Cel 100 tysięcy K. ostatnia szansa overalla.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Re: Cel 100 tysięcy K. ostatnia szansa overalla.

Nieprzeczytany post autor: freakout »

widzę overall że siedzimy w tym samym trejdzie :P ja spóźniłem się trochę z wejściem bo wszedłem na poziomie 1.5232, ale TP mam ustawione na 1.5456 i do tego momentu będę tą transakcję trzymać :) albo wóz, albo przewóz :D

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

Kondek, ja srednio ale dzięki :)
Midas pisze:Szacun Overall, jak bym tak nie potrafił :P Mnie trejdy powyżej paru godzin nawet na demo doprowadzają do sraczki za przeproszeniem :D Jakoś się czuję nie swoją jak tak długą to trzymam, nawet jak jest na fajnym plusie to i tak mnie to jakoś wewnętrznie denerwuje.

Wrzuciłbyś screena z niższego interwału? (z tego z którego wchodziłeś) + jaki był SL początkowy?

Pozdrawiam, Midas

Lubie czytac te twoje komenty :D :564:

Apropo... SL wlasnie mniej wiecej na poziomie rozwolnienia (czyli mentalny) ale dokladniej napisze jak juz zamkne pozycje :)

Jones pisze:overall brawo

pamiętaj żeby nic nie dobierać w międzyczasie i kombinować pierwsza rzecz to zamknięcie pozycji a potem można myśleć co dalej
hej
to jest wlasnie najtrudniejsze - hamowanie sie przed prawie stuprocentowymi okazjami, ale dzieki temu jestem w stanie dluzej trzymac pozycje niz gdybym trzymal dwie, jedną juz pewnie dawno bym zamknal, a przy cofce pewnie i dwie na raz a tak da sie to jakos znieść i przetrzymać.

hej ;)
freakout pisze:widzę overall że siedzimy w tym samym trejdzie :P ja spóźniłem się trochę z wejściem bo wszedłem na poziomie 1.5232, ale TP mam ustawione na 1.5456 i do tego momentu będę tą transakcję trzymać :) albo wóz, albo przewóz :D
Bo to dobry trejd jest :) Ja siedze od 1.5064 (zjebalem z wejsciem bo sygnal byl wlasnie na dnie dopiero ale juz tam..)

Tymczasem bawie sie w konkurs aliora o 100 tys i wlasnie kupilem gbpusd, juz 30 pip na plusie albo dopiero bo kurcze powiem wam ze tyle ile sie naczekalem na tym kablu na te 300 pip to wczoraj po 23 w nocy gdy juz bylem zarejestrowany w konkursie spokojnie moglem osiagnac w ciągu doby na gbnnzd, mialem sygnal na samym dnie czerwcowej swieczki i jakos mnie sparaliżowało przed wejsciem a wlasnie na takich parach sie wygrywa konkursy ( od 23:00 wczoraj jebneli 270 pipsow). Za to na geju zaliczylem be i ominelo mnie 170 pips, fatalnie sie zaczal dla mnie ten konkurs.

W kazdym badz razie zobaczymy jak rozstrzygnie sie ta pozycja:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

30 maja na świecy dziennej był kapitalny sygnał do wejścia na GBP/NZD i nie wiem jakim cudem ale go przegapiłem, a też bym na pewno wszedł :D no ale mówi się trudno, następna okazja będzie kiedy indziej ;)

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

overall pisze:
Jones pisze:overall brawo

pamiętaj żeby nic nie dobierać w międzyczasie i kombinować pierwsza rzecz to zamknięcie pozycji a potem można myśleć co dalej
hej
to jest wlasnie najtrudniejsze - hamowanie sie przed prawie stuprocentowymi okazjami, ale dzieki temu jestem w stanie dluzej trzymac pozycje niz gdybym trzymal dwie, jedną juz pewnie dawno bym zamknal, a przy cofce pewnie i dwie na raz a tak da sie to jakos znieść i przetrzymać.

hej ;)
nawet nie wiesz jakich to uczy pozytywnych nawyków /w moim odczuciu/
czlowiek sie nie jara na jakies tam podbitki czy dane tylko realizuje plan

pomyśl sobie tak jak bym wszedł w pozycje i przykładowo wziął 70-100p zarobku to penie bym był zadowolony :D
to teraz dopóki nie spadnie poniżej tego zarobku jestem zadowolony :D
ten zarobek co tak sie zmienia na rachunku to aktualnie tylko liczby
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

overall

Pozamykane :D

1. moj rachunek: gbpusd zamkniete na + 300 pipsow i mam gdzies ze mogą pojsc wyzej ;)

2. rachunek konkursowy z aliora (w sumie to tez moj :P ) gbpusd zamkniete na + 75 pipsow.

Na razie przerwa i relax :)

ps. niech mi ktos napisze jak sie wstawia zamkniete pozycje na wykres na platformie aliora to bym wstawil na forum screena (bo jak robie tak jak na mt4 to niestety nie dziala, nie wiem czy w ogole jest taka mozliwosc).

pozdro.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

W aliortraderze bylo bodaj w ustawieniach wykresu takie cos jak "wyswietlanie zamknietych pozycji". Jak bede przy jakims normalnym komputerze to poszukam.

overall

Stforex pisze:W aliortraderze bylo bodaj w ustawieniach wykresu takie cos jak "wyswietlanie zamknietych pozycji". Jak bede przy jakims normalnym komputerze to poszukam.

Dzieki, troche słabo to widac bo nie ma kreski trendu jak w mt4.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Hehe, ecn-style. W sumie narzedzia do rysowania sa calkiem przyjemne, zawsze mozna dorysowac kreske "na oko" ;)
Pozdrawiam i powodzenia.

Awatar użytkownika
devport
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: devport »

jezeli szukalbys ecn i mt4, polski broker to bre bank polecam. Alior uzywalem 1.5 roku, stracilem sporo nerwow jak i zdrowia przez ich platforme.

Sry. z tel. pisane
Wracam po latach przerwy....

overall

skur.... dałem się wycyckać jak amator...

do tego tak się ostatnio przyzwyczailem do długich trejdow ze nie zainkasowałem 60 pipow gdy była okazja po czym skur... wrócili po mojego be na moim rachunku jak i na konkursowym a były już takie piękne wyniki procentowe...

po prostu nie mam slow na siebie zwłaszcza ze dostrzegłem na samym czubie sygnal na spadki i zamiast odwrócić pozycje albo po prostu zrealizować zysk już bez odwracania, to ja jak ten muł czekałem na gwiazdke z nieba....

wycieli mi stary numer... trzymanie od wczoraj w nocy do tych jebnietych danych....

wejście było w oparciu o trend wzrostowy z D1 i kilka innych wskazówek dlatego myslalem ze spokojnie przebiją trend spadkowy na h1 a oni idealnie zawrócili spowrotem by się odbic od D1.... nie mam słow.... było 1500zl , zostało BE gówno...

przerwa. :)

ODPOWIEDZ