DayTrading: Środa 24.04.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 kwie 2013, 23:40

Wzrost
15
29%
Bez zmian
10
20%
Spadek
26
51%

Liczba głosów: 51

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 24.04.2013

Nieprzeczytany post autor: laktor »

kk.dreamer pisze:Ktoś tu mi ostatnio wrzucił paczuszkę ze wskaźnikami. Dużo tego, będzie co testować :mrgreen:
nie ktoś tylko ja :mrgreen:

Panie i Panowie... ja poproszę o dobry sygnał na dziś bo właśnie wróciłem z przeglądu auta i jak zobaczyłem tam fakturę to mi oczy naprawdę jak u Avatara Żaby się zrobiły , siadam z piwem i do meczu muszę ten przegląd odegrać , trudno 8)
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

SP500

sciemnianko dalej trwa i dystrybucja

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

BOCZEK pisze:Dobry to ten
Dobrego tradera poznaje się po tym czym jeździ lub w tym przypadku lata :lol: ale te okulary to mógł sobie odpuścić :lol: Anot Kreil jeden z moich ulubionych:

http://www.youtube.com/watch?v=fQIYplQBFqw

A tak na serio to moim zdaniem chodzi o rozumienie tego co robi cena w danym momencie i do tego wystarczają najprostsze narzędzia. Ale to moje zdanie. :)
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

Damiano1100
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Damiano1100 »

laktor pisze:
kk.dreamer pisze:Ktoś tu mi ostatnio wrzucił paczuszkę ze wskaźnikami. Dużo tego, będzie co testować :mrgreen:
nie ktoś tylko ja :mrgreen:

Panie i Panowie... ja poproszę o dobry sygnał na dziś bo właśnie wróciłem z przeglądu auta i jak zobaczyłem tam fakturę to mi oczy naprawdę jak u Avatara Żaby się zrobiły , siadam z piwem i do meczu muszę ten przegląd odegrać , trudno 8)
O tak dziś mecz proponuję rozegrac taki z grubasami np z goldmana vs navigator o to kto bd grał na boisku zwanym eurusd:) Wracając do meczy kogo obstawiacie?

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

Bemowo pisze:
rabit pisze:
Bemowo pisze:dla swingowców tak bym to widział
Powiem Ci tak, na historii fajnie wyglada ale jak bedziesz probowal pod to trejdowac to zrozumiesz ze ciezko jest wejsc w trejd, ustawic w miare maly SL i relatywnie sensowny TP . Dobrym przykladem jest dzisiejsza sesja, nie doszli do S1 a piwota przebili o dobre 20 pipsow, gdybys gral pod ten wskaznik to jak bys trejdowal ? Moze przy dodatkowym wykozystraniu SR, LT czy srednich i szerokich stopach dalo by sie zarabiac ale moim zdaniem to strata czasu . Kiedys obserwowalem kilka wskaznikow bazujacych o dzienne pivoty i pivotalne S/R i jedyna strategia jaka moim zdaniem miala jakis sens bylo granie na odbicia od pivota i S/R z SL=Tp w okolicach 7 pipsow duzym lotem , ale to raczej nie dla mnie . Szczerze mowiac to nawet zbyt dlugo nie testowalem i nie znalazlem optymalnych poziomow dla stopow .
Pozdro i powodzenia, moze Tobie uda sie lepiej to wykorzystac, kto wie ,. :)
Sorry, to co zaprezentowałem to swing, wiem, jak zachowuje się to w dłuższej perspektywie - 2, 3 lat - zysk rzędu 250% przy korzystnych wiatrach. W dniu dzisiejszym w oparciu o ten wskaźnik nie dokonałbym transakcji. Wadą wspomnianego rozwiązania są stop lossy rzędu 90-150 pips, więc ja nie mogę pozwolić sobie na takie rozkosze.
spójrz na niego z innej strony - jako urządzenie wskazujące trend. Zaletą tego wskaźnika jest to, że średnie nie przecinają się pomiędzy sobą. zobacz także jak urywa się grunt po pokonaniu zgrupowania 3 średnich
dokładnie tak, ja go zapodając nie sugerowałem żeby pod niego grać i robić strategię , raczej się wspomagać

jak już pewnie wszyscy zauważyli rysowanie samemu jest dla mnie złem koniecznym i np fajnie jest się czasem wspomóc tego typu liniami wyrysowanymi za mnie :mrgreen:

mam go na "czystym wykresie" z kanałem i tym samym wiem dzięki temu co mi np nie pasuje z sygnałami które sam sobie wyszukuję w mojej kuli, więc się przydaję, granie POD NIEGO to zupełny bezsens chyba że na weekly np;]

natomiast dzielenie traderów na wskaźnikowych i nie, fundamentalistów i techników nie ma sensu, rynek ma zawsze racje i tylko skuteczność się liczy, jeden może mieć 20 wskaźników, AT i fundamenty drugi patrzeć na goła cene i jeśli mają porównywalne wyniki to ten drugi nei jest lepszy tylko dlatego że robi to "prościej" bo to wcale nie do końca prościej jest .
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Mam dywergencje na m5 eurusd nie wiem czy nie pojedziemy teraz do góry. Jednak to taki luźny sygnał ponieważ m5 niezbyt często zwracam uwagę na m5.

Nie jest to zbyt "pewny" TF.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

profession pisze:Mam dywergencje na m5 eurusd nie wiem czy nie pojedziemy teraz do góry. Jednak to taki luźny sygnał ponieważ m5 niezbyt często zwracam uwagę na m5.

najpierw musielibyśmy pokonać te zasieki, a łatwo w drugą stronę może nie być :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

Zakładam, że przy pomocy tego wskaźnika nie powinno się grać w "boxie" więc na edku mamy pat.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

jada na cel i czapa nie dlugo 777 780

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

atlanticos pisze:
profession pisze:Mam dywergencje na m5 eurusd nie wiem czy nie pojedziemy teraz do góry. Jednak to taki luźny sygnał ponieważ m5 niezbyt często zwracam uwagę na m5.

najpierw musielibyśmy pokonać te zasieki, a łatwo w drugą stronę może nie być :564:
Jak na razie się sprawdza. Na m5 pojechali te dwie świece up. Dobre na krótki scalp :) A możliwe, że sytuacja rozwinie się bardziej Up. :564:

http://www.mql5.com/en/charts/203148/eu ... fx-pty-ltd

Zablokowany