mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

kuchara23
Gaduła
Gaduła

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: kuchara23 »

prowizja za otwarcie transakcji na edku dla 1 lota to okolo 33 zł :)

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

@BRE FX ECN

A nie można by tak udostępnić do odrębnego instalowania samej nakładki BSO w formie pliku. Z pewnych względów nie chcę aktualizować mt4 i pozostaje w starszej wersji. Funkcja automatycznej aktualizacji BSO niestety po przebiegu pełnego cyklu instalacji, stwierdza, że się nie zainstalował.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

9 kwietnia za otwarcie 1 lota na EUR/USD zapłaciłem 37,09 zł.
Wcześniej płaciłem w granicach 27-28 zł za 1 lota.

mlody87
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mlody87 »

Moze szerszy spread byl? :)
Obrazek

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

mlody87 pisze:Moze szerszy spread byl? :)
To są prowizje, które płaciłem za otwarcie pozycji. Spread nie ma nic do rzeczy. Pewnie skończył się okres promocji BRE/ForexClub, a tym samym jest praktycznie taki sam jak u BZWBK, czyli ok 0,0045%.
Pytanie do przedsawiciela ForexClub czy przewidziane są kolejne promocje (oprócz 10% od 1 maja 2013)?

arturd
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: arturd »

czesto pomijany ale istotny temat
KWESTIA BEZPIECZEŃSTWA ŚRODKÓW:
System rekompensat zabezpiecza wypłatę środków inwestorów, o których mowa w art. 133 ust. 2*, pomniejszonych o należności domu maklerskiego od inwestora z tytułu świadczonych usług, według stanu z dnia zaistnienia jednej z okoliczno-ści, o której mowa w art. 133 ust. 2, do wysokości równowartości w złotych 3 000 euro – w 100% wartości środków objętych systemem rekompensat, oraz 90% nadwyżki ponad tę kwotę, z tym że górna granica środków objętych systemem rekompensat wynosi równowartość w złotych 22 000 euro

*2. Celem systemu rekompensat jest zapewnienie inwestorom wypłat do wysokości określonej ustawą, środków pieniężnych oraz zrekompensowanie wartości utra-conych instrumentów finansowych, zgromadzonych przez nich w domach ma-klerskich, w tym w ich oddziałach poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, z tytułu świadczonych na ich rzecz usług, w zakresie czynności, o których mowa w art. 69 ust. 2 i ust. 4 pkt 1, w przypadku:
1) ogłoszenia upadłości domu maklerskiego lub
2) prawomocnego oddalenia wniosku o ogłoszenie upadłości ze względu na to, że majątek tego domu maklerskiego nie wystarcza na zaspokojenie kosztów postępowania, lub
3) stwierdzenia przez Komisję, że dom maklerski nie jest w stanie, z powodów ściśle związanych z sytuacją finansową, wykonać ciążących na nim zobo-wiązań wynikających z roszczeń inwestorów i nie jest możliwe ich wyko-nanie w najbliższym czasie.

czyli do 3000 eur 100%
powyżej do 22 000 eur 90%.
pyt. do znawców od laika: standardowo czy kiepsko?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

jamesfisher pisze:
mlody87 pisze:Moze szerszy spread byl? :)
To są prowizje, które płaciłem za otwarcie pozycji. Spread nie ma nic do rzeczy. Pewnie skończył się okres promocji BRE/ForexClub, a tym samym jest praktycznie taki sam jak u BZWBK, czyli ok 0,0045%.
Pytanie do przedsawiciela ForexClub czy przewidziane są kolejne promocje (oprócz 10% od 1 maja 2013)?
Odpowiedź była na PW. Jeśli ktoś ma jeszcze wątpliwości to proszę o kontakt.
arturd pisze: czyli do 3000 eur 100%
powyżej do 22 000 eur 90%.
pyt. do znawców od laika: standardowo czy kiepsko?
Standardowo na terenie UE, bo wynika to z unijnych dyrektyw ;). W Europie z tego co mi wiadomo najlepiej jest pod tym względem w Szwajcarii ponieważ gwarancja wynosi w 100% do 100 000 CHF jednak tam każdy broker jest jednocześnie licencjonowanym bankiem.

-- czw 25-04-2013, 20:04 --

BRE wprowadza CFD na akcje z USA, Niemiec i Wielkiej Brytanii. Łącznie 50 nowych instrumentów. Szczegóły:
http://breforex.pl/cfd-akcje
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

mlody87
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mlody87 »

ehh juz tydzien otwieram u nich konto. Najpierw czekalem 2 dni na kuriera teraz czekam juz 2gi dzien na maila z danymi, pewnie jeszcze bede czekac jeden dzien az dojdzie kasa na rachunek z konta... masakra. Mam nadzieje, ze nie bede walczyc jeszcze o rabaty, ktore mi obiecano.

W dodatku wczoraj dostalem maila ze dziekuja mi za korzystanie z demo i zachecaja do otwarcia rachunku rzeczywistego ... :doh:
Obrazek

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Takie maile wysyłane są z automatu, a na dostawę kuriera wiele poradzić się nie da, bo nie jest to zależne od brokera. Te 3-5 dni zawsze trzeba liczyć przy otwieraniu konta...

We wcześniejszym poście dodałem info o wprowadzeniu CFD na akcje zagraniczne. Zachęcamy do testów na demie ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Mlody22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mlody22 »

Czytam do wasze forum od początku i mam Pytanie na wykresie można przesuwać s/l i t/p a pomocą kursora a czy tak samo jest ze zleceniami oczekującymi?? i jak mają sie sprawy ze scalpingiem i czy mt4 w systemie ECN sie nie wiesza?? A co z Lewarem naprawdę wynosi on tylko 1:100?? nie ma wiekszych??

ODPOWIEDZ