stresująca, ale jak widać wszystko wraca do normy.
Tak więc trochę spokoju życzę...
Cyb pisze:Awarie zdarzają się wszędzie i nie ma co panikować, o ile ktoś rzetelnie o tym informuje. Tu widziałem wpisy Alioru więc tragedii nie było. Oczywiście jest to sytuacja stresująca, ale jak widać wszystko wraca do normy.
Tak masz rację, że awarie zdarzaja się wszędzie, ale właśnie ta rzetelna informacja trochę wczoraj zawiodła, ponieważ osoby tutaj zarejstrowane tutaj otrzymały informację, ale ktoś kto nie uzywa tego forum nie dostał informacji. Sam odebrałem telefony od trzech znajomych, którzy sie pytali czy wiem co sie dzieje, ponieważ ich pozycje poznikały w okolicach godziny 14 a oni nie mogą sie skontaktowac z Konslutantem, na Platformie nie ma inforomacji itd, itp. Pierwsze telefony otrzymali w okolicach godziny 18-19 z informacją co sie stało.
Jeżeli komuś znika 100k PLN z depo i brak jest jakiekolwiek informacji co się dzieje przez 3-4 godziny to nie może być spokojny...
Sam do tej pory byłem "zadowlonym" klientem BM Alior Banku i użytkownikiem AliorTrader od 2011 roku, więc dużo z nim przeżyłem, ale wczoraj mój poziom zaufania i zadowloenia drastycznie spadł, bo nie mieć kontroli nad Swoimi pozycjami przez 10 godzin!!!, to nic przyjemnego...
Dlatego mam nadzieję, że Alior stanie na wysokości zadania i zrewanżuje się klientom, albo jest to ta wyższa klutrua bankowości, która podnosi standard powyżej konkurencji, albo...no właśnie
Pozdrawiam,
Marcin Kamaj
Brak prowizji przez chociaż 2 tygodnie byłoby miłym akcentem.
Otóż właśnie jest tragedia. Wzoraj o 18 udało mi się do nich dodzwonić i pozycję miały wrócić do godziny a tu jest 10 prawie i dalej ich brak. To jest sprawa do nadzoru jak dla mnie.Cyb pisze:Awarie zdarzają się wszędzie i nie ma co panikować, o ile ktoś rzetelnie o tym informuje. Tu widziałem wpisy Alioru więc tragedii nie było. Oczywiście jest to sytuacja stresująca, ale jak widać wszystko wraca do normy.
PS: Właśnie w tej sprawie się dodzwoniłem do Aliora i okazuje się, że nie da się odtworzyć moich pozycji. Zatem mimo obietnic z wczoraj nie byłyby one nigdy otworzone. Jutro mają zwrócić róznice na konto pomiędzy ceną otwarcia bo za chwilę pozycję zostaną otwarte ponownie po cenie aktualnej a ceną z godziny 14 wczoraj. Zobaczymy czy tak będzie I oczywiście zero informacji od nich. Gdybym sam nie zadzownił to nikt by nawet palcem nie ruszył mimo że otrzymali dyspozycję telefonicznie.
PS2: Minęła godzina i oczywiście pozycje nie zostały przywrócone. EUR/UD zamknąłbym właśnie teraz po kursie 1,31950. No to od tego poziomu jutro zaczynam reklamację. Kłamstwa konsultantów plus niemożliwość dodzwonienia to już przelało czarę goryczy
W ogóle niezły dali wybór: zostawić zamknięte albo otworzyć jak było.
Na moje stwierdzenie, że już dwa razy mogłem zamknąć z zyskiem usłyszałem coś w stylu "co mnie to obchodzi".
Żadnej rekompensaty nawet nie zaproponował Alior.
PS. Na szczęście zamknąłem już z zyskiem, ale niesmak jest duży. W dodatku dzisiaj już 5 razy rozłączyło mi platformę i teraz nawet nie łączy ponownie.
Na moje stwierdzenie, że już dwa razy mogłem zamknąć z zyskiem usłyszałem coś w stylu "co mnie to obchodzi".
Żadnej rekompensaty nawet nie zaproponował Alior.
PS. Na szczęście zamknąłem już z zyskiem, ale niesmak jest duży. W dodatku dzisiaj już 5 razy rozłączyło mi platformę i teraz nawet nie łączy ponownie.
Znów ten wynalazek nie działa! Czy ludzie z Aliora w ogóle nad czymś panują?!
Pewnie świętują, a serwer zawiesił się.
Zarobek uciekł. Dziękuję Ci Aliorze!
-- czw 02-05-2013, 14:47 --
Nieprawidłowe świece są znowu, np. H4 o 12 i 13.

Zarobek uciekł. Dziękuję Ci Aliorze!
-- czw 02-05-2013, 14:47 --
Nieprawidłowe świece są znowu, np. H4 o 12 i 13.