mForex ECN (wcześniej BRE Forex)
Re: BRE Forex ECN
prowizja za otwarcie transakcji na edku dla 1 lota to okolo 33 zł 

@BRE FX ECN
A nie można by tak udostępnić do odrębnego instalowania samej nakładki BSO w formie pliku. Z pewnych względów nie chcę aktualizować mt4 i pozostaje w starszej wersji. Funkcja automatycznej aktualizacji BSO niestety po przebiegu pełnego cyklu instalacji, stwierdza, że się nie zainstalował.
A nie można by tak udostępnić do odrębnego instalowania samej nakładki BSO w formie pliku. Z pewnych względów nie chcę aktualizować mt4 i pozostaje w starszej wersji. Funkcja automatycznej aktualizacji BSO niestety po przebiegu pełnego cyklu instalacji, stwierdza, że się nie zainstalował.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
- jamesfisher
- Pasjonat
9 kwietnia za otwarcie 1 lota na EUR/USD zapłaciłem 37,09 zł.
Wcześniej płaciłem w granicach 27-28 zł za 1 lota.
Wcześniej płaciłem w granicach 27-28 zł za 1 lota.
- jamesfisher
- Pasjonat
To są prowizje, które płaciłem za otwarcie pozycji. Spread nie ma nic do rzeczy. Pewnie skończył się okres promocji BRE/ForexClub, a tym samym jest praktycznie taki sam jak u BZWBK, czyli ok 0,0045%.mlody87 pisze:Moze szerszy spread byl?
Pytanie do przedsawiciela ForexClub czy przewidziane są kolejne promocje (oprócz 10% od 1 maja 2013)?
czesto pomijany ale istotny temat
KWESTIA BEZPIECZEŃSTWA ŚRODKÓW:
System rekompensat zabezpiecza wypłatę środków inwestorów, o których mowa w art. 133 ust. 2*, pomniejszonych o należności domu maklerskiego od inwestora z tytułu świadczonych usług, według stanu z dnia zaistnienia jednej z okoliczno-ści, o której mowa w art. 133 ust. 2, do wysokości równowartości w złotych 3 000 euro – w 100% wartości środków objętych systemem rekompensat, oraz 90% nadwyżki ponad tę kwotę, z tym że górna granica środków objętych systemem rekompensat wynosi równowartość w złotych 22 000 euro
*2. Celem systemu rekompensat jest zapewnienie inwestorom wypłat do wysokości określonej ustawą, środków pieniężnych oraz zrekompensowanie wartości utra-conych instrumentów finansowych, zgromadzonych przez nich w domach ma-klerskich, w tym w ich oddziałach poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, z tytułu świadczonych na ich rzecz usług, w zakresie czynności, o których mowa w art. 69 ust. 2 i ust. 4 pkt 1, w przypadku:
1) ogłoszenia upadłości domu maklerskiego lub
2) prawomocnego oddalenia wniosku o ogłoszenie upadłości ze względu na to, że majątek tego domu maklerskiego nie wystarcza na zaspokojenie kosztów postępowania, lub
3) stwierdzenia przez Komisję, że dom maklerski nie jest w stanie, z powodów ściśle związanych z sytuacją finansową, wykonać ciążących na nim zobo-wiązań wynikających z roszczeń inwestorów i nie jest możliwe ich wyko-nanie w najbliższym czasie.
czyli do 3000 eur 100%
powyżej do 22 000 eur 90%.
pyt. do znawców od laika: standardowo czy kiepsko?
KWESTIA BEZPIECZEŃSTWA ŚRODKÓW:
System rekompensat zabezpiecza wypłatę środków inwestorów, o których mowa w art. 133 ust. 2*, pomniejszonych o należności domu maklerskiego od inwestora z tytułu świadczonych usług, według stanu z dnia zaistnienia jednej z okoliczno-ści, o której mowa w art. 133 ust. 2, do wysokości równowartości w złotych 3 000 euro – w 100% wartości środków objętych systemem rekompensat, oraz 90% nadwyżki ponad tę kwotę, z tym że górna granica środków objętych systemem rekompensat wynosi równowartość w złotych 22 000 euro
*2. Celem systemu rekompensat jest zapewnienie inwestorom wypłat do wysokości określonej ustawą, środków pieniężnych oraz zrekompensowanie wartości utra-conych instrumentów finansowych, zgromadzonych przez nich w domach ma-klerskich, w tym w ich oddziałach poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, z tytułu świadczonych na ich rzecz usług, w zakresie czynności, o których mowa w art. 69 ust. 2 i ust. 4 pkt 1, w przypadku:
1) ogłoszenia upadłości domu maklerskiego lub
2) prawomocnego oddalenia wniosku o ogłoszenie upadłości ze względu na to, że majątek tego domu maklerskiego nie wystarcza na zaspokojenie kosztów postępowania, lub
3) stwierdzenia przez Komisję, że dom maklerski nie jest w stanie, z powodów ściśle związanych z sytuacją finansową, wykonać ciążących na nim zobo-wiązań wynikających z roszczeń inwestorów i nie jest możliwe ich wyko-nanie w najbliższym czasie.
czyli do 3000 eur 100%
Odpowiedź była na PW. Jeśli ktoś ma jeszcze wątpliwości to proszę o kontakt.jamesfisher pisze:To są prowizje, które płaciłem za otwarcie pozycji. Spread nie ma nic do rzeczy. Pewnie skończył się okres promocji BRE/ForexClub, a tym samym jest praktycznie taki sam jak u BZWBK, czyli ok 0,0045%.mlody87 pisze:Moze szerszy spread byl?
Pytanie do przedsawiciela ForexClub czy przewidziane są kolejne promocje (oprócz 10% od 1 maja 2013)?
Standardowo na terenie UE, bo wynika to z unijnych dyrektywarturd pisze: czyli do 3000 eur 100%

-- czw 25-04-2013, 20:04 --
BRE wprowadza CFD na akcje z USA, Niemiec i Wielkiej Brytanii. Łącznie 50 nowych instrumentów. Szczegóły:
http://breforex.pl/cfd-akcje
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
ehh juz tydzien otwieram u nich konto. Najpierw czekalem 2 dni na kuriera teraz czekam juz 2gi dzien na maila z danymi, pewnie jeszcze bede czekac jeden dzien az dojdzie kasa na rachunek z konta... masakra. Mam nadzieje, ze nie bede walczyc jeszcze o rabaty, ktore mi obiecano.
W dodatku wczoraj dostalem maila ze dziekuja mi za korzystanie z demo i zachecaja do otwarcia rachunku rzeczywistego ...
W dodatku wczoraj dostalem maila ze dziekuja mi za korzystanie z demo i zachecaja do otwarcia rachunku rzeczywistego ...

Takie maile wysyłane są z automatu, a na dostawę kuriera wiele poradzić się nie da, bo nie jest to zależne od brokera. Te 3-5 dni zawsze trzeba liczyć przy otwieraniu konta...
We wcześniejszym poście dodałem info o wprowadzeniu CFD na akcje zagraniczne. Zachęcamy do testów na demie
.
We wcześniejszym poście dodałem info o wprowadzeniu CFD na akcje zagraniczne. Zachęcamy do testów na demie

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Czytam do wasze forum od początku i mam Pytanie na wykresie można przesuwać s/l i t/p a pomocą kursora a czy tak samo jest ze zleceniami oczekującymi?? i jak mają sie sprawy ze scalpingiem i czy mt4 w systemie ECN sie nie wiesza?? A co z Lewarem naprawdę wynosi on tylko 1:100?? nie ma wiekszych??