Cel 100 tysięcy K. ostatnia szansa overalla.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
overall

Re: Cel 100 tysięcy K. ostatnia szansa overalla.

Nieprzeczytany post autor: overall »

Stforex pisze:Nieźle :). U mnie po okresach dobrych zysków pojawiały się okresy większych strat. Tak, jakby rynek raz był dla mnie hojny, a raz przekorny. Problem polegał na tym, że wraz z zyskami zwiększałem pozycję i to powodowało ostry relatywny DD. Gdy zaliczałem kilka dużych strat psychika nie wytrzymywała i paliłem konto do ziemi chcąc się odrobić. Mam nadzieję, że nie wpadniesz w taki korkociąg. Powodzenia Overall.

Hej :)

U mnie bywalo tak samo, straty jesli sie pojawialy to zawsze przerastaly zyski i to w znacznie szybszym tempie. Czlowiek harowal na te profity i nagle cos sie dzialo w glowie po czym zaczyna grac inaczej, odwazniej, zapomina o SL, zwieksza pozycje i jest klops.

W taki korkąciąg prawie dzis wpadlem bo na rynku nie pojawil się żaden z moich sygnałow a ja wszedlem w pozycje i oczywiscie SL, pozniej kolejny z zemsty czyli tzw efekt revenge :) W koncu pojawilo sie fajne LT mimo ze nie grywam na nie to zaryzykowalem z podwojeniem pozycji i jak tylko byl zjazd na jpy to zamknalem oby dwie i dzien na plus 120 zł Szalu nie ma i yen powinien sie jeszcze umocnic ale zamknalem bo jestem zly na siebie ze jeszcze wczoraj gdzies na forum pisalem o zasadach a dzisiaj sam ostro je połamałem dlatego dalem sobie kare by nie zarobic dzis więcej bo to i tak nie byl moj sygnal :D

Ustalilem sobie wartosc na 0.50 lota i tego chce sie trzymac powiedzmy do jakichs 15 moze 20 tys najlepiej i dopiero zwiekszyc do 1 lota.

Patrze sobie wlasnie jak yen leci i pewnie ominie mnie dzisiaj z ponad 1-2 tysiące zl profitu ale trudno, ciesze sie ze i tak pomimo wlasnej glupoty wyszedlem na plus.

pozdro.

mike_05 pisze:No właśnie. Zalecana ostrożność i ograniczone zaufanie do samego siebie. Po dobrym dniu, oczekujemy, że następne będą równie dobre. Oczywiście mama na myśli grę decyzyjną, nie automatyczną. Następny dzień często odda to, co poprzedni przyniósł. Przyczyną często jest przerwanie ciągu myślowego i podświadomego postrzegania rynku. Po sukcesach rzędu 5,10,15% dziennego urobku, zalecana jest przerwa. Nawet jak rynek robi figury, których potem by się żałowało.
No wlasnie, w koncu weekend. Mozna odpocząć i nie ma czego żałować bo okazje są każdego dnia.

:564:

overall

Mialem nie tykac tego journala ale zrobie chociaz jedno podsumowanie:

W poniedzialek zaspalem, oczywiscie gdy spalem byl piekny sygnal na 30 pipsow czyli 480zł

we wtorek wstalem jak należy i wpadlo 311zł

w srode czysty sygnal i wpadlo 480zł

w czwartek kiepski, walka z rynkiem, zemsty itd i w koncu 230zł wpadlo,

dzisiaj w piatek tylko 120zl bo jak ta parówa nie poczekalem na sygnal ktory zjawil sie pod koniec mojego czasu pracy, oczywiscie byl by idealnie profitowy na 30 pipsow bo tak ostatnio ustawiam tp i zamiast 120zl wymeczonych wpadlo by lajtowo 480zl bez cisnien.

4 dni grania nowa strategią daly 1150 zł z czego dwa ostatnie dałem ciała.

pozdr,

ps. chcial bym tu wpasc za jakies pol roku - rok i napisac ze sie udalo, tyle. moze byc kosz.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

A ja dziś przekombinowałem, minimalna dniówka jest, ale mogło być ponad :-)

na dziś koniec :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

overall

Microbi pisze:A ja dziś przekombinowałem, minimalna dniówka jest, ale mogło być ponad :-)

na dziś koniec :D

Ty przynajmniej szybko skonczyles. Mnie dzis rynek troche wymeczyl ale oplacilo sie:

1. -10 pip

2. + 42 pip

Zysk = dniówka polaka w norwegii zatrudnionego przez posrednika ;) czyli 520zl. Zatrudnieni bezposrednio przez pracodawcę zarabiają 2 razy wiecej wiec jak ktos sobie nie radzi z forexem to zawsze mozna zostac vikingiem ;)

pozdro.

overall

Ostatnio nie skrobalem wiec cos tam skrobne.

Postanowilem sobie jebnąć dlugoterminowca co by troche odpocząć i wiecie co, umęczyłem sie bardziej niz przy skalpie :D Te korekty wczoraj na 80 pip i dzisiaj na 100, wyczekiwanie na dane z anglii i usa.... nie przywyklem do tego :D Nie mam pojecia jak mozna to traktowac jako szum :D

Licze na jakies 1.5300 - 1.5400 na kablu chociaz jak tak sobie patrze to mozliwe ze zlapalem dolka i teraz tylko góra. Ogolnie będe wiedzial po danych z anglii w przyszlym tygodniu.

korcilo mnie by lapac te korekty i piramidowac pozycje ale kurna NIE ! :D

pozdro

ps, ten dzisiejszy pmi z usa na koniec to totalna sciema sciem :D

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

overall pisze:Postanowilem sobie jebnąć dlugoterminowca co by troche odpocząć i wiecie co, umęczyłem sie bardziej niz przy skalpie :D Te korekty wczoraj na 80 pip i dzisiaj na 100, wyczekiwanie na dane z anglii i usa.... nie przywyklem do tego :D Nie mam pojecia jak mozna to traktowac jako szum :D
Właśnie z tego powodu ja nie gram długoterminowo - ustawiam zwykle tp nie większe niż 70p - bo taki ruch jest jak najbardziej prawdopodobny w ciągu paru godzin i to bez większej korekty. Oczywiście zdarzają się większe ruchy ale z moich obserwacji wynika, że maks. wartość to właśnie okolice 70p. Natomiast nie ustawiam tp mniejszego niż 35p.

pozdrawiam 8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

overall

Wiem, wiem i dlatego zazwyczaj nie trzymam pozycji dluzej jak 4-6 godzin... inaczej to meka jak wlasnie to co mam tutaj:

Doszlismy do poziomu o ktorym wspominalem ze sprzedam i oczywiscie nie sprzedalem, w tej chwili jestesmy 100 pips nizej i mam dylemat czy tego nie zamknac na + 220 pips (juz mniej bo jebance cisna a moglo byc lekko ponad 300 pip).

Ogolnie za bardzo zasugerowalem sie ostatnimi danymi z wielkiej brytanii, wczoraj pozytywne i dzis tez pomimo tego ze wczoraj dane daly tylko szpile po czym byl spadek to dzisiaj stalo sie identycznie z tym ze juz bez powrotu...

Jest to dosc istotne miejsce wiec chyba zaryzykuje ze jutro moze byc retest chociaz na 50 pipow i sie troche tutaj pobujają. Gram 0,50 lota wiec w tej chwili jest mniej o 1700zl w stosunku do wczoraj, dlatego nie lubie grac dlugoterminowo i patrzec na te wahania....

ogolnie zjebalem, bo jak zawsze wiecej i wiecej ;)

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kondek »

Muszę powiedzieć że i tak ładny trejd :-) Ja np. lubię takie długoterminowce. Życzę powodzenia.
Konsekwencja i żelazne zasady to droga do sukcesu

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Szacun Overall, jak bym tak nie potrafił :P Mnie trejdy powyżej paru godzin nawet na demo doprowadzają do sraczki za przeproszeniem :D Jakoś się czuję nie swoją jak tak długą to trzymam, nawet jak jest na fajnym plusie to i tak mnie to jakoś wewnętrznie denerwuje.

Wrzuciłbyś screena z niższego interwału? (z tego z którego wchodziłeś) + jaki był SL początkowy?

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

overall brawo
bardzo ładny trejd ja bym trzymał dalej
widzisz jak sie przyzwyczaimy do DT to dłuuuugi termin jest jakiś dziwny a pokus codziennie kilka
ja lubie grać na dłuższe trejdy i po pierwszych szlifach powiem że to to samo co DT z tym jest lepiej że jak coś to mniej transakcji i mniejsze ryzyko straty

pamiętaj żeby nic nie dobierać w międzyczasie i kombinować pierwsza rzecz to zamknięcie pozycji a potem można myśleć co dalej
hej
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

ODPOWIEDZ