mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Mlody22 pisze:Armada ma opcje visualizacji zleceń n wykresie mało tego ma mozożliwość ustawienia wcześniej parametrów i za pomocą jednego kliknięcia stawie dwie przeciw stawne pozycje.. Ale niestety nie założe tam konta dopóki nie ogarną jakiegoś nadzoru do zabezpieczeń depozytów.
Dodanie opcji wizualizacji zleceń raczej nie jest dużym problemem i można taką sugestię przekazać BRE. Jeśli, póki co, potrzebujesz mieć zaznaczone transakcje historyczne na wykresie to przerzuć je z historii na wykres z wciśniętym shiftem - zostaną zaznaczone punkty wejścia i wyjścia.
Otwarcie hedge za pomocą jednego kliku to też nieduży kłopot tylko broker może nawet nie wiedzieć, że jego klienci czegoś takiego potrzebują :). W końcu jest przycisk Sell/Buy i kliknięcie w oba to różnica w czasie takiej operacji jest mniejsza niż pół sekundy. Więc czy naprawdę jest to potrzebne?
Mlody22 pisze:A tak przy okazji w tych okienkach które zaznaczyłem można zmienić wartości na pipsy i zamiast ustawiać zlecenia w konkretnych cenach, ustawiać je w konkretnej odległości od obecnego kursu podanej w pip ( czyli tak jak jest z ustawieniem sl i tp). Może jeszcze by ktoś sie wypowiedział z forumowiczów co o tym sądzi czy nie było by tak wygodniej????
OBRAZEK W ZAŁĄCZNIKU
Akurat przy zleceniach oczekujących myślę, że obecna forma jest lepsza. Z reguły pendingi ustawiane są w konkretnych miejscach wynikających z AT (opory, wsparcia), a jednocześnie czas nie jest tutaj najważniejszy przy ich ustawianiu więc można sobie na spokojnie sprawdzić poziom i wpisać.
Pewnie jakby się ktoś uparł, możnaby dać opcję wyboru w ustawieniach, że pending będzie ustawiany w danej odległości od kursu rynkowego lub przy wpisanym poziomie ale wg mnie obecne rozwiązanie jest OK.

edit:
wcześniej padło pytanie czy w BRe Smart Orders można przesuwać po wykresie zlecenia oczekujące - można. Zarówno Limit jak i Stop. Od razu też można rozsunąć od nich SL i TP.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Mlody22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mlody22 »

Jak by była taka opcja w ustawieniach że by ustawiać w konkretnej odległości od kursu zlecenie oczekujące ułatwiło by mi to osobiście handel zwłaszcza przy większych ruchach.

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

Bardzo powaznie zastanawiam się nad tym brokiem i wyborem konta standard. Tylko nie wiem czy standardowa prowizja w wysokości 0,0045% w jedną stronę transakcji nie jest za duża.To normalne wartości dla ECN? No i szkoda, że nie mają platformy cTrader :P
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

cTradera ma FxPro i FxSalt z takich bliskich nam brokerów.

Co do prowizji wychodzi ona 0,9pipsa i nie jest może najniższa, ale mieści się w standardach.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Fx1
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fx1 »

Witam

Demo testuję od kilku dni i jak najbardziej podoba mi się opcja udostępnienia zagranicznych akcji jednak przed założeniem konta realnego testuję demo i praktycznie zawsze jak biorę shorta czy longa prowizja wynosi 49,90 zł ( od akcji *.us,*.uk, *de). Zamknę pozycję otwieram na nowo prowizja się zmienia na wartości np.rzędu 5-10 zł modyfikuję zlecenie stawiam SL i TP po czym prowizja z około 5-10 zł zmienia się "nagle" na 49,90 zł . To dość wysoka opłata i nie wiem gdzie leży problem ale otwieranie pozycji to istna ruletka bo może policzy prowizję 5 zł a może 50 zł. Raz miałem sytuację gdzie prowizja "sama z siebie wróciła z 49,90 na około 8 zł ale to było tylko raz. Proszę o wyjaśnienie tej kwestii.

Pozdrawiam
t.

quad-core
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: quad-core »

Fx1 pisze:Witam

Demo testuję od kilku dni i jak najbardziej podoba mi się opcja udostępnienia zagranicznych akcji jednak przed założeniem konta realnego testuję demo i praktycznie zawsze jak biorę shorta czy longa prowizja wynosi 49,90 zł ( od akcji *.us,*.uk, *de). Zamknę pozycję otwieram na nowo prowizja się zmienia na wartości np.rzędu 5-10 zł modyfikuję zlecenie stawiam SL i TP po czym prowizja z około 5-10 zł zmienia się "nagle" na 49,90 zł . To dość wysoka opłata i nie wiem gdzie leży problem ale otwieranie pozycji to istna ruletka bo może policzy prowizję 5 zł a może 50 zł. Raz miałem sytuację gdzie prowizja "sama z siebie wróciła z 49,90 na około 8 zł ale to było tylko raz. Proszę o wyjaśnienie tej kwestii.

Pozdrawiam
t.
Ostatnia strona specyfikacji instrumentów - minimalne stawki prowizji
pozdr.
mowa jest milczeniem a srebro złotem :)

Awatar użytkownika
Fx1
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fx1 »

Dzięki quad-core...

... Niecałe 100zł za wejście i wyjście + swap to nie ma o czym mówić ... w takim razie to jeszcze nie czas na BRE jednak jak tylko będą ciekawsze prowizje to z przyjemnością założę konto :wink:

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Fx1 pisze:Dzięki quad-core...

... Niecałe 100zł za wejście i wyjście + swap to nie ma o czym mówić ... w takim razie to jeszcze nie czas na BRE jednak jak tylko będą ciekawsze prowizje to z przyjemnością założę konto :wink:
Nie licz tak.

To 0,12% transakcji w jedną stronę + 0,12% w drugą. Czyli 0,25% w sumie.

Płacisz 100zł za otwarcie transakcji wartej ponad 40 000 zł.

Nie jest to może mało, ale zobacz jakie są koszty transakcji jeśli chciałbyś normalnie handlować na giełdzie w USA. Kosmiczne i jeszcze dźwigni nie ma.

Jednak zgodzę się, że powinno być mnie te 0,12% w obie strony jest jeszcze do zaakceptowania.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

quad-core
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: quad-core »

a tymczasem mamy chyba nową wersję BSO... :D
mowa jest milczeniem a srebro złotem :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

W ujęciu procentowym, patrząc na wartość transakcji, prowizje na CFD nie wychodzą tak źle.
quad-core pisze:a tymczasem mamy chyba nową wersję BSO... :D
Uprzedziłeś mnie :). Wyszło BSO 3.0. Sporo dodatkowch warunków do zamykania zleceń.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ