AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

MASZ
Uczestnik
Uczestnik

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: MASZ »

Witam, w sumie nie mam większych doświadczeń z innymi platformami niż Alior Trader niemniej ostatnie dni doprowadziły mnie do dużego spadku zaufania.
- pozamykane transakcje i zapewnienia pracowników że do godziny wszystko zostanie przywrócone... wiecie jak się skończyło...
- natepnego dnia, jakis dziwny "restart systemu", zaplanowany na 16.00.. okazało sie ( PONOWNIE ) że informacje pracownikow kontatowych, że to sprawa na cytuje "15 minut" trwało prawie 2h...

- kolejny dzien ( piatek 3.05 ) brak mozliwości zawierania transakcji na surowcach i indeksach...kolejny telefon i kolejne zlewające odpowiedzi że jest awaria.,, i chyba dzisiaj już się nie da nic zrobić ( było po 16...)

- absolutnym "hitem" okazała się jednak informacja na stronach biura maklerskiego o wielkości lewarowania na walory, np. z WIG20 ( POL.AGR, POL.PKN itp ) wg. oficjalnej informacji ( 2 tyg. temu na stronach aliora ) lewarowanie x100...
zatem składam zlecenie i liczę zmiany % i jak nic nie wychodzi mi x100... dzwonie ponownie, prosze o podanie imienia i nazwiska osoby z która rozmawiam i pytam jeszcze raz.. jaki jest lewar....i słysze ponownie x100, zatem prosze uprzejmie
aby mi to przeliczono bo wg. mnie jest zupełnie inaczej, a konsultat dalej uparcie i z ironia w głosie stara mi sie udowodnic ze nie potrafie sobie policzyć...uparcie jednak drążyłem temat i w końcu konsultant doszedł do wniosku że mam racje że lewar jest x4 ale nie wie o co chodzi...i ironicznie zapytał czy w czym jeszcze może pomóc....

-- 05 maja 2013, 21:01 --
KMarcin pisze:Ja akurat chce Swoje pozycje, bo zarabiają. Tylko chce dostać jakąś informacje z banku a tu nic, nawet sie dodzwonić nie można...

Mogliby przynajmniej po przez platformę dać znać, że pozycje są zakmnięte omyłkowo i zostaną za chwile przywrócone... wpis na forum konsultanta AB nie jest wiążący...

Wy tez nie macie raportow teraz w platformie?

Nie wiadomo co robic dalej...

Aktualizacja 17:05:

Dodzowniłem sie do konsultanta i złożyłem "Dyspozycje przywrócenia pozycji sprzed godziny 14:00", pozycje maja do godziny czasu "wrócić do mnie". Zapomniałem się dopytac, czy każdy tak musi zrobić, aby odzyskać Swoje pozycje.

Dodzownić udało mi się po dokładnie 22 minutach słuchania komunikatu " Obecnie wszyscy konsultanci sa zajęci", więc uzbroić sie trzeba w cierpliwośc. Jeżeli komuś znikły pozycje, a ma małe depo to nie zajmujcie teraz nowych pozycji, bo w przyadku przywrócenia starych, może wystąpić problem z pokryciem depozytu.

Raporty i inne funkcje Platformy mają być przywrócone...dziś.

Ogólnie zadając pytanie, czy moge teraz bezpiecznie handlować, nie uzyskałem jednoznacznej odpowiedzi, która by mnię uspokoiła...

Z powazaniem,
Marcin Kamaj

SMS... jak jest margin call to potrafia wysłać SMSa... podobnie powinno być jak jest awaria, SMS do wszystkich użytkowników i przynajmniej jest szansa że wiekszość odbierze... ja na razie straciłem zaufanie do tej platformy

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

Próba otwarcia pozycji na COM.GOLD skutkuje ponad minutowym oczekiwaniem i kończy się komunikatem "Order refused by external feed". Ktoś coś wie na ten temat ?
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

jac
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: jac »

Na GER30 i USA500 wszystko odrzucane od polowy piątku.

tracer.on
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tracer.on »

powtórka z rozrywki
platforma stoi i restart wywala błąd

set
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: set »

Ten wynalazek o nazwie ALIOR TRADER to mega porażka, nie wiem czy na rynku jest coś gorszego! Ludzie pracujący tam to jeszcze większa porażka, zupełnie niczego nie ogarniają...

awab
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: awab »

jak zwykle aktualizacja 1,5 czy 2 tygodnie temu i od tego czasu jakas masakra, ta platforma to mega badziew, jeżeli coś zaczyna działać to przy kolejnej aktualizacji wszystko sie sypie, dziś już znowu od 10.46 platforma nie działa. 3 lata na rynku i dalej nie potrafią dziłać sprawnie, wiecznie coś. TOTALNA PORAŻKA!!!!

eddek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eddek »

.
.
.
.
.
Aliorze! Tracisz klientów!
Jak można pracować, skoro platforma nie działa?
.
.
.
.

awab
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: awab »

66 próba połączenia!!! CZAS NA ZMIANĘ BROKERA, BO Z TYM BADZIEWIEM NIE DA SIĘ FUNKCJONOWAĆ!!!!

MASZ
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: MASZ »

pełna kompromitacja... a spróbujcie sie dowiedzieć coś na info linii... od 1.5h to samo jak mantra
"trwa właśnie restart systemu - wg. mojej wiedzy właśnie powinno już wszystko działać"
jakiekolwiek dalsze pytania kończą się ciszą lub ponownym zapytaniem "w czym mogę pomóc" :))

-- 06 maja 2013, 12:17 --

aaah zapomniałem jeszcze o akcji z poranka...) oczywiście nie mozna było zlecen składać, w końcu po
udanej próbie dodzwonienia się na infolinie dowiedziałem się jak zwykle o problemie technicznym...i zacytuje:
"moge do Pana oddzwonić jak już będzie można", sugeruje żeby może sms wysłać będzie szybciej..."czy moge w czymś Panu pomóc jeszcze" :))) zatem poprosiłem o informacje telefoniczną... oddzwoniono do mnie o 11.00 ( 2h po tym jak już można było składać zlecenia....) tyle tylko że akurat system sie walną ponownie o czym Pan z infolini się nie wiedział :)

Czy można jakies ubezpieczenie wykupic na wypadek niekompetencji i fuszerki takiej platformy?

set
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: set »

Badziew działa, ciekawe jak długo.

ODPOWIEDZ