Tick data - 99% jakość modelowania w MetaTrader 4.

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Re: Tick data - 99% jakość modelowania w MetaTrader 4.

Nieprzeczytany post autor: tantric »

przem81621 , dzięki za pomoc
wszystko to o czym napisałęś mam zrobione, mam tez oryginał TDS-a i wszedzie to samo.Ściągnę dziś nowy terminal od innego broka i spróbuję wszystko zrobić od nowa . Jakiergo broka polecasz lub może ktoś inny poleca do testów , bo z praktyki wiem ( testy renko,median i range barów z użyciem TDS-a) ,że są róznice i nawet u niektórych nie da rady uruchomić testu na 99% ?
Pozdr
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

przem81621
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: przem81621 »

Pepperstone build 451 i chodzi.

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

przem81621 pisze:Pepperstone build 451 i chodzi.
Witaj przem81621 .
Jak śćiągnąć build 451 , mam 482 i nie pokazuje , że chce update ?
U ciebie na Pepperstone test 99% chodzi z jakiego programu ?
Jeszcze jedno pytanie do robiących testy poprzez Tick Data Suit lub Birts . Jezeli wrzucicie plik csv z danymi do experts/files i uruchomicie skrypt , to jakie pliki wam sie dodatkowo i gdzie tworzą po zakończeniu działania skryptu ?
Zauważyłem ,że po zakończenie działąnia skryptu CSV2FXT mam utworzone pliki HST na wszystkie interwały w folderze history/Pepperstone Demo , natomiast w folderze tester/history mam plik FXT tylko z interwału M1 . Czy nie powinno byc tam także FXT ze wszystkich inerwałów . Jak puszczam test to na M1 leci na 99% modelowania a na pozostałych interwałąch na n/a modelowania . Może tu jest nprzyczyna ,że nie tworzy tych pozostałych plików FXT ?
Jak uruchamiam skrypt CSV2FXT to wpisuję spread i nazwę pliku csv , kóry wrzuciłem z danymi .
czy nie powinienem coś więcej w tym skrypcie poodznaczać przed jego uruchomieniem .
Proszę o pomoc , jeżeli ktoś jest w temacie .
Pozdr
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Tantric - przeczytaj instrukcje na stronie Birta - tam jest wszystko opisane krok po kroku.

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

leszczu pisze:Tantric - przeczytaj instrukcje na stronie Birta - tam jest wszystko opisane krok po kroku.
leszczu ,przeczytałem instrukcję i test leci ale od 1980 roku.Jak wprowadzę zakres dat ,to w ogóle nie rusza. Czy ktoś miał taki problem ?.Jeżeli tak , to jak go rozwiázał ?
Pozxdr

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Dla zainteresowanych 99% modelowania.
Doszedłem do pewnych spostrzeżeń . Aby zrobic test 99% na wybranym interwale to w chwili gdy uruchamiamy skrypt CSV2FXT , wrzucamy go na screen z tym włąśnie interwałem . Czyli jak chcemy robić test na D1 to skrypt uruchamiamy na D1.W ten sposób udało mi się zrobić test 99% . Dalej lecimy np .z TDS-a .Ponieważ nie mop0głęm z niewiadomych przyczyn uruchi skrypt , by przeliczył od razu wszystkie interwały a chciałem tez mieć test 99% na H4 , więc odpaliłem skrypt ponownie ale na H4 i tearz mogę zrtobic test na H4 i D1 także.Czyli logicznie myśląc w ten sposób , aczkolwiek czasochłonny ,jednak skuteczny można odpalić testy na wszystkich interwałach .
Gdyby ktoś nie wiedział jak odpalić taki test krok po kroku , proszę pytać . Nie wszyscy znaja angielski , by czytać instrukcję na stronie Birt's-a .Można posiłkowac się co prawda tłumaczem online ale to tez nie do końca skuteczne narzędzie.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

czesc, dawno mnie tu nie bylo, a mam kolejne EA do przetestowania. Widze, ze troche sie pozmienialo w sposobie testo. Probuje wiec podzialac z Tickstory. Pobieram wlasnie dane za ostatnie kilka miesiecy. Na dysku mam kilka plikow csv z danymi od 2007 roku. Czy ktos moze mi podpowiedziec w jaki sposob dolaczyc je do pobieranych wlasnie danych?

ps. w obecnej wersji tickstory nie ma tylu ustawien przy pobieraniu danych co na filmie. jest dfo ustawienia tylko zakres dat danych. pobiera mi wiec same ticki?

ps.2 no i koniec zabawy "TestGenerator: no history data 'EURUSD60'" . Trzeba szukac rozwiazania albo wygrzebywac nowe mozliwosci dla starego sposobu :)

ps. 3 sory za zamieszanie, wyglada na to, ze wszystko juz dziala prawidlowo.

ogolnie testy przez tickstory mozna uznawac za wiarygodne? 99% niby jest, ale cos za szybko mi sie pobraly te dane :)

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Witaj.
Sciągnij program z tego linku . Prosty w obsłudze .Używając go ściągniesz dane od 30.03.2007 dowolnej pary .
http://sq-tick-data-downloader.software.informer.com/
Pozdr

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Dzieki, ale to cos lepszego od tego tickadata czy nowe dane do zastosowan wg birta? bo jak juz mi sie udalo z tym tickdata to wolalbym przy tym pozostac bo wydaje sie bajecznie proste. az podejrzanie proste czy wszystko z tym jest ok. wczesniej przy zastosowaniach z birthem siedzialem po pare godzin bo co chila jakis problem ;)

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Sciągasz to w formacie CSV. Ja testuje przez Tick Data Suite . Nie wiem czy będzie pod inne testy . Nie znam się aż tak na tym . Sam miałem problem jeszcze parę dni temu :? Pozdr

ODPOWIEDZ