mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
drulaka
Gaduła
Gaduła

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: drulaka »

BSO to najsilniejszy punkt BRE, nie wyobrażam sobie trejdowania bez przeuwania szybko i płynnie TP I SL a do tego jeśli pokazuje kwoty w PLN to jest po prostu bajka
jest pipnie

Awatar użytkownika
arkoni
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: arkoni »

Ja tego gówna po prostu nie potrzebuję jak też innych niepotrzebnych wodotrysków.
Drażni mnie to jedynie, bo zmniejsza czytelność moich własnych wskaźników.
Do modyfikowania SL jest strategia, którą sam, w/g własnych założeń i potrzeb napisałem.
Jeżeli ktoś nie kuma mql4, to musi z tego badziewia korzystać, dla mnie to po prostu niepotrzebny śmieć, którego nie mogę się pozbyć.
I (Beatles) nie można go usunąć jak każdej strategii, bo go tam nie ma - jest wbudowany w platformę.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Żeby było wiadomo o czym mowa - BRe Smart Orders to strategia EA/narzędzie dostarczane w zestawie z platformą od BRE natomiast One Click Trading (strzałka przy OHLC w lewym górnym rogu, która rozwija szybkie kup/sprzedaj) to bajer dodawany w zestawie od MetaQuotes. To pierwsze można bez problemu wyłączyć natomiast to drugie z powodu jakiegoś błędu nie chce zniknąć, a to już robota dla twórców MT4 (na wersjach od innych brokerów jest tak samo)...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

kuchara23
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kuchara23 »

A gdzie jest ta dłębokość rynku???
W platformie miala pozwalac sprawdzić głębokość rynku oraz wolumen dostępny na każdym poziomie cen bid i ask?
gdzie to mozna znalezc na platformie??

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

kuchara23 pisze:A gdzie jest ta dłębokość rynku???
W platformie miala pozwalac sprawdzić głębokość rynku oraz wolumen dostępny na każdym poziomie cen bid i ask?
gdzie to mozna znalezc na platformie??
BRe Smart Orders -> strzałka w dół pod Average.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
juliasent
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: juliasent »

Kalkulator w nowym BSO jest super !!!

wprawdzie sama już sobie napisałam wskaźnik wyświetlający na ekranie sumę prowizji i spreadu, ale cały kalkulator jest bardzo poręczny i nie zajmuje trwale miejsca na ekranie jako wskaźnik w osobnym oknie, zatem jest więcej miejsca na cenę i inne wskaźniki. Wszystko pod ręką i można łatwo wyłączyć.

brawo!

p.s. ostatnio siedzę tylko na BRE, inni brokerzy poszli w odstawkę :)
Przegrałam z własnymi słabościami. Koniec z fx, zaczynam nowe życie i jestem zadowolona jak nigdy :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Wrzucam dwa screeny żeby wszyscy widzieli co dokładnie doszło.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
drulaka
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: drulaka »

BRAWO BRAWO BRAWO !

Tak trzymać, bez BSO nie da się trejdować ! Rozwijajcie to Panowie dalej ! Jeszcze testuję demo i zbieram doświadczenia ale pewnie to Wam dam zarobić i przyjdę z żywą gotówką :D
jest pipnie

Awatar użytkownika
BRE FX ECN
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: BRE FX ECN »

Na wstępnie chcielibyśmy zaznaczyć, iż cieszymy się z entuzjastycznego przyjęcia nowej wersji BSO i dziękujemy za sugestie dodatkowych funkcjonalności.
Darooo pisze:Witam
Dwa słowa odnośnie platformy mt4 w BRE ,bradzo pomocny ...bardzo praktyczny jest patent z przesuwaniem ST TP jeszcze aby to usprawnić tak , ze jak wybieram którekolwiek z listy " grających zleceń , aby się ono podświetliło na wykresie
pozdrawiam
Opisana przez Pana funkcjonalność była przez nas rozważana. Z przykrością musimy jednak stwierdzić, iż nie będziemy jej implementować, ponieważ wiązałaby się ze znaczą ingerencją w platformę MT4 oraz narzutami obliczeniowymi. Doszliśmy do wniosku, że koszty związane z podświetlaniem "aktywnego"/"zaznaczonego" zlecenia w zakładce "Handel" na wykresie przewyższają potencjalne korzyści.

Jeżeli chodzi zaś o stosunek R:R, to rozważamy jego wdrożenie w zbliżających się wersjach BSO. W najbliższym wydaniu niestety jednak go nie będzie.

Miło jest nam również poinformować, iż BSO 3.0 jest w zaawansowanej fazie testów a jego release jest kwestią tygodni. Znajdą w nim Państwo funkcjonalności usprawniające zarządzanie kapitałem oraz zleceniami oczekującymi.
mForex ECN
email: kontakt@mforex.pl
Infolinia: (22)6974774

mlody87
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mlody87 »

Witam,
bardzo powaznie mysle nad otwarciem relanego rachunku w Bre. Czytalem ten temat i zastanawia mnie kwestia prowizji. Znalazłem na ich stronie coś takiego:
Od dnia 20 stycznia 2013 r. prowizja zostaje obniżona do poziomu: 0.0045% z dotychczasowego poziomu 0.0050%.
Nie znam się więc chciałem zapytać. Czy to wciąż dużo jak na brokera ECN czy mieści się w granicach przyzwoitości? Wiadomo, że każdy z nas chce płacić jak najmniej za prowizje :)

Armada ma np cos takiego:
2 USD za pozycję wartości 100,000 USD (0.0020% wielkości zlecenia waluty bazowej). Na przykład, 1 lot na EUR/USD (100,000 Euro) daje prowizję €2 w jedną stronę
Z tym, że jeżeli się nie mylę to w BRE płaci się prowizję tylko w jedną stronę.
Obrazek

ODPOWIEDZ