Cel 100 tysięcy K. ostatnia szansa overalla.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
kashper
Pasjonat
Pasjonat

Re: Cel 100 tysięcy K. ostatnia szansa overalla.

Nieprzeczytany post autor: kashper »

overall pisze:Nie lapac ruchow dlugoterminowych, nie wolno !
Oj nie zgodzę się. Tylko trzeba się nauczyć trzymać pozycję długoterminowo. Złapać jest bardzo łatwo, ale wytrzymać z pozycją tydzień, a co dopiero miesiąc. :idea:
Jeden TF daje wystarczająco dużo wątpliwości co do kierunku przyszłego ruchu.
O dywersyfikacji + wypłaty + statystyki + podsumowanie z pierwszego dziennika

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

kashper pisze:
Oj nie zgodzę się. Tylko trzeba się nauczyć trzymać pozycję długoterminowo. Złapać jest bardzo łatwo, ale wytrzymać z pozycją tydzień, a co dopiero miesiąc. :idea:

Co racja to racja, przestawiles sie na h4, zmniejszyles pozycje i dobrze ci to idzie, na dodatek mniej stresow. Z tym ze kurna gdybym trzymal sie zasad to dzis w 2 h bym ugral 500zl i koniec pracy. nigdzie nie dostane takiej stawki. chyba ze w norwegii... tam wiecej.

Zobaczymy, wiem ze potrafie ale nie chce sie tez przy tym wykonczyc wiec robie sobie testy i na H4 az po W1, back testy są rewelacyjne wiec zobaczymy.

pozdro.

a edek oczywiscie up... mialem nawet sygnal na wejscie gdy mnie wybilo ale wole juz imprezowac i cieszyc sie dniem. mowi sie trudno.

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

overall pisze:
kashper pisze:

Co racja to racja, przestawiles sie na h4, zmniejszyles pozycje i dobrze ci to idzie, na dodatek mniej stresow. Z tym ze kurna gdybym trzymal sie zasad to dzis w 2 h bym ugral 500zl i koniec pracy. nigdzie nie dostane takiej stawki. chyba ze w norwegii... tam wiecej.

Zobaczymy, wiem ze potrafie ale nie chce sie tez przy tym wykonczyc wiec robie sobie testy i na H4 az po W1, back testy są rewelacyjne wiec zobaczymy.

pozdro.

a edek oczywiscie up... mialem nawet sygnal na wejscie gdy mnie wybilo ale wole juz imprezowac i cieszyc sie dniem. mowi sie trudno.
Po pierwsze mogę Cię uspokoić - nawet w Norwegii ciężko o 250zł na godzinę :mrgreen:
Po drugie w poniedziałek też jest dzień a kto rano wstaje...
Po trzecie nie napalaj się, powoli rób swoje, lepiej nie zarobić jak stracić, dobrze napisał Sildra: jak będziesz miał presję na odrobienie to tylko więcej prze...biesz. Nie odrabiaj na siłę tylko broń tego co zostało. Masz mieć ciśnienie to lepiej zrób przerwę-ochłoń.
3mam kciuki
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

overall pisze:Dzieki panowie za wsparcie, dzisiaj pocisnalem lotem bo wyweszylem szanse odrobienia ale mimo to dwa razy nie poczekalem na sygnal i dalem dupy, ostatnie wejscie po 3 stratach przestawilem na be tak by pokryc 3 straty i po danych liczylem na ostrą wybitke i ze zlape dlugoterminowca 1 lotem z czego bym sie nie zmiernie ucieszyl ale wiadomym jest ze nie ma tak dobrze to tez dzis tylko:

31zl i 81 gr na plus ;) a moglo byc z 500zl na plus gdybym zrealizowal zgodnie ze strategią skalpu ;)

slaba reakacja po tych danych mimo wszystko ale jesli pojdą górą to sie lekko wku.... :)

Nie lapac ruchow dlugoterminowych, nie wolno ! :D Do tego jestem pewien ze gdyby nie tak wysoka stawka jak dla mnie to nie dał bym az tak wysokiego BE i mozliwe ze ciagle byl bym w grze z szansą na wielki ruch. zasady polamane :D do tego na czubku po tym wybiciu widzialem rgra na m1 i sie jebany zrealizowal tak by wybic mojego BE. Mam nadzieje ze jednak nie pojda do gory to bede mial satysfakcje :D

milego weekendu !

edit. wlasnie sobie uswiadomilem ze zle to rozegralem, trza bylo zrealizowac polowe na gorze co pokrylo by prawie w calosci strate a be dac o wiele nizej a i tak w razie czego wyszedl bym na plus. madry polak... ;)
Widze ze podobnie sie przejechalem :D

Edit. Teraz zauwazylem ze tam gdzie ja mialem ostatniego szorta Ty miales longa, na jakiej podstawie ? Jak bym dla Ciebie sprzedal :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

kashper pisze: Złapać jest bardzo łatwo, ale wytrzymać z pozycją tydzień, a co dopiero miesiąc. :idea:
Według mnie trzymanie pozycji tydzień bądź miesiąc to trochę głupota, statystycznie najlepsze trejdy trwają od 2 do 3 dni,
biorąc pod uwagę takie pary jak edek, kabel, frank na jenowych chyba trochę inaczej to wygląda :D Mnie ostatnio paluchy swędziały na ejku i sobie zabezpieczyłem trochę :/ oczywiście wycięte a dzisiaj by była taka malina.
eh.PNG
Mnie już znudziła ilość be dlatego jak gram to sl daję wielkości 100 pipsów danego dnia co kosztuje jakieś 10% depo, oczywiście jeszcze mi się nie zdarzyło żebym przy jednej pozycji takim ryzykiem grał na tego SLa składają się od 2 do 6 pozycji, jak idzie w moją stronę to piramiduję/zabezpieczam różnie to bywa. W moim przypadku bycie super dokładnym nie zdawało egzaminu, chłopaki muszą wyciąć skalpelów i tych z SL za przedostatnim szczytem inaczej się nie da pozycje muszą być. RR to tam różnie czasem zabezpieczę to wytną na mały + jak na ejku, najlepiej jak zrobią 80+ pips wtedy takie rr z 2-4 pozycji fajna sprawa tp też nie ma co stawiać czasem się można zdziwić gdzie rynek zaleci. Jak dla mnie to H4 rządzi :)
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

ukulele

Nieprzeczytany post autor: ukulele »

Darkey pisze:Według mnie trzymanie pozycji tydzień bądź miesiąc to trochę głupota, statystycznie najlepsze trejdy trwają od 2 do 3 dni,
Naprawdę? :mrgreen: A możesz pokazać te statystyki?

jak_zyc
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jak_zyc »

ukulele pisze:
Darkey pisze:Według mnie trzymanie pozycji tydzień bądź miesiąc to trochę głupota, statystycznie najlepsze trejdy trwają od 2 do 3 dni,
Naprawdę? :mrgreen: A możesz pokazać te statystyki?
Szczerze... naprawdę.
Zajrzyj do jurnala Super Dobre Wejścia, albo zapytaj 4expage - wymiatacza w dziedzinie skalpu jednopipsowego :lol: :lol: :lol: :lol:
Wygranym nie jest ten, kto zgarnia pule najczęściej, wygrany to taki, kto zgarnia najwięcej pieniędzy!

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

ukulele pisze: Naprawdę? :mrgreen: A możesz pokazać te statystyki?
Nie waliłem głupa :lol: , masz paczydła? Jeśli tak to ich użyj. Pacz tu i licz czy nie 2 i 3 przeważają, gdy zamykamy się w tygodniowej ramie czasowej?
d1-w1-mn.PNG
Można inwestować na miesięcznym oczywiście ale zaliczanie po drodze ok 3 cofek po 150 - 200 pips to taka trochę lipa jak dla mnie.

Edit:
To samo na h4 czyli tf którzy rządzi :D w ramie d1, to że mnie wydymali po pierwszej to inna sprawa, chłopaki żądzą ja się mogę tylko dostosować,
liczyłem na W a zrobili SHS i dupa zbita, dlatego trzeba mieć dla nich respekt, ale i korzystać z ich przyzwyczajeń.
h4-d1.PNG
Swoją drogą co się dzieje z overall? Zapowiadał się fajny dziennik a tu cisza. :?
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer

ukulele

Nieprzeczytany post autor: ukulele »

Heh no jesli Twoja matematyka polega na "paczeniu" i liczeniu na palcach świec to jestem pełen podziwu, ja wolę jednak naukowe metody.
Darkey pisze:To samo na h4 czyli tf którzy rządzi
Ciekawe stwierdzenie, możesz uzasadnić? Bo TF jak każdy inny - rynek przecież jest fraktalem, poza tym H4 zależy od strefy czasowej.
Darkey pisze:dlatego trzeba mieć dla nich respekt, ale i korzystać z ich przyzwyczajeń.
Heh nie ma to jak outsider, który myśli, że jest insiderem :mrgreen:

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Widzisz ja tam wolę łopatologicznie byle do przodu :D
Ty sobie możesz po naukowemu byleś coś z tego miał.

Sporo tych naukowych metod posiadasz? Możesz się czymś podzielić może się akurat coś jeszcze nauczę :lol:
Tylko czy warto skoro ponoć każda naukowa metoda nie działa czyt. z czasem się wykłada.

O robotach zarabiających ponad 10% w dłuższym okresie czasu też nie słyszałem.

Jestem tego zdania że życie sobie trzeba upraszczać a nie komplikować,
wolisz odwrotnie twoja sprawa :mrgreen:

ODPOWIEDZ