Tick data - 99% jakość modelowania w MetaTrader 4.
- bartek1916
- Pasjonat
Re: Tick data - 99% jakość modelowania w MetaTrader 4.
ok, a czy ktos uzywa teraz metody tickdata i moze potwierdzic, ze jest wiarygodne? jesli tak to juz mi wystarczy takie zastosowanie
Możesz sprecyzować co masz na mysli mówiąc o "metodzie tickdata" ?bartek1916 pisze:ok, a czy ktos uzywa teraz metody tickdata i moze potwierdzic, ze jest wiarygodne? jesli tak to juz mi wystarczy takie zastosowanie
W/g mnie tickdata to znaczy dane tikowe czyli to jest jakość danych ( w tym przypadku sa to dane tikowe , czyli najbardziej dokładne ) a nie metoda . Jakośc modelowania na takich danych to 99% i z tego co wiem nie uzyskasz więcej . Natomiast narzędzi do testó by uzyskać taka jakośc modelowania jest zapewne wiele i domyślam się ,że te narzędzia ( programy , np. Tick Data Suite , Birts , etc) massz właśnie na myśli . Niech mnie ktos poprawi , jeżeli sie mylę

"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"
- bartek1916
- Pasjonat
Tak tak, mialem na mysli bardziej narzedzia za pomoca ktorych dokonuje sie calego procesu. Wiem ze ticki to najbardziej precyzyjna metoda. Co do tickdata to po prostu nie przywyklem to tak szybkiego i prostego narzedzia. Wczensiej mialem sporo pod gorke z narzedziami birtha. Dane bralem z jForex i pobieralo sie po kilka godzin. Ponadto czasami skrypt nie zadzialal bitha, a to jakis blad i trzeba bylo wrzucac do folderow ponownie wszystkie pliki.
Tu w 20 minut i wszystko mam. Stad moje podejrzenia, ze cos zbyt latwo.
Tu w 20 minut i wszystko mam. Stad moje podejrzenia, ze cos zbyt latwo.

A ma zna ktoś metode generowania renko z danych 99%?. Do testera?.
znam bardzo dobrze
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
A możesz mi ją zdradzić?.
[/quote]tantric pisze:Witaj.
To nie tajemnica . W kazdym razie będziesz potrzebował płatnego programu do testów . Kosztuje 50 USD ( licencja dożywotnia na dwa kompy ).Z tej stronki : http://www.az-invest.eu/ . Włascicielem jest Polak , tak że możesz śmiało po polsku pisać . Poza tym służy pomocy jak masz problem z instalacją i odpaleniem . Tak ,że jak juz będziesz miał ten program i problem z odpaleniem testu to daj znać . Póki co nie ma sensu się rozpisywać o tym .Pozdr.
Kocham Polake - > Bóg zapłać nie mniej niż 50$?.
Przypadkowo na internecie:
http://speedy.sh/EMzj9/renko.rar
Ale nie mogę odpalić bez licencji wywala mi błąd debug -1
PS. a ma ktoś darmową wersję?.
Przypadkowo na internecie:
http://speedy.sh/EMzj9/renko.rar
Ale nie mogę odpalić bez licencji wywala mi błąd debug -1
PS. a ma ktoś darmową wersję?.
Jak chcesz kolego podejść do tematu poważnie to 50$ nie powinno być problemem.
A darmowej wersji nie znajdziesz i bardzo dobrze zresztą.
A darmowej wersji nie znajdziesz i bardzo dobrze zresztą.
Jak nie znajde to sobie sam napisze.
Podejście jeśli jesteś glodny to idź do sklepu, jest głupim podejściem. Bo jedzenie ludzie robią, chodują, uprawiają, i tworzą rękami sami... w sklepie ono też się bierze nie jakimis specjalnymi magicznymi metodami, zamieniania piasku w szame.
Czy nikt nie zna darmowej metody?.
Podejście jeśli jesteś glodny to idź do sklepu, jest głupim podejściem. Bo jedzenie ludzie robią, chodują, uprawiają, i tworzą rękami sami... w sklepie ono też się bierze nie jakimis specjalnymi magicznymi metodami, zamieniania piasku w szame.
Czy nikt nie zna darmowej metody?.