DayTrading: Środa 24.04.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 kwie 2013, 23:40

Wzrost
15
29%
Bez zmian
10
20%
Spadek
26
51%

Liczba głosów: 51

Bemowo

Re: DayTrading: Środa 24.04.2013

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

rabit pisze:
Bemowo pisze:dla swingowców tak bym to widział
Powiem Ci tak, na historii fajnie wyglada ale jak bedziesz probowal pod to trejdowac to zrozumiesz ze ciezko jest wejsc w trejd, ustawic w miare maly SL i relatywnie sensowny TP . Dobrym przykladem jest dzisiejsza sesja, nie doszli do S1 a piwota przebili o dobre 20 pipsow, gdybys gral pod ten wskaznik to jak bys trejdowal ? Moze przy dodatkowym wykozystraniu SR, LT czy srednich i szerokich stopach dalo by sie zarabiac ale moim zdaniem to strata czasu . Kiedys obserwowalem kilka wskaznikow bazujacych o dzienne pivoty i pivotalne S/R i jedyna strategia jaka moim zdaniem miala jakis sens bylo granie na odbicia od pivota i S/R z SL=Tp w okolicach 7 pipsow duzym lotem , ale to raczej nie dla mnie . Szczerze mowiac to nawet zbyt dlugo nie testowalem i nie znalazlem optymalnych poziomow dla stopow .
Pozdro i powodzenia, moze Tobie uda sie lepiej to wykorzystac, kto wie ,. :)
Sorry, to co zaprezentowałem to swing, wiem, jak zachowuje się to w dłuższej perspektywie - 2, 3 lat - zysk rzędu 250% przy korzystnych wiatrach. W dniu dzisiejszym w oparciu o ten wskaźnik nie dokonałbym transakcji. Wadą wspomnianego rozwiązania są stop lossy rzędu 90-150 pips, więc ja nie mogę pozwolić sobie na takie rozkosze.
spójrz na niego z innej strony - jako urządzenie wskazujące trend. Zaletą tego wskaźnika jest to, że średnie nie przecinają się pomiędzy sobą. zobacz także jak urywa się grunt po pokonaniu zgrupowania 3 średnich

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

wczoraj hambixy podkupywali brenta, może zrelizują zysk, czy cel bardziej 102.5$ ???
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Bemowo pisze:Sorry, to co zaprezentowałem to swing, wiem, jak zachowuje się to w dłuższej perspektywie - 2, 3 lat - zysk rzędu 250% przy korzystnych wiatrach. W dniu dzisiejszym w oparciu o ten wskaźnik nie dokonałbym transakcji. Wadą wspomnianego rozwiązania są stop lossy rzędu 90-150 pips, więc ja nie mogę pozwolić sobie na takie rozkosze.
Wiec jak nie masz banki na koncie to mozna wsadzic miedzy ksiazki... A z tymi 250% to tez bym polemizowal ale kto wie...
Do DT sie raczej nie nadaje. Moze pomocny do orientacji .
Bemowo pisze:spójrz na niego z innej strony - jako urządzenie wskazujące trend.
Sa lepsze metody, np. LT czy formacje cenowe .
Bemowo pisze:Zaletą tego wskaźnika jest to, że średnie nie przecinają się pomiędzy sobą.
Nie gram w ten sposob na srednich , mam tylko ma200 dla poszczegolnych TFow i sa one pomocne mi do wyznaczania stopow i potwierdzenia sygnalow.
P.S. nie wiem czy przypadkiem nie odebrales mojego postu jako krytyke itp. , napewno tak nie bylo ja po prostu dziele sie swoimi spostrzezeniami i moim zdaniem to bardziej strata czasu .
Pozdro.
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

Dobry trejder gra bez wskaźników....
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Deejay24h
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Deejay24h »

BOCZEK pisze:Dobry trejder gra bez wskaźników....
I na demie :d

wirtp
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wirtp »

igrajem w forex to zacinajem

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

rabit pisze:
Bemowo pisze:Sorry, to co zaprezentowałem to swing, wiem, jak zachowuje się to w dłuższej perspektywie - 2, 3 lat - zysk rzędu 250% przy korzystnych wiatrach. W dniu dzisiejszym w oparciu o ten wskaźnik nie dokonałbym transakcji. Wadą wspomnianego rozwiązania są stop lossy rzędu 90-150 pips, więc ja nie mogę pozwolić sobie na takie rozkosze.
Wiec jak nie masz banki na koncie to mozna wsadzic miedzy ksiazki... A z tymi 250% to tez bym polemizowal ale kto wie...
Do DT sie raczej nie nadaje. Moze pomocny do orientacji .
Bemowo pisze:spójrz na niego z innej strony - jako urządzenie wskazujące trend.
Sa lepsze metody, np. LT czy formacje cenowe .
Bemowo pisze:Zaletą tego wskaźnika jest to, że średnie nie przecinają się pomiędzy sobą.
Nie gram w ten sposob na srednich , mam tylko ma200 dla poszczegolnych TFow i sa one pomocne mi do wyznaczania stopow i potwierdzenia sygnalow.
P.S. nie wiem czy przypadkiem nie odebrales mojego postu jako krytyke itp. , napewno tak nie bylo ja po prostu dziele sie swoimi spostrzezeniami i moim zdaniem to bardziej strata czasu .
Pozdro.
Spoko Stary,
200 jest niewątpliwie świętą średnią.
a wspomniany wskaźnik można stosować w sytuacjach kontynuacji trendu, wskazane jest nawet 1,2 uśrednienia

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

BOCZEK pisze:Dobry trejder gra bez wskaźników....

PROSTE
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Awatar użytkownika
kk.dreamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kk.dreamer »

dane do bani i co teraz?
Drodzy Panowie Panie również trejdują...

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

Atlanticos - stawiam Ci piwo za Twoją dzisiejszą analizę :564:

Ciekawe czy moja się sprawdzi? W dłuższm terminie :roll:
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

Zablokowany