mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

mlody87 pisze:ehh juz tydzien otwieram u nich konto. Najpierw czekalem 2 dni na kuriera teraz czekam juz 2gi dzien na maila z danymi, pewnie jeszcze bede czekac jeden dzien az dojdzie kasa na rachunek z konta... masakra. Mam nadzieje, ze nie bede walczyc jeszcze o rabaty, ktore mi obiecano.

W dodatku wczoraj dostalem maila ze dziekuja mi za korzystanie z demo i zachecaja do otwarcia rachunku rzeczywistego ... :doh:
Ostatnio też zakładałem. Przez neta, ale z odbiorem w placówce, bo było mi po drodze :) W sumie 15 minut na wypełnienie w necie, 15 na podpisanie w placówce i git.

Zakładałem przez forexclub, niestety z tego co widzę prowizja standartowo 0,0045%. Nie miałem jeszcze czasu katować tematu, ale pewnie jakiejś gwiazdki drobnym drukiem nie doczytałem.

Przy rejestracji niektóre rzeczy wprowadzają w mocną konsternację. Broker nie bardzo chyba chce wprowadzić zamykanie zleceń zleceniem przeciwstawnym (dyskusja parę stron temu).

Mimo tych kilku niedogodności, da się żyć. W mojej opini należą do najlepszych brokerów w .PL. Czekamy aż zaczną gonić czołówkę światową :)
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

Awatar użytkownika
Darooo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Darooo »

właśnie dobrze ,ze dają możliwość utrzymywania zleceń przeciwstawnych na jednym instrumencie , daja swobode działania klientowi a nie zmuszają . W ogóle nie ma o czym gadać , przeszkadza ci możliwość HEDGE , po prostu wyłączasz tą możliwość w BRE ORDERS ustawienia zaawansowane jednym ptaszkiem i nie ma co truć na ten temat.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Zakładałem przez forexclub, niestety z tego co widzę prowizja standartowo 0,0045%. Nie miałem jeszcze czasu katować tematu, ale pewnie jakiejś gwiazdki drobnym drukiem nie doczytałem.
Drobnego druczku nie było jednak w pierwszym zdaniu (dodatkowo podkreślonym :) ) informacji o rabacie (strona główna lub newsletter) jest napisane, że wchodzi on w życie od 1-go maja... ;) Więc lada moment prowizja sama się obniży.

Z hedgingiem nigdy wszystkich się nie zadowoli, a takie rozwiązanie to wybór mniejszego zła. Inaczej byłyby narzekania z drugiej strony i jak sądzę, byłyby większe... ;)
Mlody22 pisze:Czytam do wasze forum od początku i mam Pytanie na wykresie można przesuwać s/l i t/p a pomocą kursora a czy tak samo jest ze zleceniami oczekującymi?? i jak mają sie sprawy ze scalpingiem i czy mt4 w systemie ECN sie nie wiesza?? A co z Lewarem naprawdę wynosi on tylko 1:100?? nie ma wiekszych??
Nie pamiętam czy w Smart Orders to jest ale jak ruszy rynek będzie można to sprawdzić. Nawet jeśli nie będzie takiej możliwości to mam gdzieś na drugim kompie EA, które to robi. Jak znajdę to wrzucę Ci je tutaj.
Ze scalpingiem problemów nie ma, tak samo z MT4. Nie słyszałem żeby komukolwiek się wieszał. No chyba, że z powodu przeciążonego kompa ;).
Lewar maksymalny na tę chwilę wynosi 1:100 i na razie trzeba się tym zadowolić. Większość ECNów od takiego zaczyna... Mam nadzieję, że BRE w perspektywie jakiegoś czasu zdecyduje się na 1:200 ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

kuchara23
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kuchara23 »

Mlody22 pisze:Czytam do wasze forum od początku i mam Pytanie na wykresie można przesuwać s/l i t/p a pomocą kursora a czy tak samo jest ze zleceniami oczekującymi?? i jak mają sie sprawy ze scalpingiem i czy mt4 w systemie ECN sie nie wiesza?? A co z Lewarem naprawdę wynosi on tylko 1:100?? nie ma wiekszych??
lewar - dzwignia, wiekszej nie ma, jak dla nich wejscie na polski rynek na rynek walutowy to duza nowosc i narazie nie ma co myslec o modyfikowaniu i zmianom parametrow rachunkow.
Warto byloby pomyslec, czy nie zmienic te praktyki na przyszlosc i nie dac dowolnosci dla Klienta, ale na obecna chwile DM widzac kapitaly Klientow napewno takiego ruchu w tym roku nie dokona, ani w najblizszej przyszlosci...

ja nie zauwazylem, zeby wieszala sie platforma, chodzi dobrze :)

Awatar użytkownika
drulaka
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: drulaka »

A czy znacie podobne graficzne rozwiązania jak BRE Smart Orders ? (płynna zmiana TP i SL na wykresie)
Znacie broka ECN z czymś takim ?
jest pipnie

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Luktom Visual Order Editor umożliwia taką edycję i powstało to dobre parę lat temu... Tylko brakuje zawierania transakcji jednym klikiem.
Z ECNów w standardzie oferują to platformy JForex w Dukascopy i ProTrader z Aliora np.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

eee, kwestia zamykania zleceń wogóle nie tyka możliwości hedge. W zasadzie to o czym mówię obniża koszty zamykania zahedgowanych pozycji. Polecam lepiej zapoznać się z możliwościami MT4.

@raposo - jednak czegoś nie doczytałem :P dla zmyły bylo wielkimi literami :P

Z tym zamykaniem, każde inne rozwiązanie, poza rozwiązaniem ze strony brokera wywołuje konieczność płacenia podwójnego spreadu ...
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

Mlody22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mlody22 »

Armada ma opcje visualizacji zleceń n wykresie mało tego ma mozożliwość ustawienia wcześniej parametrów i za pomocą jednego kliknięcia stawie dwie przeciw stawne pozycje.. Ale niestety nie założe tam konta dopóki nie ogarną jakiegoś nadzoru do zabezpieczeń depozytów.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Można dodać, ze autorem narzędzia jest Andrzej Pierz znany z forum i dzięki temu wszelka pomoc jest wręcz błyskawiczna.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Mlody22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mlody22 »

A tak przy okazji w tych okienkach które zaznaczyłem można zmienić wartości na pipsy i zamiast ustawiać zlecenia w konkretnych cenach, ustawiać je w konkretnej odległości od obecnego kursu podanej w pip ( czyli tak jak jest z ustawieniem sl i tp). Może jeszcze by ktoś sie wypowiedział z forumowiczów co o tym sądzi czy nie było by tak wygodniej????
OBRAZEK W ZAŁĄCZNIKU
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ