Cel 100 tysięcy K. ostatnia szansa overalla.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
ukulele

Re: Cel 100 tysięcy K. ostatnia szansa overalla.

Nieprzeczytany post autor: ukulele »

Darkey pisze:Sporo tych naukowych metod posiadasz? Możesz się czymś podzielić może się akurat coś jeszcze nauczę
Tylko czy warto skoro ponoć każda naukowa metoda nie działa czyt. z czasem się wykłada.
Jedną z podstawowych, jaką się kieruje na rynku jest matematyka. Ale "paczona" i na oko, ale naukowa.
Darkey pisze:O robotach zarabiających ponad 10% w dłuższym okresie czasu też nie słyszałem.
Co nie znaczy, że nie ma takich :) Są znacznie lepsze.
Darkey pisze:Jestem tego zdania że życie sobie trzeba upraszczać a nie komplikować,
wolisz odwrotnie twoja sprawa
Upraszczanie nie oznacza ignorancji, którą pokazujesz.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

ukulele pisze: Co nie znaczy, że nie ma takich :) Są znacznie lepsze.
I oczywiście masz na to dowody które mi pokażesz?
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

ukulele

Nieprzeczytany post autor: ukulele »

A kim Ty jesteś, że mam Ci coś udowadniać? Bo zaczyna mnie to już bawić :)

Z Twoim podejściem do matematyki nawet jakbym pokazał Ci EA, to nie doliczyłbyś się tych świeczek "paczeniem" :)

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

To tak pacz co piszesz
"
ukulele pisze:A kim Ty jesteś, że mam Ci coś udowadniać?
"

teraz paczaj tutaj
ukulele pisze:Naprawdę? :mrgreen: A możesz pokazać te statystyki?
Ba i odpowiedz:

Kim ty jesteś że ja Ci mam coś pokazywać, hehe ok koniec oft. ja wiem jak to z wami jest, najpierw próbujecie sprowadzić do swojego poziomu a później wygrać doświadczeniem.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

Jakie masz wyniki Overall?
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

Madins pisze:Jakie masz wyniki Overall?

Do przodu ale z przykroscią musze stwierdzic ze im mniej mnie na forum tym lepiej. Ogólnie im mniej zaangażowania i fascynacji calym rynkiem FX tym lepsze decyzje jak i wyniki. Dla mnie moze istniec tylko wykres i dane makro. Nic wiecej.

Do tego jednoczesnie testuje(demko) ostrą dywersyfikacje na podobienstwo polbandy z tym ze z zupelnie inną metodą wejsc ale w skali D-1 i grając tylko 0,02 lota na pozycje (pare walutową) to i tak srednio mam 300-400 zl dniowki od dwóch tygodni a przy tej metodzie na wykres zaglądam na max 30 minut dziennie wieczorkiem i wyjebane, zero cisnien etc... wiec zobaczymy jak sie sprawdzi w dluzszym terminie a póki co caly czas staram sie lapac extrema na głownych parach z wlasnym osądem co do kierunku i tak jest wlasnie najlepiej. Czlowiek moze sobie mowic ze ma w dupie opinie innych ale jednak te liczby ktore ktos powiedzial / napisal gdzies tam siedzą w glowie i podswiadomie wplywają na nasze decyzje. Dlatego póki co nie bede zaglądał tutaj wcale.

Dam znac jak zrobie chociaz ze 200 - 300 % od 10K.

pozdrawiam.

Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

overall pisze:
Madins pisze:Jakie masz wyniki Overall?

Do przodu ale z przykroscią musze stwierdzic ze im mniej mnie na forum tym lepiej. Ogólnie im mniej zaangażowania i fascynacji calym rynkiem FX tym lepsze decyzje jak i wyniki. Dla mnie moze istniec tylko wykres i dane makro. Nic wiecej.
:564:
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

Mialem nie pisac ale od czasu do czasu cos skrobne zeby nie bylo ze sie nie da. Stan konta na ten moment to 11 tys i 30zł (11030zl). Dziennik rozpoczalem z kapitalem 8800 mniej wiecej. Przyznam ze poukladalem juz swoją gre i teraz powinno to znacznie przyspieszyć ale mimo wszystko często mam problem w momencie gdy statystycznie raz na jakis czas sygnal nie wchodzi i bardzo cięzko jest mi zakonczyc dzien ze stratą. Kiedys zawsze staralem sie wyjsc na plus ale zajmowalo mi to cholernie duzo czasu, czasami i cale dnie. Teraz nie siedze przed wykresem dluzej jak 4 godziny dziennie, czasem wystarczy poltorej godziny po czym calkowicie przestaje myslec o fx i wracam do zajec ktore faktycznie mnie rajcują.

pozdrawiam.

:564:

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Nieźle :). U mnie po okresach dobrych zysków pojawiały się okresy większych strat. Tak, jakby rynek raz był dla mnie hojny, a raz przekorny. Problem polegał na tym, że wraz z zyskami zwiększałem pozycję i to powodowało ostry relatywny DD. Gdy zaliczałem kilka dużych strat psychika nie wytrzymywała i paliłem konto do ziemi chcąc się odrobić. Mam nadzieję, że nie wpadniesz w taki korkociąg. Powodzenia Overall.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

No właśnie. Zalecana ostrożność i ograniczone zaufanie do samego siebie. Po dobrym dniu, oczekujemy, że następne będą równie dobre. Oczywiście mama na myśli grę decyzyjną, nie automatyczną. Następny dzień często odda to, co poprzedni przyniósł. Przyczyną często jest przerwanie ciągu myślowego i podświadomego postrzegania rynku. Po sukcesach rzędu 5,10,15% dziennego urobku, zalecana jest przerwa. Nawet jak rynek robi figury, których potem by się żałowało.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

ODPOWIEDZ